Een koppel kibbelende Steller's zeearenden. © Yves Adams
17 dagen | 03 feb 2020 - 19 feb 2020

Fotografiereis naar Japan: adembenemende winter

昇る太陽の土地で歓
Ofte: welkom in het land van de rijzende zon! Laat je verbazen door de meest adembenemende plekken in het winterse Japan. Ver weg van de klassieke toeristische hotspots trekken we van fotogenieke berglandschappen naar ijzige kusten. Deze reis biedt het beste van Japan voor de natuurfotograaf die elke dag op zoek is naar unieke shots. Van schattige sneeuwmakaken tot reusachtige Stellers zeearenden, Japan in de winter is een absolute must. 

Uitgekiend programma voor fotografie

Elke dag opnieuw krijg je tal van fotokansen in de beste lichtomstandigheden. We doorkruisen het land, maar werken altijd dicht bij onze minibus en leggen zelden grote afstanden te voet af.

Starten doen we met een bezoek aan de sneeuwmakaken die baden in heetwaterbronnen. Daarna trekken we naar het eiland Hokkaido voor de wilde zwanen. Hoewel hun naam het tegendeel suggereert, zijn die hier onvoorstelbaar tam. Bovendien is de setting uiterst fotogeniek.

Een hoogtepunt van de reis zijn de tochten met ons eigen gecharterde schip. Zo fotograferen we van op korte afstand de machtige Stellers zeearenden! Close-ups zijn echt geen uitzondering.

Ook niet te vergeten: de gracieuze Japanse kraanvogels, die ooit bijna waren uitgestorven. Verder duimen we voor tot de verbeelding sprekende soorten als Blackiston’s visuil, oeraluil, sikaherten, zeearenden …

Bereid je voor op volle dagen fotograferen. Je keert gegarandeerd terug met een enorme hoeveelheid unieke beelden!

Wat maakt deze reis zo bijzonder?

 • De winter laat een heel ander licht schijnen op de indrukwekkende Japanse natuur.
 • Je vaart naar het pakijs om er machtige vogels als zee-arenden en Stellers zeearenden te ontmoeten.
 • Met wat geluk kan je de spectaculaire baltsdans van de Japanse kraanvogel fotograferen.
 • Je maakt mystieke mistbeelden rond Lake Kussharo, al dan niet met wilde zwanen in actie. En je ziet badende sneeuwmakaken in Jiogkudani!

Maak kennis met je reisbegeleiders

Yves Adams is één van onze professionele wildlife fotografen met een zesde zintuig voor de beste resultaten. De trip kreeg vorm dankzij hem. Yves neemt alleen vrede met het allerbeste en maakt er een niet te overtreffen trip naar Japan van! Aan de zijde van Yves opereert Jeffrey Van Daele. Jeffrey verzorgt mee de inhoudelijke fotografie workshop en zal jouw creativiteit naar een hoger niveau tillen. Yves en Jeffrey zijn samen op reis twee handen op 1 buik en staan in voor een zorgeloze fotografiereis.
Meer over Yves & Jeffrey
Dit vond
Simonne
deelnemer in 2018

Het was vermoeiend maar oh zo aangenaam. De groep vormde een geheel, wie het nodig had kreeg ondersteuning. Voor deze 2 gidsen doe ik mijn petje af, zij krijgen mijn respect over de hele lijn.

Jack & Gerda
deelnemers in 2018

Dit was onze eerste reis met STARLING en er volgen er meer!

Dit zegt
Stefan
deelnemer in 2018

Mijn verwachtingen zijn ruim overtroffen! Prachtige reis, niets aan te passen wat mij betreft.

De ervaring van
Geert
deelnemer in 2018

De gidsen zijn prachtige vakmensen die hun kennis graag delen. Zelf heb ik jammer genoeg een spierscheur opgelopen tijdens de reis. De hulp die ik van de gidsen kreeg, naast die van de medereizigers, was buitengewoon. Ik kan enkel lof geven aan deze mensen. Buiten uiteraard mijn ongeval, was de hele reis een grote meevaller.

Is deze fotografiereis naar Japan iets voor jou?

 • Natuur en fotografie zijn voor jou onlosmakelijk verbonden.
 • Ook als weinig ervaren natuurfotograaf of -reiziger ben je erg welkom op deze reis. Onze gids staat aan je zij!
 • Je laat je niet tegenhouden door bijtende kou.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

03/02 - 04/02
Vertrekdag: Brussel/Amsterdam - Tokio (vluchten niet inbegrepen)

We vliegen vanuit Zaventem of Schiphol naar de luchthaven Haneda of Narita (vluchten niet inbegrepen), waar we op 4/02 aankomen. We overnachten in een hotel vlakbij de luchthaven. Vanaf het moment dat we voet aan grond zetten in Japan is alles inbegrepen bij deze reis, tenzij anders vermeld.

05/02
Rit naar Joshinetsu Kogen National Park

We rijden naar het Monkey Park in Jiogkudani. Dit is een onderdeel van het Joshinetsu Kogen National Park in Naganoprovincie, ten noordwesten van Tokio. De naam Jigokudani betekent ‘Vallei van de hel’, wegens de talloze heetwaterbronnen die koken, borrelen en stoomwolken produceren. Het kokende water stroomt uit de diepe spleten in de bevroren grond, omringd door steile, beboste kliffen.

Rond lunchtijd checken we in ons traditioneel Japanse pension of ryokan. Dit ligt vlakbij het begin van het wandelpad naar het Monkey Park. In de namiddag bezoeken we er de heetwaterbronnen en fotograferen we de sneeuwmakaken die komen baden.

06/02 - 07/02
Sneeuwmakaken in bad

We starten elke ochtend met een relatief makkelijke wandeltocht van een halfuurtje naar de heetwaterbronnen. Gedurende twee volle dagen nemen we de tijd om de sneeuwmakaken uitvoerig te fotograferen. Met wat geluk krijgen we wat sneeuw en kunnen we unieke beelden schieten. We lunchen telkens in een restaurantje vlakbij de bronnen, waar we wat kunnen opwarmen. In de late namiddag keren we terug naar het pension.

08/02
Van Tokio naar Kushiro

’s Morgens vertrekken we vroeg naar de luchthaven Haneda in Tokio. We nemen er een binnenlandse vlucht naar Kushiro, in het oosten van het eiland Hokkaido.

09/02
Sierlijke elegantie: Japanse kraanvogels in balts

We rijden naar Tsurui, in het Akan-district: het broedgebied van de Japanse kraanvogel! Zodra de temperatuur wat stijgt, beginnen de gracieuze kraanvogels aan hun spectaculaire baltsdans. We spenderen dan ook telkens de namiddag op de populaire observatieplaatsen Tsurui en Akan.

We zorgen dat we daar op tijd zijn om de voederbeurten te fotograferen, want dan zijn de kraanvogels het actiefst. Ook zeearenden en zwarte wouwen komen mee-eten tijdens deze voederbeurten. Uitdagende fotokansen te over, dus!

Tijdens de ochtenden vatten we post op de bekende Otowa-brug. Hier hebben we een prachtig zicht op de zonsopgang boven de mistige rivier met kraanvogels.

10/02
Rood-wit-zwart spektakel

Het besneeuwde Sanctuary vormt een fantastisch decor voor het fotograferen van de baltsende zwart-wit-rode kraanvogels.

11/02
naar Lake Kusharo

Na nog een laatste fotosessie met de kraanvogels, zetten we koers naar Lake Kussharo. Ons typisch Japanse pension ligt aan de oevers van het pittoreske Lake Kussharo.

12/02
Lake Kussharo is ... het stomende zwanenmeer

Lake Kussharo is omringd door heetwaterbronnen die de randen van het meer ijsvrij houden. In deze stomende waterpartijen overwinteren grote groepen wilde zwanen. Hoewel hun naam iets anders doet vermoeden, zijn deze best tam. Een dag vol goede fotokansen dus, zowel actieshots van de zwanen als landschapsbeelden. Want de mist en de grillig gevormde bomen zorgen voor een mystieke sfeer die elke fotograaf weet te bekoren. We blijven aan het meer tot na zonsondergang. Dan pas keren we terug naar ons pension voor een welverdiend avondmaal.

13/02
naar Rausu

Na een fotosessie met de zwanen bij het krieken van de dag, trekken we naar de oostkust van Hokkaido: het Notsuke-schiereiland, dat sinds 2005 aangeduid is als RAMSAR-wetland. We hopen er vossen en herten op de foto te krijgen.

Onderweg naar Rausu bezoeken we enkele plaatsen waar we de oeraluil kunnen zien en stoppen we op fotogenieke plekjes.

Onze eindbestemming is vandaag de havenstad Rausu. Van hieruit vertrekken we de volgende dagen telkens voor een boottocht richting pakijs, waar de Stellers zeearenden verblijven. Als we tijdig aankomen, lassen we in de namiddag nog een sessie in om deze machtige vogels te fotograferen.

We verblijven 3 nachten op hotel in Rausu.

14/02 - 16/02
Op zee!

Twee keer vertrekken we bij zonsopgang met ons gecharterde schip naar het pakijs. Daar kunnen we grote groepen zeearenden en Stellers zeearenden verwachten. Bereid je voor op zeer close encounters met deze grote vogels!

De arenden gebruiken de ijsbergen in het pakijs als uitkijkposten. Met het schip slalommen we tussen de arenden en zorgen we voor de mooiste achtergrond, misschien zelfs met de opgaande zon.

Blijkt het weer te wisselvallig om uit te varen, dan hoeven we ons niet meteen zorgen te maken: we hebben hier een reservedag voorzien.

Afhankelijk van de weers- en ijsomstandigheden kunnen we in de namiddag extra boottochten maken (niet inbegrepen in de prijs). Of we gaan de omgeving verkennen in het Shiretoko National Park. Daar zoeken en fotograferen we soorten als het sikahert, de oeraluil en de vos. Ook kunnen we hier opnieuw wilde zwanen in beeld brengen in een prachtige omgeving.

Verder spenderen we tijd aan het observeren en fotograferen van Blackiston’s visuil. Bovendien zijn de winterlandschappen hier zeer indrukwekkend, dus ook daaraan schenken we zeker de nodige aandacht.

17/02
terug naar Tokio

Het is tijd om terug naar Tokio te reizen, waar we 2 nachten verblijven in hetzelfde hotel als bij het begin van de reis.

18/02
Op verkenning in indrukwekkend Tokio

Uiteraard met het fototoestel in de aanslag: leg jouw indrukken vast van deze geschifte metropool! In je fotoalbum zorgen ze voor mooie contrasten met je natuurbeelden …

19/02
Terugreis Tokio-Brussel/Amsterdam (vluchten niet inbegrepen)

In de nacht of ochtend vertrekken we naar de luchthaven van Haneda of Narita voor onze terugvlucht richting Brussel of Amsterdam. De internationale vluchten zijn niet inbegrepen in deze reis.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We verblijven in traditionele pensions (ryokans) en B&B’s. Hier krijgen we het lekkerste eten voorgeschoteld: de authentieke Japanse keuken! We slapen op een tatami en baden in een sento (gescheiden voor mannen en vrouwen). Kan het traditioneler? Oh ja, vergeet de kimono en slippers uit je kamer niet!

LET OP: 1-persoonskamers zijn maar beperkt beschikbaar! De locaties waar we slapen zijn de beste van Japan in functie van fotografie, maar daardoor soms beperkt in kamers.

 

Transport

In Japan verplaatsen we ons met een eigen bus met chauffeur. De bus telt meer zitplaatsen dan reizigers, dus iedereen heeft een goede plaats. Daarnaast nemen we 2 keer een binnenvlucht.

De internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs van deze reis. Je kan deze bij ons bijboeken, of zelf regelen. Je moet rekenen voor je internationale vluchten op 500 à 700 euro per persoon.

Klimaat & kledij

We verwachten veel sneeuw en lage temperaturen, tot max. -20°C. Zorg dus dat je goed voorbereid bent op de kou. Uiteraard helpen we je daarbij. We informeren je uitvoerig over het soort kledij dat je best meebrengt. Ook hoe je je fotomateriaal moet beschermen, hoor je van ons!

 

17 dagen | 03 feb 2020 - 19 feb 2020

Fotografiereis naar Japan: adembenemende winter

Reizigers: Min 10 - Max 12
Inbegrepen
04 feb 2020 - 19 feb 2020
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • nationale vluchten en luchthaventaxen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • extra boottocht tijdens back-up-dag (boven op de 2 voorziene boottochten)
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
Groepsreis
Voertaal
Nederlands
Opties
single optie volledige reis
+ 1160 euro
single optie voor 8 nachten
+ 650 euro
Reserveren vóór 1 oktober 2019
6650 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag