Volzet
16 dagen | 05 okt 2019 - 20 okt 2019

Fotografiereis naar Namibië: the full tour

Namibië is een droombestemming voor natuur- en landschapsfotografen. Ongerepte rode duinen, boeiende kusten, desolate woestijnen en fantastische ontmoetingen met wildlife. Het is vooral de enorme verscheidenheid van het land dat fotografen zo aanspreekt. We ontmoeten ontelbare vogels en zoogdieren die we in een mix van settings in beeld brengen. We verliezen ons in onvoorstelbaar fenomenale landschappen en fotograferen talloze geheugenkaartjes bomvol!

Bizarre bomen en spookstad

De eerste dag rijden we Namibië in, helemaal zuidwaarts, waar we halt houden aan het Kokerboomwoud. Dit is het enige bos in Namibië waar zoveel … (inderdaad) kokerbomen samen staan. We brengen deze bizarre bomen zowel overdag als ’s nachts in beeld.

Wat verder naar het zuiden komen we bij de oude diamantstad Kolmanskop. Door de jaren heen won het zand het hier van de gebouwen, waardoor dit een echte spookstad geworden is. Een voorrecht om hier te mogen fotograferen!

Jachtluipaarden als fotomodel

Ook een bezoek aan een Conservation Reserve voor jachtluipaarden staat op onze to do list. We staan er oog in oog met de cheetah. Volgens ons toch één van de meest indrukwekkende katten van het Afrikaans continent. Deze shoot zal ongetwijfeld vele geheugenkaartjes doen vollopen. Tot nu toe hebben we het jachtluipaard nog op geen enkele Namibiëreis gemist!

De Sossusvlei kan uiteraard niet ontbreken tijdens een trip naar Namibië. We kiezen ervoor om binnen het domein te overnachten waardoor we als één van de eerste naar het gekende Deadvlei kunnen vertrekken. Nog vóór zonsopkomst brengen we deze iconische plaats in beeld. Uiteraard vergeten we niet om hier de glooiende duinformaties en de vele spiesbokken of oryxen in beeld te brengen.

Flamingofeest fotograferen

Swakopmund is onze uitvalsbasis voor een boottocht (met een boot exclusief voor ons) in Walvis Baai waar de pelikanen ons letterlijk rond de oren vliegen en de zeezoogdieren ons vaak tot op de boot bezoeken. Dit ook de plaats waar duizenden flamingo’s vertoeven! Een feest voor het fotografische oog en we zijn hier dan ook uren zoet.

Na het water volgt de droogte: de Namib Woestijn! Daar gaan we op zoek naar ‘De Kleine Vijf’: de zwarte schorpioende Palmato geckosidewinder snakeNanagua kameleon en shovel-snouted lizard. Benieuwd wat je je daarbij moet voorstellen? Bekijk dit grappige filmpje van gids Jeffrey Van Daele.

Pelsrobben en wildlifesafari

Cape Cross Seal Reserve is een plaats die onze zintuigen op de proef stelt. Niet alleen horen we er duizenden pelsrobben roepen, ook de geur is onvergetelijk. En uiteraard geven we onze ogen rijkelijk de kost. We gaan creatief om met de enorme massa dieren. Hoe kunnen we die op een originele manier in beeld brengen en wat zijn mooie composities?

Tenslotte: wie Afrika bezoekt moet zeker een safari gedaan hebben. De laatste dagen word je dus getrakteerd op een overvloed aan wildlife in Etosha: een reeks onvergetelijke ontmoetingen. De perfecte afsluiter van een geslaagde reis!

Wat maakt deze fotografiereis naar Namibië zo bijzonder?

  • Voor de boottocht in Walvis Bay hebben we een eigen privéboot voorzien. En ook op de safari krijgen we  eigen jeeps ter beschikking. Zo hebben we de hele reis de nodige bewegingsruimte en stoppen we waar en zolang we willen.
  • We genieten (very STARLING) van luxueuze accommodaties en heerlijke maaltijden.
  • De reis is tot in de puntjes geregeld en excellent voorbereid, waardoor jij 100 % kan focussen op fotograferen.

Maak kennis met je reisbegeleider

Jeffrey Van Daele staat bij onze reizigers gekend als een excellente fotografiegids en -leraar. Hij zorgt er samen met de lokale gids voor dat je met de allermooiste beelden naar huis terugkeert. Jeffrey: "Namibië biedt een enorme diversiteit aan onderwerpen: van landschap tot wildlife. Door de verschillende omstandigheden waarin we ze fotograferen, kunnen we, naast de gekende foto’s, ook heel creatief te werk gaan. En dat is net waaruit ik mijn drive haal!"
Meer over Jeffrey
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Jeffrey Van Daele

Tijdens elke Afrika-reis wil ik ook iets ‘teruggeven’ en dat doen we door een Conservation Reserve te bezoeken. Die rehabiliteren gewonde dieren om ze zo terug in het wild uit te zetten.

We krijgen er de kans om van dichtbij met cheetahs te werken en kunnen we ons beeld ‘componeren’ zonder dat het dier daar hinder van ondervindt. Een win-win situatie voor zowel het reservaat als voor ons. Niet enkel gaan we met denderend mooie beelden naar huis, ook de beleving van dat moment is onvergetelijk!

"Superreis!"
zegt een enthousiaste Katleen
deelneemster fotografiereis Namibië 2018

Voor mij was dit een superreis. Een once-in-a-lifetime experience!

"Ronduit fantastisch"
is het verdict van Sarah
deelneemster fotografiereis Namibië 2017

Deze reis heeft mijn verwachtingen zeker en vast overtroffen. Alles was tot in de puntjes geregeld en de bestemming was ronduit fantastisch. Leuk om zelf niets te moeten regelen en enkel te moeten zorgen dat je op tijd in de wagen zat om foto’s te gaan trekken.

Is deze fotografiereis naar Namibië iets voor jou?

  • Je bent gebeten door fotografie en schrikt er niet voor terug om twee weken dag in dag uit non-stop te fotograferen. De lange dagen kunnen best pittig zijn!
  • Je kijkt er naar uit fantastische foto’s te maken in de diverse ‘decors’ die Namibië biedt.
  • Je hebt zin om van de lokale gids veel bij te leren over het land en je fotografieskills naar nieuwe hoogten te tillen met de deskundige Jeffrey Van Daele aan je zijde.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

05/10
Vertrekdag! Brussel/Amsterdam - Windhoek

We vertrekken naar Windhoek (vliegtickets niet inbegrepen).

Lees meer Lees minder
06/10
Windhoek - Keetmanshoop Kokerbomen en sterrenhemel

Onze lokale gids wacht ons op in Windhoek en brengt ons naar Keetmanshoop. We geven meteen al alles, want ’s nachts fotograferen we de bijzondere kokerbomen en de sterrenhemel.

Lees meer Lees minder
07/10
Wilde paarden en spookstad

We rijden naar onze volgende accomodatie: de uitvalsbasis voor het fotograferen van wilde paarden en het spookstadje Kolmanskop.

Lees meer Lees minder
08/10 - 09/10
Jachtluipaarden en duinenlandschap

We fotograferen de prachtige zandduinen en de speling van het licht in dit bijzondere landschap. Daarnaast bezoeken we een rehabilitatiereservaat voor gewonde dieren en krijgen de kans om op een unieke manier jachtluipaarden te fotograferen.

We overnachten ook in het Conservation Reserve.

Lees meer Lees minder
10/10 - 11/10
Sossusvlei & Deadvlei

Prachtige landschappen en zonsondergangen. We brengen deze twee dagen van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat door in dit fenomenale gebied en komen thuis met werkelijk topbeelden.

Lees meer Lees minder
12/10 - 13/10
Swakopmund en Walvis Bay

We brengen hier de niet te missen ‘little 5’ van de Namib-woestijn in beeld. Een hele leuke fotografie-ervaring met prachtige beelden als resultaat.

Daarna is het tijd voor een onvergetelijke boottocht waar je extra geheugenkaartjes en batterijen absoluut van pas zullen komen.

Lees meer Lees minder
14/10
Cape Cross

Bereid je voor op een fenomenaal zicht, én op een onvergetelijke … geur. Een slordige 100.000 Kaapse pelsrobben verzamelen hier in één van de grootste kolonies van zuidelijk Afrika.

Lees meer Lees minder
15/10 - 18/10
Etosha National Park

Afrika verlaat je niet zonder eerst een safari te doen. We trekken er maar liefst vier dagen voor uit en krijgen heel wat wildlife voor de lens, ook dankzij de twee verschillende vertrekpunten die we voorzien.

Lees meer Lees minder
19/10 - 20/10
Huiswaarts Windhoek - Brussel/Amsterdam

Transfer naar de luchthaven en de volgende dag komen we aan in Brussel / Amsterdam.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We overnachten in luxueuze lodges die ons een goede nachtrust, heerlijke maaltijden en een aangenaam verblijf bieden.

Transport

We verplaatsen ons met een grote, comfortabele huurauto die voldoende plaats biedt aan 7 personen met bagage. In Etosha beschikken we over 2 jeeps om zo meer bewegingsruimte te hebben.

Zowel de safari-jeeps als de boot huren we volledig en zijn dus alleen voor onze groep. We stoppen waar en zolang we zelf willen: alles in functie van onze foto’s!

Klimaat, kledij, materiaal

Na inschrijving ontvang je alle details over geschikt materiaal en kleding. Sowieso is kledij voor uiteenlopende omstandigheden aangewezen, gezien het ’s avonds flink kan afkoelen.

Tip! Schaf je voor deze trip nieuwe kleding of materiaal aan? Toon je STARLING-bestelbon en ontvang 10% korting bij de Berghut, dé outdoor specialist en partner van STARLING.

Fotomateriaal: met een 100-400mm kom je op deze reis al een heel eind. En ook de groothoek draait overuren, want de landschappen zijn hier fenomenaal!

Infomoment vooraf

Voor de reis organiseren we een kennismakingsmoment voor de groep: maak kennis met de gids en je medereizigers en stel er al je vragen. We spreken er ook enkele praktische zaken af.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag