© Jeffrey Van Daele
Columbian ground squirrel © Jeffrey Van Daele
© Jeffrey Van Daele
© Jeffrey Van Daele
© Jeffrey Van Daele
Dit volwassen grizzlymannetje vangt een forse chumzalm als lunch. © Joachim Bertrands
© Jeffrey Van Daele
Vancouver skyline tijdens de schemering. © Jeffrey Van Daele
Jasper National Park, Canada. © Jeffrey Van Daele
Emerald Lake, Canada. © Jeffrey Van Daele
Grijze Marmot © Jeffrey Van Daele
In de late zomer begint de massale zalmentrek, waarbij een vijftal soorten de rivieren op zwemmen. © Joachim Bertrands
© Jeffrey Van Daele
© Jeffrey Van Daele
Een volwassen mannetje orka poseert voor de lens tijdens onze grizzly-prospectie. © Joachim Bertrands
Een zeeotter kijkt ons verbaasd aan. © Yves Adams
Een mannetje eland. © Yves Adams
Een spruce grouse toont zich langs de kant van de weg. © Yves Adams
© Jeffrey Van Daele
Ze zijn bijzonder snel, deze Pacific white-sided dolphins. © Joachim Bertrands
Het meest noordelijke regenwoud ter wereld. © Joachim Bertrands
Deze albatrossen komen helemaal van de Midway eilanden ten westen van Hawaii, en spenderen de meeste tijd aan de westkust van Noord-Amerika. © Joachim Bertrands
Volzet
14 dagen | 05 jun 2021 - 18 jun 2021

Fotografiereis naar Canada: landschappen en wildlife

Tussen eeuwenoude douglassparren wandelen, grizzlyberen spotten aan fabelachtige meren, walvissen achterna varen met een privéboot en tussen de majestueuze Rocky Mountains vertoeven. Allemaal op één fotografiereis naar Canada? Absoluut! Reis mee met STARLING en ontdek de verbluffende schoonheid en biodiversiteit van de provincies Brits-Columbia en Alberta. Van het ontzagwekkende Vancouver Island langs Kamloops en van Golden naar de Rocky Mountains in Banff, om te eindigen bij Elk Island: onze route neemt je mee langs alle toplocaties voor de beste foto’s, leukste waarnemingen én ongelooflijk veel plezier!

→ DEZE REIS IS VOORLOPIG VOLZET MET DE DEELNEMERS VAN DE EDITIE VAN 2020 DIE OMWILLE VAN HET CORONAVIRUS IS UITGESTELD. AARZEL ECHTER NIET OM HET INTERESSEFORMULIER IN TE VULLEN. KOM ALS EERSTE OP DE WACHTLIJST VOOR HET GEVAL ER EEN PLAATS VRIJ ZOU KOMEN.

Wildlife walhalla op fotografiereis naar Canada

Je droomt ervan om ooit eens grizzlyberen, orka’s en grijze walvissen te zien? En als het even kan ook graag bultruggen, bizons en pelikanen te fotograferen? Dan voeg je Vancouver Island maar best snel toe aan je must-visit-lijstje. We bezoeken het eiland op het beste moment en gaan resoluut voor geweldige waarnemingen. Op zee varen we in privégecharterde boten en op land rijden we in een ruime bus met privéchauffeur en gids. Een walvisexcursie, een pelagische vogeltocht of een bezoek aan een zeeleeuwenkolonie: jij beleeft het tijdens deze fotoreis naar Canada vanop de eerste rij. Reisgids Jeffrey Van Daele vertelt je onderweg hoe je al die dierenweelde treffend in beeld brengt.

Expedition Unlimited

Canada is een droom voor fotografen: landschappen met imposante bergtoppen, azuurblauwe meren en kletterende watervallen zijn hier dagelijkse kost. Maar je vindt er ook gematigde regenwouden en droge graslanden. Die geweldige mix zorgt voor een grote variatie aan fauna en flora. We nemen een van de mooiste wandelroutes ter wereld in het Pacific Rim National Park, wandelen door de decennia-oude Othello treintunnels verborgen in massieve rotswanden, bezoeken authentieke dorpjes tussen zee en regenwoud zoals Telegraph Cove, fotograferen de toppen van de Rockies in Banff, gaan op zoek naar pelikanen en bizons in Elk Island National Park en eindigen onze fotografiereis naar Canada in de Badlands.

Wat maakt deze fotografiereis naar Canada zo bijzonder?

  • Je spot beren en walvissen vanuit privégecharterde bootjes: meer ruimte, meer vrijheid én meer fotokansen.
  • Je ontdekt het beste van Canada in een ideale mix tussen wildlife, landschappen en een snuifje cultuur.
  • Je verkent de route met een privéchauffeur/gids in een ruime bus voor maximaal comfort.

Maak kennis met je reisbegeleider

Het maximum halen uit je fotografiereis naar Canada? Dat doe je met Jeffrey Van Daele. Hij verkende de volledige route als backpacker en trok tijdens de herfst al meerdere keren naar de Rockies. Als ervaren reisgids en professioneel fotograaf neemt hij jou graag mee naar de mooiste plekjes voor de beste plaatjes.
Meer over Jeffrey
Waarom deze fototrip een absolute aanrader is
volgens reisbegeleider Jeffrey Van Daele

Kust, bergen en regenwoud. Walvissen, beren en bizons. Privéboottochten, privéchauffeur en privéfotografielessen. Deze fotografiereis heeft het gewoon allemaal!

Is deze fotografiereis naar Canada iets voor jou?

  • Je houdt van diversiteit voor je lens: regenwouden, hoge bergtoppen en ruige rotskusten zijn helemaal je ding.
  • Je wandelt graag, zeker als je kans maakt om beren of bizons te zien.
  • Je vindt boottochten geweldig en kan niet wachten om bij te leren over het mariene leven in de Stille Oceaan.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

05/06
Vertrekdag: Brussel/Amsterdam - Vancouver

We komen aan in wereldstad Vancouver en overnachten in het centrum.

06/06
Genieten in Vancouver

We beginnen met een rustig dagje na onze lange trip. In de namiddag trekken we naar Vancouver Island, waar we zeearenden proberen te spotten en het regenwoud induiken.

Na een goed gevulde dag overnachten we in Parksville.

07/06
Vancouver Island

We gaan op ontdekking in het noorden van Vancouver Island. We stoppen bij een zeeleeuwenkolonie en maken een korte wandeling bij Telegraph Cove, een authentiek dorpje tussen de zee en het regenwoud.

08/06
Dagexcursie Seawolf: beren zien!

We trekken er de hele dag op uit met Seawolf om beren te fotograferen. Het is volop paarseizoen, dus de dieren zijn erg actief: we zijn hier dus op het beste moment voor geweldige waarnemingen!

09/06
Dagexcursie Knight Inlet: nog meer beren!

We gaan opnieuw op zoek naar grizzly’s, deze keer bij Knight Inlet, dé beste plek om beren in het wild te zien. In de namiddag rijden we naar Campbell River, beroemd om zijn ecotoerisme en de uitgelezen plek om orka’s, beren en dolfijnen te spotten.

10/06
Naar Pacific Rim National Park

We zetten koers richting Pacific Rim National Park, dat een van de mooiste wandelroutes ter wereld herbergt. Onderweg stoppen we bij Long Beach en Cathedral Grove, een sprookjesbos met douglassparren van meer dan achthonderd jaar oud! Dit gematigd regenwoud moet je gewoon zien. We overnachten in Tofino.

11/06
Walvissen spotten!

Vandaag gaan we op walvisexcursie of op pelagische vogeltocht, gevolgd door een regenwoudwandeling. Tofino is een schilderachtige locatie, ook gekend als een surfparadijs: we genieten van de omgeving en de ontspannen sfeer.

12/06
Terug naar het vasteland

We maken de oversteek naar het vasteland voor een onvergetelijke wandeling door de bijzonder mooie Othello Tunnels in Hope. Deze oude treintunnels en bruggen leiden ons door massieve rotswanden op een adembenemende wandelroute.

13/06
Kamloops & Golden

Via de droge graslanden trekken we naar Kamloops en Golden. We bezoeken er het Wolf Wildlife Centre.

14/06
Lake Louise

We komen aan bij het fotogenieke Lake Louise en bezoeken Unesco-werelderfgoed: Yoho National Park. Azuurblauw water omringd door imposante bergtoppen in een uitermate rustgevende omgeving: een absolute lust voor het oog. Ook Moraine Lake zal je verleiden: dit meer wordt gevoed door gletsjerwater en vind je tussen tien hoge bergtoppen. Vingers aan de knoppen!

15/06
Pelikanen en bizons fotograferen

Vroeg uit de veren vandaag! Via de Icefield Parkway gaan we naar Elk Island National Park: op zoek naar pelikanen en bizons.

16/06
Naar Drumheller & Badlands

Na een ochtendwandeling op Elk Island vertrekken we naar Drumheller. Afhankelijk van het verloop van de dag en de wensen van de groep, bezoeken we het wereldberoemde Dinosaurus Museum. We fotograferen langs een mooie route in de Badlands en overnachten in Rosbeud.

17/06
Aankomst Calgary
18/06
Terug thuis!
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We verblijven in comfortabele hotels en cabins op unieke plaatsen. Elke overnachting brengt ons strategisch dichtbij geweldige fotomomenten en maximale natuurbeleving. De meeste overnachtingen zijn in hotels, op basis van tweepersoonskamers met eigen badkamer. Op enkele plaatsen zijn er echter geen andere opties beschikbaar, en verblijven we in cabins (volledig voorziene vakantiehuisjes). Hier worden kamers voorzien met gedeelde living en gedeelde badkamer.

Verkies je echter een eigen badkamer voor de gehele reis, dan kan je dit aanvragen voor een meerprijs. Voor koppels en deelnemers met een eenpersoonsoptie die hiervoor kiezen reserveren we een volledige cabin (met een eigen badkamer) op deze locaties. Je kan deze optie aanklikken bij je inschrijving.

Transport

We verplaatsen ons in een ruime bus met privéchauffeur & gids: zo ontdekken we de beste plekjes op Vancouver Island. Af en toe trekken we eropuit om walvissen of zeevogels te spotten in boten gecharterd voor onze groep.

Klimaat en kledij

Vancouver Island heeft een bijzonder mild klimaat. In juni schommelt de temperatuur tussen 16 en 22° C, met ‘s avonds minima rond 8°C.

Zomerkledij is dus oké, maar breng zeker ook een regenponcho mee en een warme trui voor ‘s avonds. Ook op de boottochten kan het een stuk kouder aanvoelen. Meer info volgt ruim voor vertrek.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag