8 dagen | 04 nov 2023 - 11 nov 2023

Fotografiereis naar Spanje: in het spoor van de Iberische lynx en keizerarend

Spanje is een droombestemming voor natuurfotografen. Je vindt er een unieke mix van bijzondere vogelsoorten die je bij ons niet kan fotograferen. Tijdens deze reis mikken we onze camera’s Spaanse keizerarend en Iberische lynx. Een magistrale combinatie onder leiding van een topgids!

Iberische lynx

Tot voor kort was dit één van de zeldzaamste kattensoorten ter wereld. Dankzij inspanningen van natuurbeschermers, is het tij gekeerd en gaat het ondertussen heel wat beter met de populaties. Het gaat zo goed zelfs, dat de kans om prachtige beelden te maken, heel groot is. Zo groot, dat we deze reis nu als groepsreis kunnen aanbieden! En dit naar dé beste fotohutten ter wereld voor deze soort. Daar wil jij toch bij zijn?

Wat maakt deze fotografiereis naar Spanje zo bijzonder?

 • Je verstopt je met je camera in fotohutten die perfect geplaatst zijn om de Iberische lynx in beeld te brengen.
 • Ook vogels komen aan bod met als hoofdtarget Spaanse keizerarend.
 • STARLING bezorgt je een zorgeloze reis door vooraf alles voor jou vast te leggen: excursies en lokale gidsen, verblijf, transport en maaltijden waar nodig.
 • In totaal staan 6 volle en 2 halve (!) dagen hutten op het programma. We proberen de vluchten zo te boeken dat we plaats nemen in de hutten op de dag van de heenreis en de dag van de terugreis.

Een exclusieve, duurzame en unieke locatie voor fotografen

De fotografiehutten staan op een privédomein van maar liefst 3000 hectare. Je zit er gemiddeld 600 meter boven de zeespiegel en vindt er een mozaïek van kurk- en steeneiken, olmen, uitgestrekte velden en weilanden. Het landgoed wordt duurzaam beheerd via het Iberische Lynx Life Project, in samenwerking met de landgoedeigenaar en het WNF. De natuur op het domein, met territoriale Spaanse keizerarenden, is ronduit impressionant. De kers op deze fantastische taart is natuurlijk de fotografeerbare Iberische lynx!

Extra vogelsoorten

Elke dag breng je minstens een deel van de dag door in verschillende fotografiehutten. De locaties van de hutten zijn speciaal gekozen om bepaalde targetsoorten zo goed mogelijk te fotograferen. Deze tijd van het jaar is optimaal voor roofvogels en zangvogels zoals havik, rode wouw, bruine kiekendief, blauwe ekster, … Gegarandeerd comfortabel fotograferen met statief dus!

Wat maakt deze fotografiereis naar Spanje zo bijzonder?

 • We verstoppen ons met de camera's in fotografiehutten die perfect geplaatst zijn om specifieke soorten in beeld te brengen.
 • Je fotografeert één van de zeldzaamste kattensoorten ter wereld, vanuit strategisch geplaatste hutten.
 • Ondertussen proberen we de vogels in de regio in beeld te brengen!
 • Je wordt begeleid door een topfotograaf in ons team.
Fotografie groepsreizen
Fotografie
Schuilhutreizen
Vogelreizen
Wildlifereizen
Zoogdierenreizen

Maak kennis met je reisbegeleider

Professioneel natuurfotograaf, Martin van Lokven bezocht Spanje al talrijke keren. Martin is een ervaren natuurfotograaf die  dus de geknipte persoon om je te voeden met tips en trics. Dankzij zijn advies kan jij de zoogdieren en vogels die zich voor het raam van de hutten vertonen op hun best in beeld brengen. Blader alvast door Rudi's eigen foto's in de fotogalerij van deze reis. Aanstekelijk, vind je niet?
Meer over Martin
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens groepsreisbegeleider Rudi Debruyne

Je zit bij een tropisch temperatuurtje in een donkere schuilhut, het zweet stroomt in dunne straaltjes over je rug … En plots hoor je de roep van de witbuikzandhoenders die seconden later voor je neus neerstrijken. Dan gaat het haar op mijn armen rechtstaan én krijg ik het helemaal koud!

Is deze fotografiereis naar Spanje iets voor jou?

 • Je bent gek op katten en vogels fotograferen in hun natuurlijke habitat.
 • Je bent een beginnend of ervaren natuurfotograaf.
 • Je schrikt er niet voor terug om uren in kijkhutten door te brengen om een goed beeld te maken.
 • Je houdt ervan om begeleid een volledig uitgestippelde reis te maken.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
04/11
vertrekdag Brussel/Amsterdam - Madrid

Vandaag reizen we naar onze locatie voor de komende dagen. Afhankelijk van de vluchten nemen we nog ’s avonds plaats in de hutten!

05 - 07/11
Lynxhutten

Deze trip staat in de eerste plaats in het teken van Iberische lynx. We nemen plaats in de beste hutten die er voorhanden zijn voor deze soort. Op dit terrein werden al enkele prijsbeelden gemaakt van Iberische lynx. Wie weet maak jij wel dat éne winnende shot?!

08/11 - 10/11
Spaanse keizerarend en vogels

Wanneer de lynxen hopelijk goed zijn gelukt kunnen we de focus verleggen op vogels. Het is de topperiode voor kleine trap en Spaanse keizerarend behoort tot de opties! Ook lokale zangvogels, typisch voor Spanje, zullen tot de mogelijkheden behoren.

11/11
Madrid - Brussel/Amsterdam

Vandaag reizen we terug naar huis. Afhankelijk van de vluchten proberen we nog de ochtend te benutten.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie en transport

De accommodaties is verzorgd en netjes zonder al te veel franjes. We kiezen vaak voor een kleinschalig familiehotel die de nodige flexibiliteit aan de dag kan leggen.

Alle transport ter plaatse is uiteraard inbegrepen in de prijs! De internationale vluchten van en naar Madrid zijn niet inbegrepen in de prijs van deze reis. Bij gegarandeerd vertrek stelt STARLING je passende vluchten voor (vanuit Charleroi, Brussel of Amsterdam). Reken op 400 euro per persoon voor jouw vluchten. Je kan er ook voor kiezen om zelf je vluchten te regelen.

Klimaat en kledij

Het weer varieert sterk in deze periode van het jaar, met temperaturen tussen 20 en 30 graden en iets frissere nachten. Regen is natuurlijk mogelijk, maar je zit meestal in een hut en blijft dus droog.

We raden je aan om tijdens de huttensessies zwarte of donker gekleurde kledij met lange mouwen te dragen, om reflectie tegen te gaan en helemaal ongezien te blijven.

Fotografiemateriaal

Naast een goede en scherpe zoomlens (bijvoorbeeld 16-85 mm) raden we voor deze fotografiereis naar Spanje een telelens met een minimale brandpuntafstand van 400 mm aan. Soms is het handig om een kleinere (tele)zoomlens te gebruiken, bijvoorbeeld als de vogels dichtbij zitten. Neem indien mogelijk een statief en een bean bag mee, dan heb je ter plaatse de keuze.

8 dagen | 04 nov 2023 - 11 nov 2023

Fotografiereis naar Spanje: in het spoor van de Iberische lynx en keizerarend

Reizigers: Min 5 - Max 5
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • toegang tot schuilhutten/fotohutten
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Opties
Eénpersoonskamer
+ 195 euro per persoon
2995 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons