Volzet
8 dagen | 02 feb 2019 - 09 feb 2019

Fotografiereis naar Egypte: verrassende woestijn

We laten het massatoerisme links liggen en trekken recht de woestijn in, gewapend met fototoestellen en een portie lef. Ons doel: een reeks spectaculaire foto’s van de meest onaardse woestijnlandschappen. Durf jij met ons mee?

De verrassende gedaanten van de woestijn

Rondreizen in de woestijn is voor elke natuur- en landschapsfotograaf ronduit kicken. ’s Morgens vroeg in the middle of nowhere je ogen opendoen en meteen het perfecte licht in exact de juiste setting aantreffen. Nog voor je je ochtendtheetje hebt gedronken, staan er alweer enkele pareltjes op je geheugenkaartje. Witte woestijnen, zwarte, rode en gele woestijnen, ze passeren allemaal de revue, afgewisseld met kleurrijke oases en de lokale bewoners. Neem een kijkje in de fotogalerij en je ziet meteen wat we bedoelen.

Luxueus kamperen

We slapen dan wel midden in de woestijn, we doen dat STARLING-gewijs in stijl. Comfortabele bedoeïenententen met matrassen vormen onze gezellige thuis. Een persoonlijke chauffeur en kok zijn tijdens de tocht onze steun en toeverlaat. Ze verzorgen toegewijd ons kampement, de snacks en de maaltijden, terwijl wij niet kunnen stoppen met foto’s maken van de adembenemende en steeds variërende landschappen.

Wat maakt deze fotografiereis naar Egypte zo bijzonder?

  • Je verblijft een week in een geweldige setting met continu prachtig licht.
  • Je fotografeert de woestijn in al zijn gedaantes.
  • Je slaapt in een comfortabele tent midden in de woestijn.
  • Je bezoekt indrukwekkende locaties waar nauwelijks andere (fotografie)toeristen komen.

Maak kennis met je reisbegeleider

Sebastian Vervenne reist al voor de vierde keer naar de Egyptische woestijnen. Op zijn vorige reizen bezocht hij er locaties die minstens evenveel indruk maken als de Grand Canyon, maar waar er geen toeristen of andere fotografen voor je lens komen lopen ... Landschapsfotograaf Sebastian is een krak in het vinden van bijzondere plekken en opvallende standpunten. En dat zal je ook aan jouw foto's merken!
Meer over Sebastian
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Sebastian Vervenne

Zonsondergang vanop Jebel Dist! Deze natuurlijke piramideberg beklimmen is een beetje een uitdaging, maar van op de berg heb je een buitengewoon uitzicht op de woestijnvlakte en het zoutmeer. Na zonsondergang kan je baden in de natuurlijke warmwaterbronnen aan de voet van de berg, onder de sterrenhemel.

Is deze fotografiereis naar Egypte iets voor jou?

  • Je bent gek op natuur en natuurfotografie.
  • Je houdt van landschapsfotografie en wil op een ontspannen manier bijleren.
  • Je verwacht niet dat je de piramiden zal fotograferen … We focussen tijdens deze reis op landschappen en natuur, al hebben we uiteraard ook oog voor de lokale cultuur.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

02/02
Vlucht van Brussel/Amsterdam naar Cairo

We vliegen naar Cairo, waar we onze eerste nacht op Egyptische bodem doorbrengen in het Cairo Pyramids Hotel.

Lees meer Lees minder
03/02
Naar de Bahariya-oase

Na het ontbijt vertrekken we naar de Bahariya-oase. We lunchen in Bahariya en overnachten in het Alia Hotel of het Qasr el Bawity Hotel.

 

Lees meer Lees minder
04/02
Volledige dag in de Bahariya-oase

Vroeg vertrek naar de Zwarte Woestijn voor een ochtendshoot bij Samir Mountain. Ontbijt in de Zwarte Woestijn. Doorrijden richting Witte Woestijn. Lunchpauze en siesta bij El Mattar. Avondshoot bij de Paradise Gate. Kamperen in de woestijn in de buurt van de Paradise Gate.

Lees meer Lees minder
05/02
De Zwarte en de Witte Woestijn

Ochtendfotosessie in de Acaraween zandduinen. Ontbijt op onze kampeerplaats. Rondrijden in de woestijn. Lunch bij de bron El Magic. Namiddag rijden we langs verschillende Wadi’s. Avondshoot in Aqabat. Kamperen in de Aqabat woestijn.

Lees meer Lees minder
06/02
Volledige dag in de Witte Woestijn

Ochtendfotosessie in Wadi el Soghier. Ontbijt op onze kampeerplaats. Rondrijden in de woestijn. Lunch bij de bron El Khadra. Na de lunch avondshoot in de buurt van de Tenten (Witte woestijn). Kamperen in de Witte Woestijn. 

Lees meer Lees minder
07/02
Cristal Mountain

We reizen terug naar Bahariyya en bezoeken Cristal Mountain. We logeren opnieuw in Alia Hotel of Qasr el Bawity Hotel.

Lees meer Lees minder
08/02
Cairo

Vandaag gaat het weer richting Cairo. We sluiten de reis af waar we hem begonnen zijn, in Cairo Pyramids Hotel.

Lees meer Lees minder
09/02
Terugreis Caïro - Brussel/Amsterdam

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor onze terugvlucht.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We verblijven in sfeervolle lokale hotels van standaardkwaliteit. In de woestijn nemen we onze eigen comfortabele bedoeïenententen met matrassen mee. Deze worden voor ons opgezet door een team van twee dat ons de hele trip logistiek ondersteunt. Deze kampioenen staan ook in voor het bereiden van heerlijke maaltijden. Zo beleven we écht de Egyptische woestijn.

Transport

In woestijn loodsen jeeps ons door het prachtige Egyptische landschap, op de gewone weg reizen we met de minibus.

Op die manier gaan en staan we waar we willen en bevinden we ons altijd op het juiste moment op de juiste plaats om de beste foto’s te maken.

 

Klimaat en kledij

In februari-maart is de temperatuur in Egypte erg aangenaam: rond de 25 à 30 °C. In de woestijn heerst natuurlijk een bijzonder klimaat: ’s nachts koud en overdag warm tot heet, al valt dat in deze periode van het jaar goed mee. Wij raden aan om kledij te voorzien voor zowel koud en nat weer, als voor warmte (zonnebescherming!) en droogte.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag