Nog 2 plaatsen
8 dagen | 11 jun 2025 - 18 jun 2025

Fotografiereis naar IJsland: papegaaiduikers en wilde paarden

Papegaaiduikers, goudplevieren, grote burgemeesters, … De namen klinken soms vreemd in de oren maar zijn steevast het geliefde onderwerp van elke natuurfotograaf! Het pristiene IJsland is bij hen in trek omdat je er zonder verstoring de kolonies zeevogels prima kunt fotograferen. Ze vliegen je rond de oren! Beleef dit mee, samen met ons, onder begeleiding van een professionele fotograaf-lesgever. Zo haal je gegarandeerd het onderste uit de fotografische kan!

 

→ VOOR EEN IDEALE KAMERVERDELING ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN MANNELIJKE DEELNEMER DIE EEN KAMER WENST TE DELEN MET EEN ANDERE MAN EN IEMAND DIE EEN EENPERSOONSKAMER WENST. VOLDOET DIT NIET AAN JOUW WENS, GELIEVE ONS EERST TE CONTACTEREN VOORALEER IN TE SCHRIJVEN.

→ DEZE REIS FOCUST ZICH OP HET WORKSHOP ASPECT VAN FOTOGRAFIE EN NIET OP DE DIVERSITEIT VAN DE VOGELS VAN IJSLAND. 

 

Workshop vogelfotografie

De gehele week halen we het maximale uit onze tijd en proberen we een grote diversiteit aan beelden te halen: papegaaiduikers in de vlucht, al baltsend, close-ups. We experimenteren met panning- & flitstechnieken, creatieve benaderingen, en nog veel meer! We nemen ruimschoots de tijd en pikken de beste lichtomstandigheden mee. We baseren ons op het kleine eilandje Grimsey, waar alles op wandelafstand te doen is. Helemaal aan de noordkust van IJsland, omring je je hier volledig met rust en de natuur. De indrukwekkende rotskusten zijn een fantastisch decor. We garanderen dat je thuis komt met een indrukwekkend portfolio. Wil je mee? Schrijf dan snel in!

100% fotografie zonder zorgen

We reizen vanuit België naar IJsland en vervolgens naar het eiland Grimsey. Eenmaal voet aan wal, laten we de bagage van de boot naar het hotel brengen, zodat we er meteen op uit kunnen om onze eerste vogels te fotograferen. We slapen in een guesthouse, vlakbij de zeevogelkolonies. Op die manier zitten we dus werkelijk temidden van het zeevogelgeweld!

© Jeffrey Van Daele

Wat maakt deze fotografiereis naar IJsland zo bijzonder?

 • De reis focust 100% op fotografie: we zitten op de beste locatie, gaan steevast naar het beste licht en krijgen een professionele fotografiereisbegeleider mee!
 • Om zorgeloos te kunnen focussen op vogelfotografie, werkten we een all-informule uit: transport, accommodaties, maaltijden. Alles is inbegrepen.
 • Als je érgens in de wereld de prachtige papegaaiduiker kan fotograferen, dan is het absoluut op Grimsey. Drie dagen lang gaan we ons bijna enkel focussen op deze knapperds.
Fotografie groepsreizen
Fotografie
Workshops
Reisfotografie

Maak kennis met je reisbegeleider

Jeffrey beantwoordt graag heel wat vragen! Of zo'n reis van een week rond één of enkele focusonderwerpen niet verveelt? Jeffrey: "Op het einde van elke trip, vraag ik de deelnemers er steevast naar. Maar geen enkele deelnemer wil deze reis inkorten. Het is de diversiteit aan beelden die de deelnemers blijft boeien. In omgeving, close-up, meervoudige belichting, flitstechnieken, spelen met bokeh, babbelende papegaaiduikers, silhouetten, of gewoon al het gedrag observeren. Je kan het gewoon niet beu worden!"
Meer over Jeffrey
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Jeffrey Van Daele

De papegaaiduikers die met hun snavel vol spiering toegestormd komen, hopend om dit aan hun jongen te geven, is een fenomeen op zich. Eenmaal bij aankomst volgt er nog een obstakelparcours om uiteindelijk de prooi effectief bij de jongen te bezorgen, bestaande uit grote jagers en diverse meeuwen die zowel achter de spiering als de papegaaiduikers zelf gaan. Een race tegen de tijd, en al helemaal om vast te leggen!

Is deze fotografiereis naar IJsland iets voor jou?

 • Je bent gebeten door fotografie: beginnend of gevorderd, maakt niet uit. De professionele begeleiding helpt je vooruit!
 • Je kan best een soms pittige wandeling aan, en schrikt er niet voor terug om vroeg uit de veren te zijn voor een mooie foto.
 • Je hebt zin om prachtige foto’s van papegaaiduikers aan je portfolio toe te voegen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
11/06
Vlucht Brussel/Amsterdam - Kevlavik en rit naar Reykholt

We komen aan in IJsland. We halen onze huurauto op en rijden 2u noordwaarts naar Reykholt / Bogarnes voor onze eerste stop. We rusten uit van de rit en eindigen de dag met een lekker diner.

12/06
Rit naar Dalvik

We maken de rit naar Dalvik met fijne stops tussendoor.

13/06
Ferry Dalvik - Grimsey

Vandaag reizen we af naar Grimsey! Nadat we zijn ingecheckt gaan we op verkenning en pikken we hopelijk een eerste zonsondergang mee. Dat wordt smullen …

14/06 - 15/06
Grimsey

We maken Grimsey onveilig en zetten we alles op de gevoelige plaat! We benutten de verschillende lichtomstandigheden en passen allerlei technieken toe om het maximale resultaat te behalen. We focussen op papegaaiduikers in een unieke setting maar bekijken ook andere vogels, landschappen, pony’s en zelfs flora voor wie wil.

NOOT: tijdens deze tijd van het jaar is er middernachtzon in IJsland. Dat betekent dat je ook kan fotograferen ’s nachts. Afhankelijk van de omstandigheden en de situatie kan het dus best wat vermoeiend zijn. Hou hier rekening mee.

16/06
Ferry Grimsey - Dalvik

Na een laatste voormiddag op Grimsey keren we met de ferry terug naar Dalvik.

17/06
Dalvik- Kevlavik

We rijden rustig aan terug naar Kevlavik met interessante stops onderweg.

18/06
We vliegen terug naar Brussel/Amsterdam

Helaas zit de reis zit erop. We vliegen vroeg in de ochtend terug naar Brussel of Amsterdam, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie, transport en vluchten

We verblijven in comfortabele guesthouses en hotels.

We verplaatsen ons met een huurwagen, ferry en te voet.

De vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs maar van zodra de reis gegarandeerd is bekijken wij de opties en sturen we deze door. Reken voor de vluchten op ongeveer 400 – 500 euro per persoon. Indien je interesse hebt, kan je de vluchten via ons boeken, of zelf boeken. Je vertrekt vanuit een luchthaven naar keuze.

Klimaat, kledij en materiaal

In deze periode van het jaar kan het weer verschillende richtingen uit. Wel staat er op het eilandje Grimsey soms veel wind, waardoor het toch koud kan zijn. Goede aangepaste kledij voor uiteenlopende omstandigheden is dus aangewezen. Een regenjas en goede wandelschoenen doen wonderen.

Fotografie en materiaal

Het wandelen is sporadisch pittig. Deze workshop is toegankelijk voor fotografen van alle niveaus. Deze reis richt zich op zowel gevorderde fotografen die hun techniek willen verfijnen, als tot beginnende fotografen die hun passie willen ontwikkelen en op zoek zijn naar een leidende hand om de technische en compositorische aspecten van vogelfotografie onder de knie te krijgen.

Zo concentreren we ons op het fotograferen van vogels in de vlucht, het vastleggen van gedrag en bekijken we het ook eens vanuit een creatieve hoek.

Een digitale reflexcamera, statief, groothoek- en telezoomlens zijn handig. De vogels zitten betrekkelijk dicht dus met een 300mm kom je al een heel eind.

Nog 2 plaatsen
8 dagen | 11 jun 2025 - 18 jun 2025

Fotografiereis naar IJsland: papegaaiduikers en wilde paarden

Reizigers: Min 6 - Ingeschreven 9 - Max 11
Gegarandeerd
Inbegrepen
 • alle boottochten
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 695 euro per persoon
Reserveren vóór 1 april 2025
3995 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons