Volzet
11 dagen | 25 sep 2025 - 05 okt 2025

Fotografiereis naar Zuid-Afrika: de fotohutten van Zimanga

Het Zimanga Private Game Reserve staat bij veel natuurfotografen hoog op de bucket list. Geen wonder: je vindt er de allerbeste kijk- en fotografiehutten van Afrika. Ze werden ontworpen door de wereldberoemde wildlifefotograaf Bence Máté en bieden ongeziene mogelijkheden om wilde dieren optimaal te fotograferen.

 

→ VOOR DEZE REIS IS ER EEN AANGEPAST BETALINGSSCHEMA. 10% BIJ INSCHRIJVING, 20% 1 JAAR VOOR VERTREK EN 70% 42 DAGEN VOOR VERTREK.

 

Via STARLING heb je nu de kans om de unieke hutten van Zimanga zelf te ervaren. We spenderen enkele dagen en ook één nacht in de verschillende hutten en gaan daarnaast ook op game drive met een open jeep waardoor we heel dicht bij de dieren geraken. Dankzij de fotogalerij krijg je alvast een idee. Probeer die prachtige plaatjes maar te bekijken zonder te likkebaarden!

Ook het reisverslag van STARLING-fotografiegids Jeffrey Van Daele is om te watertanden.

 

Een subliem beeld van één van de deelnemers! © Karin Lokers

Fotograferen in Zimanga: unieke kijkhutten

Het Zimanga Private Game Reserve in KwaZulu Natal in Zuid-Afrika is het allereerste echte fotografiereservaat in Afrika. Het werd helemaal ontworpen op maat van natuurfotografen en wildlife-enthousiastelingen. De speciale kijkhutten zijn ontworpen door wereldvermaard natuurfotograaf Bence Máté. Als ervaringsdeskundige zorgde hij ervoor dat dieren en vogels fotograferen hier een feest wordt. Comfortabele stoelen die vlot rollen zorgen ervoor dat het urenlange zitten nooit lastig wordt en je kan gratis gebruik maken van statieven en koppen. Sommige hutten zijn zelfs uitgerust met een airco-systeem op zonne-energie wat een aangenaam binnenklimaat oplevert. De hutten zijn perfect om vogels, gieren, krokodillen en ’s nachts ook zoogdieren die bij het water komen drinken te fotograferen.

Op safari in het natuurpark

We blijven natuurlijk niet de hele tijd in de hutten. Fotograferen in Zimanga betekent ook: spannende game drives doorheen dit prachtige natuurgebied van 6000 hectare. Met een open jeep! Dankzij onze kleine groep zitten we altijd per twee, waardoor we de ruimte hebben om ons in alle bochten te wringen die nodig zijn om de mooiste foto’s te maken.

Onze dag start ’s ochtends vroeg en eindigt als het al even donker is. Na het avondmaal krijg je ruim de tijd om aan de gids je fotografievragen te stellen en feedback te krijgen op je foto’s. De nieuwe tips en adviezen die je krijgt, kan je de volgende dag meteen in de praktijk omzetten.

Wat maakt deze fotografiereis naar Zimanga zo bijzonder?

  • We boekten de allerbeste kijkhutten van Afrika. Je spendeert enkele volle dagen in de verschillende hutten en fotografeert er naar hartenlust wilde dieren, aaseters en vogels.
  • We reizen bewust met een volledige STARLING-groep waardoor we volop bewegingsvrijheid hebben in de hutten en de jeeps. Flexibiliteit gegarandeerd.
  • Begeleiding van twee STARLING-gidsen die continu voor je klaar staan.
  • We kozen speciaal voor de maand september omdat we dan, dankzij de weinige begroeiing, de grootste kans hebben op een optimale zichtbaarheid van de wilde dieren.
Fotografie groepsreizen
Fotografie
Schuilhutreizen
Wildlifereizen
Workshops

Maak kennis met je reisbegeleiders

Sinds het jaar 2000 bezocht professioneel natuurfotograaf Jeffrey Van Daele al een tiental keer Zuid-Afrika, waaronder zeven keer als gids. Hij begeleidt je met veel plezier en tilt je foto's naar een hoger niveau. Jeffrey focust op het fotografische aspect en zal dit tijdens de reis verduidelijken met presentaties en fotobewerking. Compositie, technieken, etc. komen bij Jeffrey steeds uitgebreid aan bod! Jeffrey wordt bijgestaan door een tweede gids in ons team.
Meer over Jeffrey
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Jeffrey Van Daele

Als je midden in de nacht in de schuilhut zit en plots komt er een dier drinken. Je begint als een gek te fotograferen en pas wanneer je even opkijkt, merk je hoe nietig je bent. Je ziet dan, op slechts enkele meters voor je, dat dier boven je uit prijken. Onbeschrijflijk indrukwekkend!

Is deze fotografiereis naar de schuilhutten van Zimanga iets voor jou?

  • Je bent gek op natuur, op wilde dieren én op fotografie.
  • Je hebt zin om op de meest comfortabele manier foto’s te maken van dieren in Afrika.
  • Je bent benieuwd naar de ‘mythische’ hutten van wereldberoemd fotograaf Bence Máté.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
25/09
Vertrekdag: Brussel - Durban (vlucht niet inbegrepen)

We vliegen vandaag vanuit Brussel naar Durban. Deze internationale vlucht is niet inbegrepen in de prijs.

26/09
Op bootsafari

We komen aan in Durban en maken de transfer naar onze accommodatie.

27/09
Naar Zimanga!

Vandaag maken we de transfer naar Zimanga Private Game Reserve. We komen aan op de middag en gaan er meteen op safari. We benutten al onze tijd aanwezig daar, maximaal!

28/09 - 03/10
Adembenemende foto's, onvergetelijke wildlife

We spenderen onze dagen (en zelfs twee nachten) in de diverse kijk- en fotografiehutten van Bence Maté die bekend staan als de beste van Afrika. Daar tussenin gaan we in het park op safari.

We beleven adembenemende momenten met wilde dieren en maken prachtige foto’s.

04/10 - 05/10
Tot ziens! Terugreis Durban - Brussel (vlucht niet inbegrepen)

We gaan nog een laatste keer op safari in Zimanga, maar daarna is het tijd voor de transfer naar de luchthaven.

De volgende dag komen we aan in Brussel. De internationale vlucht is het enige wat niet is inbegrepen.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie, transport en vluchten

Na de internationale vlucht lassen we bewust een extra nacht in om goed uit te rusten! Uit ervaring weten we dat het een vermoeiende trip zal worden. Om de hutten maximaal te benutten, is deze extra overnachting een absolute meerwaarde gebleken. Een visie punt waar ook onze deelnemers achteraf heel tevreden om zijn.

We verblijven tijdens het verblijf in Zimanga in een luxueuze lodge midden in de Zuid-Afrikaanse bush waar we ook elke dag genieten van excellente maaltijden. De dubbele kamers zijn luxueuze suites, elk met een privaat terras. Deze suites hebben een open badkamer met douche. Eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar.

We verplaatsen ons met een comfortabele minibus. Eenmaal in Zimanga maken we nog weinig verplaatsingen, die bovendien kort en heel comfortabel zijn.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Reken op 1200 – 1500 euro voor de vluchten. Dichter bij vertrek doen we een voorstel. Je bent vrij de vluchten via ons te boeken of op eigen initiatief.

Klimaat en kledij

In september loopt de winter op zijn einde maar dat betekent in Zuid-Afrika niet dat het koud is. We kiezen speciaal voor deze periode omdat we van een aangename gemiddelde dagtemperatuur van 23 graden kunnen genieten en ’s nachts koelt het af tot een gemiddelde van 15 graden.

Het grote voordeel van safari’s in deze periode is dat er minder begroeiing is en de kans om wild te spotten veel groter wordt. Je merkt: we verkiezen de allerbeste omstandigheden om met schitterende foto’s naar huis terug te keren.

Fotografie en materiaal

De ideale lens om op safari en vanuit hutten te fotograferen bestaat niet, maar als je van 400 mm tot 24 mm (!) bij je hebt, kom je op deze reis al een heel eind!

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons