Bijna gegarandeerd
9 dagen | 21 feb 2019 - 01 mrt 2019

Fotografiereis naar IJsland: het noorden in de winter

De fotografische mogelijkheden op IJsland zijn onuitputtelijk. Monochrome grafische landschappen, gevormd door een spel van gestolde lava en sneeuw en indrukwekkende kraterlandschappen vlakbij het meer van Myvatn, wisselen elkaar af met bevroren watervallen, kleurrijke geothermische structuren en rokende mudpots en fumarolen. En alsof dat nog niet genoeg is, maak je tijdens de winter ook kans op één van de mooiste en meest beklijvende natuurfenomenen op aarde: het noorderlicht.

→ VOOR EEN IDEALE KAMERVERDELING ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN DAME VOOR EEN GEDEELDE KAMER EN EEN DEELNEMER VOOR EEN 1-PERSOONSKAMER.

Het beste van Noord-IJsland

Tijdens deze 9-daagse fotoworkshop combineren we de hoogtepunten van Noord-IJsland:

 • Actieve vulkaanlandschappen rondom het idyllische en grotendeels bevroren Myvatn-meer.
 • Indrukwekkende watervallen zoals Godafoss, Dettifoss & zelfs Aldeyjarfoss met haar blauw getint water.
 • Geothermische gebieden rondom de Krafla-vulkaan en de grote zwavelberg Namafjall.
 • Landelijk landschap nabij het havenstadje Akureyri met zijn kleurrijke boerderijen en kerkjes die in een diepe winterslaap zijn gehuld.

De beste omstandigheden voor fotografen

We werken vanuit 2 centraal gelegen locaties. Resultaat: we hoeven niet elke dag in en uit te pakken en kunnen al onze tijd aan fotografie wijden. Bovendien is het dan gemakkelijker om in te spelen op de wisselende weersomstandigheden. De reis gaat door in maart. Hoewel de dagen dan al langer zijn bij ons, blijft de zon daar laag boven de horizon. Daardoor genieten we van gouden strijklicht en rijke kleurschakeringen.

Geen gewone fotografiereis

Deze fotoreis naar IJsland is eigenlijk een workshop waarbij jij 9 dagen lang kan rekenen op professionele persoonlijke begeleiding. In het veld en daarbuiten. Daardoor is dit een aanrader voor fotografen van alle niveaus.

De fotografische begeleiding van deze IJsland-reis is in handen van professioneel landschaps- en natuurfotograaf Bart Heirweg. Hij weet hoe je de ijzige magie kan vastleggen op beeld en won al verschillende (inter)nationale prijzen.

Voor de logistiek en het 4×4 voertuig waarmee de verplaatsingen gebeuren, rekenen we op IJsland-kenner Willy Wouters. Sinds 1978 is hij er vaste gast. Logisch dus dat hij er de mooiste plekjes kent en ons alles kan vertellen over vulkanisme en het leven van de eilandbewoners.

Fenomenale beelden

Dit is een intensieve workshop, waarbij fotografie en natuurbeleving primeren. We zijn vaak vroeg uit de veren en maken lange dagen. Als de omstandigheden het toelaten, ondernemen we eventueel ook nachtelijke tochten op zoek naar het noorderlicht.

Soms maken we een wandeling om ons fotografisch doel te bereiken. De winterse omstandigheden kunnen de reis vermoeiend maken, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd met fenomenale opnamen.

Omdat we werken vanuit 2 logeerplaatsen, kunnen we het programma flexibel houden en maximaal inspelen op de weersomstandigheden. Beschouw daarom het voorgestelde programma veeleer als een leidraad. Het licht en de winterse omstandigheden bepalen de uiteindelijke route en van de deelnemers wordt de nodige flexibiliteit verwacht.

We besteden het grootste deel van de dag aan onze passie en iedereen krijgt de tijd om zich in de landschappen in te leven.

Wat maakt deze fotografiereis naar IJsland zo bijzonder?

 • Persoonlijke fotografiebegeleiding door Bart Heirweg, gespecialiseerd landschapsfotograaf, en lokale begeleiding van Willy Wouters, bezieler van IJslandreizen met meer dan 35 jaar veldervaring.
 • All-informule, inclusief luchthaventransport van Schiphol naar Antwerpen/Brussel, alle transport, vluchten en eten.
 • Vervoer in een ruime 4x4 minibus! Zo blijft de groep knus continu samen en mist niemand de hechte sfeer.
 

Maak kennis met je reisbegeleider

Bart Heirweg reist al sinds 2009 jaarlijks naar IJsland. De ongelooflijke diversiteit van het landschap, het adembenemende noorderlicht en de pure gastvrijheid van het land verbazen hem keer op keer, zelf na 10 bezoeken. Intussen kent hij de streek als geen ander en neemt hij je mee naar de mooiste plekjes die niet in alle reisgidsen staan.
Meer over Bart
Benieuwd?
Het topmoment van de vorige IJsland-reis
volgens reisbegeleider Bart Heirweg

Er zijn zoveel mooie plekken in IJsland dat het bijna onmogelijk is om er eentje uit te kiezen. Maar de explosiekrater Hverfjall springt er echt uit: het zicht dat je na de beklimming krijgt is gewoonweg adembenemend.

... en dit vertelt
Marleen
deelneemster fotografiereis Noord-IJsland 2018

We kregen veel informatie en ik heb veel geleerd op deze reis, met een goede pfd met uitleg na de reis. Bovendien was voor Bart geen enkele moeite teveel om alles te laten slagen (zelfs toen iemand zijn statief vergeten was in België).

Steeds goede fotolocaties die soms ook iets verder van de betreden paden lagen, zelfs bij onverwacht helder weer kreeg hij alles geregeld om de fotografietijdstippen aan te passen en toch ontbijt en lunch mee te krijgen.

Bart is steeds enthousiast. Ook ’s morgens in de vroege uurtjes voor zonsopgang en bij ijskoude nachten op zoek naar Noorderlicht … gewoonweg een topbegeleider!

Is deze fotografiereis naar IJsland iets voor jou?

 • Je bent een beginnend fotograaf en wil de technische en compositorische aspecten van landschapsfotografie onder de knie krijgen.
 • Je bent een gevorderd fotograaf en wil je techniek verder verfijnen.
 • Je bent gepassioneerd door fotografie en natuur en vindt het niet erg om een stevige wandeling te maken of enkele uurtjes slaap te missen voor het perfecte beeld.
 • Pittig omwille van de winterse omstandigheden en mogelijk korte nachten (noorderlicht).
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

21/02
Brussel/Amsterdam - Kevlavik

We vliegen vanuit Brussel/Amsterdam naar Kevlavik.

Lees meer Lees minder
21/02
Van Kevlavik naar Akureyri
22/02
Van Myvatn naar Godafoss en Aldeyjarfoss
23/02
De oevers van het meer in Myvatn
24/02
Lavavelden en Hverfjall in Myvatn
24/02
Van Myvatn naar de Krafia vulkanen en Namafjall
26/02
Van Myvatn naar Dettifoss
27/02
Kerkjes en fjord fotograferen in Akureyi
28/02
Van Akureyi naar Reykjavik
01/03
Daag IJsland! Kevlavik - Brussel/Amsterdam

We keren terug naar Kevlavik, waar we een vlucht nemen naar Amsterdam of Brussel. Transport van Amsterdam naar Antwerpen of Brussel wordt voorzien.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Alle overnachtingen zijn van standaard goede kwaliteit. We starten met een boerderijovernachting in Akureyri met 2-persoonskamers met privésantiair en een ruime zit- en eetruimte. Daarna volgen 6 hotelovernachtingen in Myvatn en Reykjavik op basis van 2-persoonskamers met privésanitair.

Alle overnachtingsplaatsen hebben stroom en de batterijen kunnen iedere avond worden opgeladen.

→ VOOR EEN IDEALE KAMERVERDELING ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN DAME VOOR EEN GEDEELDE KAMER EN EEN DEELNEMER VOOR EEN 1-PERSOONSKAMER.

Transport

We reizen ter plekke rond in een 4×4 minibus! Zo blijft de groep knus continu samen en mist niemand de hechte sfeer. De bus is voldoende ruim voor alle bagage en verzekert een vlotte reis.

Klimaat en kledij

Reken op ongeveer -5 tot +5°C. In februari is er al 11 uur licht (inclusief schemerlicht) met afwisselend zon en arctische omstandigheden.

Hoewel het omwille van de verhoogde zonneactiviteit de komende winters ideaal is om het noorderlicht te fotograferen, mag je er toch niet vanuit gaan dat het een zekerheid is op elke winterreis. Het noorderlicht is onvoorspelbaar en niet zo eenvoudig te fotograferen.

Na inschrijving krijg je een gedetailleerde uitrustingslijst toegestuurd.

→ Tip! Schaf je voor deze reis extra outdoor-uitrusting aan? Op vertoon van je STARLING-bestelbon krijg je bij De Berghut, naast gespecialiseerd advies, een korting van 10% op je aankopen.

Bijna gegarandeerd
9 dagen | 21 feb 2019 - 01 mrt 2019

Fotografiereis naar IJsland: het noorden in de winter

Reizigers: Min 7 - Ingeschreven 6 - Max 8
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vliegtuigtickets en luchthaventaxen
 • nationale vluchten en luchthaventaxen
 • transport naar de luchthaven
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische en frisdranken
 • onvoorziene toegangsgelden op dag 8 in Reykyavik
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
groepsreis
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 520 euro
3925 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag