Volzet
9 dagen | 30 jul 2022 - 07 aug 2022

Fotografiereis naar Groenland: ongerepte fjorden langs de westkust

Zoom tijdens deze fotografiereis naar Groenland in op ‘s werelds grootste eiland. Laat je verblinden door de enorme ijskap die 80% van het land beslaat. Dit is zuivere, ongerepte wildernis, waar een dappere Inuit-populatie van niet meer dan 60.000 inwoners leeft in geïsoleerde nederzettingen. Ze verplaatsen zich per boot of met sledehonden en leven voornamelijk van de jacht en visvangst.

→ VOOR DEZE REIS ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN DEELNEMER DIE EEN EENPERSOONSKAMER WENST EN EEN DEELNEMER DIE EEN KAMER WENST TE DELEN MET EEN MANNELIJKE DEELNEMER.

IJslandschap, bergen en uitgestrekte toendra’s

Langs de westkust van Groenland vind je een uniek labyrint van ongerepte fjorden en desolate heuvelketens. Overal waar je kijkt, is het ijs in beweging. Gigantische gletsjers worden gevormd. Het smeltwater van kolossale ijsbergen stroomt naar zee. Tijdens deze fotografiereis willen we het wijdse landschap van Groenland optimaal ervaren en op beeld vastleggen. In de toendra hopen we met wat geluk op arctische dieren zoals muskusossen, kariboes, poolhazen en poolvossen. Misschien kunnen we wel enkele mooie beelden maken van deze soorten! Tijdens de reis zijn verschillende bootexcursies voorzien. Vanuit een bevoorrechte positie kunnen walvissen, zeehonden en misschien zelfs de mythische narwal worden opgemerkt.

Fotografiereis naar Groenland met een divers en goed gevuld programma

Landschapsfotograaf Bart Heirweg heeft uitgebreide expertise in arctische wateren. Samen met wildlife fotograaf Yves Adams toont hij jou de mooiste fjorden en meest spectaculaire gletsjers van West-Groenland. Deze reis wordt een gezonde mix van een fotoworkshop met een fotografiereis. Je kan rekenen op persoonlijke begeleiding én uitgekiende inhoud. Hieronder vind je een overzicht van de geplande activiteiten:

 • een trip in het teken van het beste licht (middernachtzon) en ijsbergen
 • walvissafari
 • 4 ijsbergsafari’s na het avondmaal (voor het beste licht)
 • Illimanaq boottocht en wandeling
 • drone-initiatie voor de deelnemers die dit wensen
 • er wordt voldoende rust voorzien tijdens de reis (voormiddag)
 • wandeling om portretten te maken in het dorp
 • 2 begeleide fotografiewandelingen
 • fotobespreking en fotobewerking worden tijdens de reis actief ingebouwd

Voorbereid reizen met een kleine groep gelijkgestemden

De accommodatie is een comfortabel hotel waarnaar je elke dag terugkeert. Geen vrees dus voor zeeziekte. Je geniet er van stevige maaltijden, een goed en onbeweeglijk bed, een privébadkamer en een warme sfeer. De wildernis van Groenland, de imposante ijsbergen en de warme groepssfeer maken er de meest gezellige fotografiereis van naar deze bestemming. Ben jij klaar om met ons mee te reizen?

Wat maakt deze fotografiereis naar Groenland zo bijzonder?

 • Je verkent bijzondere fjorden en prachtige valleien.
 • Je wordt begeleid door professionele fotografen Yves Adams en Bart Heirweg, voor het maken van de mooiste beelden.
 • Zes bootexcursies en een vlucht boven de ijsbergen, allemaal onder begeleiding van lokale gidsen, inbegrepen in de reis!
 • De excursies zijn tot in de puntjes voorbereid en worden georganiseerd tijdens het mooiste licht.
 • Extra fotografiebegeleiding met fotobesprekingen, fotobewerking en drone-initiatie.
 • Je geniet tijdens deze reis van de unieke STARLING-sfeer.
STARLING groepsreizen
Fotografiereizen
IJzige reizen
Landschapsreizen
Zeezoogdieren
Reisfotografie

Bart en Yves zijn niet aan hun proefstuk toe. In 2017 begeleidden ze de allereerste foto-expeditie georganiseerd vanuit de Benelux naar Scoresby Sound. Dit keer nemen ze je mee op tocht naar West-Groenland. Het ruige, uitgestrekte, desolate karakter van ijs, sneeuw en bergen trekt Bart Heirweg sterk aan. Bart is een topfotograaf met een uitgesproken passie voor natuur. Voor Yves zijn de ijszeeën zijn tweede thuis. Hij begeleidde al ettelijke expedities naar de meest afgelegen locaties.
Meer over Bart & Yves
Groenland expeditie 2017
John V.M.

Groenland heeft mijn verwachtingen ver overtroffen! Magnifieke bestemming. Zeer professionele en sympathieke, enthousiaste reisleiding: expeditieleider Yves Adams houdt rekening met iedereen, goede fototips van Bart Heirweg.

Deelnemer Groenland fotografiereis 2017
Fons S.

De gidsen hebben al het mogelijke gedaan om deze reis zo vlot mogelijk te laten verlopen. Yves zorgde voor een dagelijkse briefing en hield rekening met de wensen van deelnemers. Zo kon iedereen op een veilige manier genieten van de reis. Bart was de hulpvaardige sidekick en stond de fotografen met raad en daad bij om de fotografische skills te verbeteren.

Evaluatie fotografiereis naar Groenland 2017
Bart C.

Deze reis naar Groenland was een leuke ervaring, waarbij de stipte en correcte begeleiding, de leuke en ontspannen sfeer, de reisgenoten, en bovenal de wonderbaarlijke natuur me zeer hebben bekoord. Ik kijk nu al uit naar een volgende reis onder begeleiding van Yves en Bart.

Is deze fotografiereis naar Groenland iets voor jou?

 • Je hebt zin in een inspirerende fotografiereis: zeelucht in de longen, ijzige landschappen en desolate bergvalleien zo ver het oog reikt.
 • Onbekende bergtoppen beklimmen en met een bootje tussen de ijsrotsen en gletsjers dobberen: het idee doet je nu al dagdromen.
 • Je bent gebeten door de natuur en gepassioneerd door fotografie.
 • Je wil een absoluut unieke natuurbelevenis meemaken in het gezelschap van de beste natuur- en fotografiegidsen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
30/07
Aankomst in Groenland (vluchten niet inbegrepen)

Vandaag vliegen we van Brussel/Amsterdam naar Groenland. Aankomst voorzien op 30/07.

31/07
Wandeling en eerste ijsbergcruise

De ideale kennismaking met Groenland. We wandelen in de omgeving van het dorp om een beeld te krijgen van de omgeving en wat we de komende dagen zullen beleven.

Na het avondmaal maken we onze eerste avondtocht tussen de imposante ijsbergen! We duimen voor het mooiste licht.

01/08
Vlucht en avondtocht

Vandaag is een speciale dag! Na de lunch nemen we een vlucht om ijsbergen en patronen in het water te fotograferen. De vlucht is inbegrepen in de prijs.

Na het avondmaal maken we opnieuw een ijsbergsafari. Want een ding is zeker: het is verslavend!

02/08
Fotobespreking - Ilimanaq - walvissafari

We starten de dag met een algemene fotobespreking. Op deze manier kan je bijsturen waar nodig. Hierna vertrekken we op excursie naar Illimanaq. Daar zullen we dineren. Na het avondmaal gaan we op walvisexcursie om deze gevulde dag in schoonheid af te sluiten.

03/08
Portretten en ijsbergexcursie

Vandaag gaan we specifiek op excursie in het dorp om de lokale bevolking te portretteren. We worden begeleid door een lokale gids.

Na het avondmaal gaan we terug op excursie voor ijsbergen, landschappen en de zonsondergang.

04/08
Ilulissat drone-initiatie en wandeling uitkijkpunt

Een dag volledig aan land. Voor de liefhebbers organiseren we een drone-initiatie in de namiddag. Na het avondmaal wandelen we naar een fantastisch uitkijkpunt.

05/08
Fotobewerking, vrije tijd en laatste ijsbergsafari

Onze laatste volledige dag in Groenland. We starten met een bespreking van de beelden en fotobewerking. Na een vrij moment en het laatste avondmaal gaan we nog een allerlaatste keer tussen de ijsbergen varen, omdat we er maar geen genoeg van krijgen.

06/08 - 07/08
Ilulissat - Brussel/Amsterdam (vluchten niet inbegrepen)

Helaas, deze unieke fotografiereis naar Groenland zit er op. Tijd om terug huiswaarts te keren.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie en maaltijden

Tijdens deze fotografiereis naar Groenland logeren we in de nederzetting Ilulissat. Dit is dus een ‘landbased’ fotoreis. Ons hotel is een comfortabel hotel met privébadkamers! De maaltijden nemen we in het hotel of wanneer we op excursie zijn, maken we gebruik van lunchpakketten. Alle maaltijden zijn inclusief en verzorgd.

Transport, excursies en vluchten

Ter plaatse verplaatsen we ons met gecharterde bootjes of te voet vanuit het dorp. In de reis zit zelfs een vlucht inbegrepen om de ijsbergen vanuit de lucht te fotograferen!

Tijdens deze fotografiereis naar Groenland zijn talrijke excursies ter plaatse georganiseerd. Het programma is goed gevuld en mikt op maximale fotografiebeleving. De bedoeling is om op een flexibele manier vanaf land het onderste uit de kan te halen. Je komt gegarandeerd thuis met unieke beelden van ijsbergen, gletsjers, desolate landschappen en wie weet zelfs een vleugje wildlife en lokale cultuur.

Internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wanneer de reis gegarandeerd vertrek heeft, ontvang je van ons een vrijblijvend voorstel voor je vluchten. De kostprijs heen en terug is naar schatting 1400 à 1700 euro, al kan het minder of meer zijn. Je bent uiteraard ook vrij om zelf jouw vluchten te boeken. Vraag gerust meer informatie.

Klimaat en kledij

Ondanks de noordelijke ligging van Groenland is het klimaat hier in de zomer uiterst aangenaam. Uiteraard is het naar onze normen nog altijd fris. We moeten ons dus voldoende beschermen tegen de wind, zeker omdat we soms langere periodes fotograferen en niet bewegen. Daarom dien je je voor te bereiden op koude temperaturen zoals bij ons in het late najaar en de winter. Een extra laagje in combinatie met de uitgebreide tips die we sturen voor aanvang van de reis en je zal zeker geen kou lijden!

Fotografie

Alles wat we doen, staat in het teken van fotografie. De gidsen zijn allrounders met veel kennis van landschapsfotografie en wildlife fotografie. Ze zijn gefascineerd door bijzonder licht en ijzige omstandigheden. Door hun jarenlange ervaring als begeleiders van fotografieworkshops en expeditiecruises zijn ze een niet te overtreffen team voor deze unieke landbased fotografiereis naar Groenland! Een buitenkansje als fotograaf.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons