Laatste plaats
12 dagen | 20 jan 2019 - 31 jan 2019

Fotografiereis naar de VS: ‘bizonder’ Yellowstone

‘De eeuwige jachtvelden’, een begrip dat je wel eens tegenkomt in een oude western. Maar wist je dat deze jachtvelden vandaag nog steeds bestaan? Ze komen – nagenoeg ongeschonden – voor in Yellowstone National Park, een pareltje en een succesverhaal wat betreft natuurbescherming. Fotografeer Amerikaanse bizons in de sneeuw, leg de kracht van de natuur vast op de gevoelige plaat en geniet daarbij van bijzonder wildlife en spectaculaire landschappen! 

→ VOOR DE LAATSTE PLAATS ZIJN WE OP ZOEK NAAR EEN VROUWELIJKE DEELNEMER DIE EEN KAMER WENST TE DELEN.

Ongeschonden natuur

Met meer dan 9000 vierkante kilometer is het Yellowstone National Park niet alleen het grootste natuurgebied van de USA, het werd destijds, in 1972, uigeroepen tot eerste beschermde natuurreservaat ter wereld. Het gebied bestaat uit een aaneenschakeling van bossen, moerassen en rivieren en bevindt zich op een vulkanische hotspot. Hierdoor zijn er heel wat geisers en warmwaterbronnen aanwezig. In de winter zorgt dit voor ronduit spectaculaire beelden, wanneer de stoom opstijgt temidden van de ruime sneeuwvlakten.

Het wildlife in Yellowstone National Park is uniek. Tal van Amerikaanse bizons komen er nog voor, samen met onder meer wolven, elanden, white-tailed deer en coyotes. In de winter troepen deze dieren samen om de kou te trotseren, wat niet alleen veel kansen biedt voor fotografie maar het ook makkelijker maakt ze te vinden. Tijdens deze reis focussen we op de American bison en leggen we deze bizondere soort vast in z’n natuurlijke habitat. Een buitenkans!

Uniek concept

De timing van de reis is speciaal zo voorzien om de beste fotokansen te hebben die winters Yellowstone te bieden heeft. We verkennen de noordkant van het nationaal park en Mammoth Springs vanuit Gardiner. Daarna verplaatsen we ons naar Yellowstone-West van waaruit we de uitgestrekte sneeuwlandschappen met een snowcoach verkennen, een soort bus op hoge rupsbanden. Hiermee raken we overal in het besneeuwde landschap, speciaal om de beste kansen te hebben op fotografie maar ook beweeglijk te zijn wanneer er zich nieuwe kansen voordoen.

We charteren vier volle dagen een snowcoach waar normaal 14 personen in kunnen en zijn maximum met negen personen. Zo heeft iedereen ruim plaats. Als kers op de taart verblijven we twee nachten middenin Yellowstone, in cabins aan Old Faithful. Ook hier worden we heen en terug gebracht met een snowcoach. De combinatie van warmwaterbronnen en winterse sferen maakt Old Faithful een enorm fotogenieke en authentieke plek.

Tip: combineer deze reis met de fotografiereis naar Canada om sneeuwuilen te fotograferen.

Wat maakt deze fotografiereis naar Yellowstone zo bijzonder?

 • Een perfect voorbereide trip met dagelijks bezoek aan Yellowstone National Park en overnachting in de legendarische Old Faithful Snow Lodge.
 • Maximale fotokansen dankzij privé charter van een ruime snowcoach.
 • Professionele begeleiding bij het fotograferen van Amerikaanse bizons in hun natuurlijke habitat.

Maak kennis met je reisbegeleider

Tijdens deze reis naar Yellowstone National Park word je begeleid door professioneel natuurfotograaf Yves Adams. Hij is als geen ander vertrouwd met de soorten van het noordelijk halfrond en heeft ervaring in winters Noord-Amerika.  Yves leert je de mooiste landschappen en wildlife fotograferen en bezorgt je een reiservaring om nooit meer te vergeten.
Meer over Yves
Benieuwd?
Het topmoment van de Yellowstone-reis
volgens reisbegeleider Yves Adams

Geisers die metershoog opspatten in een winterwonderland. Bizons die je recht aankijken en dan aan volle snelheid voorbijrazen. Landschap én wildlife zijn hier adembenemend!

Is deze fotografiereis naar Yellowstone iets voor jou?

 • Je bent gebeten door fotografie en wil graag bijleren van een professional in een fotogenieke omgeving.
 • Je houdt van winterse omstandigheden en schrikt er niet voor terug om lange dagen te maken voor sterke beelden.
 • Je bent geïnteresseerd in zowel wildlife als landschapsfotografie.
 • Je houdt van winterse omstandigheden.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

20/01
Vertrekdag! Brussel/Amsterdam - Bozeman (vlucht niet inbegrepen)

Vandaag vertrek je vanuit Brussel/Schiphol naar de Verenigde Staten.

Wie opteerde om de fototrip naar Canada (om sneeuwuilen te fotograferen) mee te pikken, vliegt uiteraard vanuit Montreal.

We vliegen naar Bozeman en vertrekken van daaruit naar ons hotel in Gardiner.

Lees meer Lees minder
21/01
Lamar Valley
22/01
Mammoth hot springs
23/01
Transfer naar West-Yellowstone

De ochtend spenderen we nog in de omgeving van Gardiner. Daarna rijden we richting West-Yellowstone, waar ook ons tweede hotel ligt.

Lees meer Lees minder
24/01
Bezoek aan Hayden Valley

We nemen een privé snowcoach charter naar Madison of Hayden Valley.

Lees meer Lees minder
25/01
Fotografie in Madison of Hayden Valley

We trekken met een privé snowcoach naar Madison of Hayden Valley voor een uitgebreide shoot. We verblijven nog steeds in ons hotel in West-Yellowstone.

Lees meer Lees minder
26/01
Privé snowcoach naar de Grand Canyon of the Yellowstone
27/01
Rit naar Old Faithful

We rijden de hele dag met een privé snowcoach, inclusief de rit naar Old Faithful, waar we overnachten in de Old Faithful Snow Lodge.

Lees meer Lees minder
28/01
Verkennen van omgeving Old Faithful

We overnachten in de Old Faithful Snow Lodge en gaan op verkenning in de ruime omgeving.

Lees meer Lees minder
29/01
Terug naar West-Yellowstone

Na een laatste ochtend in Old Faithful, nemen we de snowcoach terug naar ons hotel in West-Yellowstone.

Lees meer Lees minder
30/01
Huiswaarts via Bozeman - Brussel/Amsterdam

Onze laatste ochtend fotograferen we in de omgeving van West-Yellowstone, waarna we via Bozeman naar huis vliegen (Brussel/Amsterdam).

Lees meer Lees minder
31/01
Terug thuis Brussel/Amsterdam! (vlucht niet inbegrepen)

We landen terug met beide voeten in Brussel/Amsterdam en keren huiswaarts met een reeks fantastische foto’s en onvergetelijke reisherinneringen.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

Om optimaal gebruik te maken van onze tijd, kozen we onze accommodatie telkens op of in de buurt van de meest fotogenieke plaatsen. De hotels zijn van zeer goede kwaliteit: standaard zijn ruime tweepersoonskamers voorzien, met eigen badkamer. Een eenpersoonskamer is optioneel verkrijgbaar.

→ VOOR DE LAATSTE PLAATS ZIJN WE OP ZOEK NAAR EEN DEELNEEMSTER DIE DE KAMER WENST TE DELEN.

Transport

Gedurende deze reis maken we gebruik van aangepast vervoer, aangepast aan de omstandigheden. We verplaatsen ons tussen de locaties met ruime 4×4 terreinwagens. Ook hebben we een ruime snowcoach gechartered voor vier volle dagen. Dat is een stevige bus op hoge rupsbanden, om op de mooiste plekjes te geraken door de diepe sneeuw. We hebben de vrijheid om te stoppen waar we willen en hoe lang we willen: zo fotograferen we met het grootste comfort.

De internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs, maar wij helpen je graag met een passend voorstel. Hou rekening met een vluchtprijs van 800 à 900 euro vanaf Brussel of Amsterdam (prijs in januari 2018).

Klimaat en kledij

Warme kledij is essentieel voor deze reis, want we trotseren vaak koude temperaturen. Yves zal je vooraf zorgvuldig uitleggen hoe je je moet kleden en welke kledij geschikt is voor het winterse klimaat. We kunnen zeer variërende temperaturen verwachten, schommelend van -5 °C tot -25 °C, windchill factor niet meegerekend!

 

Materiaal

Snelle camera’s zijn een goede keuze voor deze trip, met lenzen variërend van 200 mm tot 600 mm. Tip: bescherm je kostbare materiaal met lenscovers.

Op een klassieke dag schieten we heel wat beelden, en in de koude moet je veel batterij-power voorzien. Ook geheugenkaarten met veel opslagcapaciteit zijn handig. We raden je ook aan om een laptop mee te nemen met snelle kaartlezers en opslagschijven. Je zal versteld staan hoeveel beelden je per sessie zal maken.

Laatste plaats
12 dagen | 20 jan 2019 - 31 jan 2019

Fotografiereis naar de VS: ‘bizonder’ Yellowstone

Reizigers: Min 6 - Ingeschreven 7 - Max 8
Gegarandeerd
Inbegrepen
20 jan 2019 - 30 jan 2019
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 
 • alcoholische en frisdranken
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
groepsreis
Voertaal
Nederlands, Engels
Reserveren vóór 16 december 2018
4150 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag