Volzet
4 dagen | 07 mrt 2019 - 10 mrt 2019

Fotografiereis naar Duitsland: wildlife in het Bayerischer Wald

Gegarandeerd succes

Tijdens dit weekend krijg je in een mooi afgelijnde omgeving alle tijd om lynxen, wolven, beren, everzwijnen, arenden, auer– en korhoenen en met wat geluk zelfs een wezel of een zwarte specht in beeld te brengen. Een prachtige aanvulling van je portfolio.

Het Bayerischer Wald: een goed bewaard geheim

Dat veel professionele fotografen het uitgestrekte natuurpark in het Bayerischer Wald geheim willen houden, begrijpen we best. Het is een topplaats om optimaal dieren te fotograferen van dichtbij, vaak zonder storende hekken of gebouwen in beeld. De dieren leven er weliswaar in een uitgestrekt omheind gebied, en zijn daardoor makkelijk te benaderen. Bovendien zijn ze de aanwezigheid van mensen gewoon en zijn dus niet schuw. Een droom om prachtige beelden te maken van onze fauna.

Oefenterrein voor natuurfotografen

Het park lijkt wel ontworpen voor fotografen. Je loopt door het omheinde leefgebied van de dieren en krijgt met gemak een bruine beer, wolf, otter, boommarter, eland, wisent, everzwijn en edelhert voor je lens. Ook vogels zoals de ruigpootuil, dwerguil, oehoe, schreeuwarend, hazelhoen, korhoen, auerhoen en grijskopspecht passeren de revue.

Neen, dit is inderdaad geen ‘echte’ wilde-dieren-fotografie. Wél is het de geknipte manier om volop te experimenteren, de mogelijkheden van dierenfotografie af te tasten en vertrouwd te raken met je apparatuur. Op een relaxte manier leer je heel wat bij en na drie dagen kom je terug met een boel kennis over iso, scherptediepte, over- en onderbelichting, sluitersnelheden, functionele bewegingsonscherpte, … en nog veel meer. Hier bereid je je voor op het echte werk!

Wat maakt dit fotoweekend naar het Bayerischer Wald zo bijzonder?

  • Het Bayerischer Wald is een ideaal oefenterrein voor wildlife-fotografie.
  • Binnen een omheind gebied leven de dieren in vrijheid, terwijl ze bezoek van mensen gewoon zijn.
  • Bruine beer, wolf, edelhert, ruigpootuil, oehoe, grijskopspecht ... zijn maar enkele van de soorten die zich vlot in beeld laten brengen.

Maak kennis met je reisbegeleider

De ervaren wildlifefotograaf en -cineast Rudi Debruyne houdt ervan om zijn kennis op een begrijpelijke, geduldige manier over te brengen. Je leert op dit weekend een pak bij over natuurfotografie, in het bijzonder over het fotograferen van wilde dieren. Rudi zorgt voor een ontspannen sfeer, zonder competitie. Gezellige avonden met een goed glas wijn en een fijne babbel over de voorbije dag horen er voor hem zeker ook bij.
Meer over Rudi
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Rudi Debruyne

In minder dan een uur zie je in deze semi-natuurlijke omgeving wolven en bruine beren, die je perfect kan fotograferen. Indrukwekkend!

Is deze fotografietrip naar Duitsland iets voor jou?

  • Je bent gepassioneerd door natuurfotografie. Zeker beginners amuseren zich hier!
  • Je bent benieuwd hoe je dieren het best benadert en fotografeert.
  • Het Bayerischer Wald leent zich perfect om de kneepjes van het dieren fotograferen te leren, en daar heb je zin in!
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

7/03
Met de bus naar Duitsland

Met een comfortabele minibus rijden we vanuit België naar Duitsland.

08/03 - 09/03
Fotograferen in het natuurpark

Twee volle dagen gooien we ons op fotografie van dieren. We vorderen langzaam langs en zelfs door de – vaak open kooien – waar achtereenvolgens verschillende vogels en zoogdieren ons uren op één plek houden. We zorgen dat we op afgesproken uren klaar staan tijdens het bijvoederen van de wolven (actie & spektakel). Op korte tijd leren we veel bij en krijgen we een fantastische waaier aan diersoorten voor de lens.

10/03
Terugreis naar België

Mooie liedjes duren niet lang. Moe maar tevreden, rijden we terug naar België.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We logeren in een comfortabel hotel, waar we elke dag ontbijten en een lunchpakket inpakken voor ’s middags. ’s Avonds dineren we in het gezellige hotel.

Transport

We rijden met een comfortabele bus vanuit Gent naar Duitsland. Eenmaal daar, trekken we te voet het natuurpark in. Het kan handig zijn om voor de excursies je fotomateriaal mee te nemen op een karretje met twee wielen, type trolley.

Klimaat en kledij

Hou tot enkele dagen voor vertrek de weersvoorspellingen in het oog. Maart roert zijn staart … en is dus onvoorspelbaar. Maar meestal is het er wel vrij koud en ligt er sneeuw. Waterdicht en warm schoeisel én kledij is dus essentieel. Je neemt ook best een overtrek voor je cameraspullen mee.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag