7 dagen | 23 aug 2019 - 29 aug 2019

Fotografiereis naar Schotland: heidebloei in de Cairngorms

Bergtoppen tot ruim duizend meter hoog, uitgestrekte meren, eeuwenoude bossen … Prachtige dennenbomen die er verweerd en geboetseerd bij staan door het Schotse klimaat, magisch purper gekleurde heuvels en valleien vol heide tot zover het oog reikt. Dit zijn maar enkele van de hoogtepunten die het Cairngorms National Park in Schotland te bieden heeft. Zin om dit unieke landschap in beeld te brengen met professionele landschapsfotograaf Bart Heirweg aan je zijde?

Heidebloei in Cairngorms National Park

We verblijven middenin het meest ongerepte nationale park van Schotland: het Cairngorms National Park. Elke dag trekken we naar nieuwe prachtige locaties die gids en fotograaf Bart Heirweg zorgvuldig selecteerde, met het oog op landschapsfotografie.

We fotograferen fantastische meren, waaronder eentje met een oude kasteelruïne erin. De ochtendlijke nevel zorgt voor magische plaatjes. En wat dacht je van de weerspiegeling van de machtige bergtoppen in het spiegelgladde wateroppervlak?

De timing van deze reis valt niet toevallig middenin het bloeiseizoen van de heideplant. Uitgestrekte paarse heuvels en valleien tot zover het oog reikt. Onze eigen heidegebiedjes lijken maar een zakdoek groot als je deze Schotse versie hebt gezien.

Daarnaast verkennen we oeroude bossen met historische Caledonische dennen, terwijl je allerlei nuttige technieken leert om een bos in beeld te brengen. Geen sinecure, maar je leert het van de beste!

Professionele fotografiebegeleiding

De hele week zorgt professioneel landschapsfotograaf Bart Heirweg voor individuele begeleiding van jouw fotoreis. Hij bereidde de trip tot in de de puntjes voor en kent de beste locaties en ‘momenten’. Je krijgt bovendien een fotografiecursus mee naar huis, waarin je alle instellingen en tips van Bart nog eens kan nalezen. Leuke extra: je kan de hele week gratis allerlei fotografiemateriaal gebruiken.

Alles staat in het teken van het maken van mooie landschapsfoto’s en natuurfoto’s. We delen onze dagen dan ook in op basis van het mooiste licht, de beste fotolocaties en, zeer belangrijk, het weer van die dag. Gids Bart Heirweg zorgt ervoor dat de groep op het juiste moment op de juiste plek klaar staat om al die natuurpracht te fotograferen. Reken erop dat we steevast vroeg uit de veren zijn en vaak lange dagen maken.

Wat maakt deze fotografiereis naar Schotland zo bijzonder?

 • Je bezoekt een unieke, niet-toeristische locatie in Schotland en gaat met bijzondere beelden naar huis.
 • Je wandelt tussen meer paarse heide dan je ooit gezien hebt: een magische sfeer om nooit meer te vergeten.
 • Je krijgt persoonlijke tips van professioneel landschapsfotograaf Bart Heirweg en mag gratis gebruik maken van allerlei fotografiemateriaal.

Maak kennis met je reisbegeleider

Schotland was voor Bart Heirweg één van de eerste reisbestemmingen als landschapsfotograaf. Ondertussen bezocht hij het land al meer dan 10 keer. Omdat hij het op de meer bekende locaties zoals Isle of Skye te druk vond worden, ging hij op zoek naar een nieuwe locatie. Bij zijn eerste bezoek aan Cairngorms National Park was hij meteen verkocht. De prachtige bossen en meren, gecombineerd met de overweldigende paarse heidebloei, doen elke fotograaf dromen.
Meer over Bart
Benieuwd?
Het topmoment van de Cairngorms-reis
volgens reisbegeleider Bart Heirweg

Wandelen in een purperen wonderland zoals de Cairngorms, dat went nooit. Je moet het meemaken om het te begrijpen, maar als je bovenop een heuvel staat en je 360° paarse heide ziet, kan je niet anders dan héél breed glimlachen.

Is deze fotografiereis naar de Cairngorms iets voor jou?

 • Je bent gepassioneerd door fotografie, als beginner of gevorderd fotograaf, en wil graag bijleren van een professioneel landschapsfotograaf.
 • Je hebt een goede conditie en vindt het niet erg om stevig te wandelen naar de beste fotospots.
 • Je bent flexibel ingesteld en hebt er geen probleem mee dat het dagprogramma afgestemd wordt op de weersomstandigheden om zo de beste beelden te kunnen maken.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

23/08
Vertrekdag Brussel/Amsterdam - Edinburgh - Aviemore

We vliegen van Brussel of Amsterdagm naar Edinburgh, van waar we meteen naar het hotel in Aviemore rijden.

Lees meer Lees minder
24/08 - 28/08
Cairngorms National Park

Omdat de weersomstandigheden tijdens deze trip zo doorslaggevend zijn, bepaalt reisbegeleider Bart Heirweg op het moment zelf wat de beste fotolocatie van de dag is.

Vanuit het centraal gelegen Aviemore, maken we korte ritten naar interessante plekken. Vaak volgt dan nog een stevige wandeling om de mooiste foto’s te kunnen maken. Enkele locaties die we zeker aandoen:

 • Loch an Eilein (met ruïnes van Eilein Castle)
 • Loch Mallachie
 • Loch Morlich
 • Eeuwenoude bossen met Caledonische dennen
 • Rotchiemurchus Forest met uitgestrekte heidegebieden
 • de Cairn Gorm-bergtop bij zonsondergang
Lees meer Lees minder
29/08
Terugreis: Aviemore - Edinburgh - Brussel-Amsterdam

We nemen afscheid van Cairngorms National Park en rijden terug naar de luchthaven in Edinburgh voor onze vlucht richting Brussel of Amsterdam.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We logeren in comfortabele tweepersoonskamers met een eigen badkamer. Ook eenpersoonskamers zijn mogelijk.

Transport

We verplaatsen ons in een comfortabele minibus over goede, maar soms smalle wegen.

Klimaat en kledij

Het weer is ’s zomers in Schotland ronduit onvoorspelbaar: voorzie laagjes kleding zodat je kan inspelen op weersveranderingen. Ook stevige stapschoenen en regenkledij zijn een must.

Heb je een fobie voor insecten? Dan denk je beter nog eens na voor je deze reis boekt. Op windstille dagen word je in Schotland immers geteisterd door zogenaamde midges. Piepkleine steekmugjes die stevig jeukende beten uitdelen aan onschuldige voorbijgangers. STARLING voorziet voor elke deelnemer muskietennetjes en insectenspray, maar het blijven vervelende wezentjes die sommigen tot wanhoop drijven. Be prepared: lange mouwen en lange broeken zijn hier onontbeerlijk.

7 dagen | 23 aug 2019 - 29 aug 2019

Fotografiereis naar Schotland: heidebloei in de Cairngorms

Reizigers: Min 6 - Max 7
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • fotografiecursus (pdf) en handige 'cheat sheet' voor onderweg
 • internationale vliegtuigtickets en luchthaventaxen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische en frisdranken
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
groepsreis
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 510 euro
Reserveren vóór 30 april 2018
2475 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag