Bijna gegarandeerd
10 dagen | 11 dec 2021 - 20 dec 2021

Fotografiereis naar Kenia: het beste van de Masai Mara

Wil jij ook graag kennis maken met het échte Afrika? Of ben je een ervaren Afrika-reiziger, op zoek naar de ultieme reiservaring? Dan is deze fotografiereis naar Kenia ongetwijfeld iets voor jou! We droppen je live in een Afrika-documentaire van National Geographic. Gigantische kuddes hoefdieren grazen op de savannes en roofdieren liggen op de loer, op zoek naar een prooi. Dit alles bewonder je van heel dichtbij, in het mooiste licht. Wij zorgen voor de beste camerastandpunten en brengen je naar de mooiste locaties van de Masai Mara. Klaar voor een fotografie-ervaring die je leven zal veranderen?

Tijdens deze fotografiereis naar Kenia focussen we op de katachtigen van Afrika: leeuwen, luipaarden en cheetahs komen alle drie aan bod. Door een uitmuntende kennis van onze lokale gidsen is de kans op actie meer regel dan uitzondering. Garanties zijn er nooit, maar de hoop is enorm groot! We proberen de katten in het mooiste licht te fotograferen en met wat geduld kan je misschien de jacht van verschillende soorten in beeld brengen.

Ondertussen benutten we elke kans op ons pad voor mooie beelden van de dieren van de Masai Mara. Het doel is een zo uitgebreid en divers mogelijk portfolio bijeen te fotograferen. Landschappen, abstract en zwart-wit, fotografie met lange sluitertijden, actiefoto’s en compositie, alles komt aan bod. Kortom, de meest exclusieve en complete wildlife fotoreis naar Kenia die je kan vinden.

Masai Mara: verbluffende natuurtaferelen, het hele jaar door

De Masai Mara is vooral gekend omwille van de grote trek van gnoes en zebra’s, maar deze bijzondere savanne zorgt het jaar rond voor verbluffende natuurtaferelen. De natuurgeluiden en de magische opkomst en ondergang van de zon zijn niet te beschrijven. In de Masai Mara verveel je je nooit. Honderden, zo niet duizenden hoefdieren troepen samen op de grasvlaktes om te grazen. Zebra’s, gnoes, giraffen, antilopes,… je ziet ze hier allemaal. Ook olifanten en nijlpaarden zijn van de partij nabij de moerasgebieden en bijzondere vogels verrassen je overal op je pad. Tel daar de dagelijkse ontmoetingen met katachtigen bij en deze fotografiereis naar Kenia bevat alle nodige elementen om je verwachtingen te overtreffen.

Wat maakt deze fotografiereis naar Kenia zo bijzonder?

We mikken met deze trip op de hoogst mogelijke kwaliteit van fotografie in Oost-Afrika:
 • Je fotografeert tijdens de allerbeste tijdstippen van de dag voor de mooiste foto's.
 • Onze lokale gidsen zorgen ervoor dat geen enkele kans onbenut blijft.
 • Een lage bezetting van de voertuigen zorgt voor ongezien comfort en levert de beste resultaten.
STARLING groepsreizen
Fotografiereizen
Wildlifereizen
Workshops
Belevingsreizen
Zoogdierenreizen

Maak kennis met je reisbegeleider

Het maximum halen uit je fotografiereis naar Kenia? Dat doe je met Jeffrey Van Daele. Jeffrey is een ervaren Afrika-fotograaf. Zijn skills om de deelnemers bij te scholen over fotografietechnieken komen hier volledig tot zijn recht. Een echte workshop met andere woorden! Door het bijzonder lage standpunt, unieke lichtomstandigheden en de begeleiding van Jeffrey, kom je gegarandeerd thuis met absolute topbeelden die moeilijk te overtreffen zijn.
Meer over Jeffrey
Topmoment van deze reis
volgens Billy Herman

Wanneer je geduld beloond wordt met een succesvolle jacht van een luipaard op een gazelle, loop je dagenlang met je hoofd in de zevende hemel. Het overtreft je stoutste dromen en is zonder twijfel een van de meest bijzondere momenten die je als fotograaf kan beleven. Elke dag opnieuw vult een unieke zonsopgang en -ondergang je portfolio met prachtige, warme kleuren.

Is deze fotografiereis naar Kenia iets voor jou?

 • Je bent gebeten door fotografie. Of je een beginner of een ervaren fotograaf bent, maakt voor deze reis niet uit.
 • Je bent benieuwd naar het échte Afrika of hebt al heel wat ervaring in Afrika? We durven te stellen dat deze reis elke verwachting zal overtreffen.
 • Je wil het échte Masai Mara eens beleven!
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
11/12
Vertrek Amsterdam - Nairobi

We vliegen het makkelijkste vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Nairobi.

12/12
Nairobi - Masai Mara

We nemen ‘s morgens een vlucht vanuit Nairobi naar de Masai Mara. Hier worden we opgepikt en laten we ons 8 dagen lang onderdompelen in een live National Geographic-documentaire.

13/12 - 18/12
Ultiem Masai Mara

Tijdens deze fenomenale week gaan we op zoek naar wilde dieren in het mooiste licht. Zebra’s, talrijke gazelles (minstens 5 soorten), gnoes, nijlpaarden, buffels, giraffen, wrattenzwijnen, olifanten, hyena’s,… Al deze dieren verschijnen bijna gegarandeerd voor je lens. Het meest bijzondere zijn echter de katachtigen. Dankzij een uitgekiende voorbereiding én de kennis van lokale gidsen kunnen we ook hier bijna zeker exclusieve momenten garanderen met leeuwen, luipaarden en/of cheetahs (jachtluipaarden).

19/12
Masai Mara - Nairobi - terugkeer Amsterdam

Na een allerlaatste ochtendsessie nemen we in de namiddag een vlucht terug naar Nairobi. Aansluitend is onze internationale vlucht naar Amsterdam.

20/12
Aankomst Amsterdam

In de vroege ochtend komen we aan in Amsterdam.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie

Tijdens deze fotografiereis naar Kenia slaap je in een kamp met grote, comfortabele tenten. De tenten bevatten een badkamer met douche en toilet. De prijs per tent hangt af van het aantal personen per tent. Eenpersoonstenten zijn een optie.

Transport en vluchten

Ons transport is onze sterkte tijdens deze reis. De voertuigen zijn omgebouwd tot ‘fotografiejeeps’ met een matras voor een laag standpunt, wat vanzelfsprekend unieke beelden oplevert. Afhankelijk van de fotografen kan je met 1 of 2 personen plaatsnemen op de matras.

De internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. De internationale vluchten kosten naar schatting 600 – 800 euro. De vluchten kunnen via STARLING gereserveerd worden of kunnen op eigen initiatief geboekt worden.

Klimaat en kledij

Kenia is een typisch Afrikaans land, met heerlijke en aangename warme temperaturen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat. Tijdens de dag wordt het best warm, maar door de open voertuigen en met de nodige schaduw is de temperatuur erg draaglijk. Vroeg in de ochtend en later op de avond wordt het wat frisser, maar nooit koud. In bepaalde periodes van het jaar is er kans op een stevig onweer. Perfect voor sublieme resultaten! Een lichte regenjas kan handig zijn, al zit je altijd netjes beschut in het voertuig.

Bijna gegarandeerd
10 dagen | 11 dec 2021 - 20 dec 2021

Fotografiereis naar Kenia: het beste van de Masai Mara

Reizigers: Min 5 - Max 5
Inbegrepen
13 dec 2021 - 20 dec 2021
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • extra bagage voor nationale vlucht (23kg. ruimbagage + 12 kg. handbagage in totaal)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • nationale vluchten en luchthaventaxen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • extra overnachtingen
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • optionele ballonvaart (540 euro per persoon)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 680 euro per persoon
6240 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons