Nog 2 plaatsen
9 dagen | 24 feb 2020 - 03 mrt 2020

Fotografiereis Lofoten: op zoek naar het noorderlicht
In samenwerking met Volkssterrenwacht URANIA vzw

Het noorderlicht fotograferen, voor veel natuurfotografen is het een jeugddroom die uitkomt. De Lofoten, een ongerepte eilandengroep in het noorden van Noorwegen, zijn hiervoor de geknipte bestemming. Deze natuurparels liggen te midden van de woeste Noorse Zee, ruim boven de poolcirkel. In de winter verandert de hemel van eindeloos avondblauw over noorderlicht tot oranjeroze zonsopgangen. Bovendien zijn zeearenden, walvissen en rendieren hier thuis. Een uitzonderlijke bestemming voor natuurfotografen!

VOOR EEN IDEALE KAMERVERDELING ZIJN WE NOG OP ZOEK NAAR EEN MANNELIJKE DEELNEMER OM EEN KAMER TE DELEN MET EEN ANDERE DEELNEMER EN IEMAND DIE WENST TE KIEZEN VOOR EEN EENPERSOONSKAMER.

Noorderlicht fotograferen in Tromsø

Tromsø klinkt voor ‘noorderlichtjagers’ als muziek in de oren. Deze stad ligt pal op de poollichtovaal, het gebied waar je de grootste kans hebt om het noorderlicht te zien. We halen dan ook alles uit de kast om dit magische natuurverschijnsel op een creatieve manier in beeld te brengen.

Ondertussen pikken we de fotogenieke natuurpracht en hopelijk besneeuwde landschappen mee, met hun prachtige bewoners (bv. grote burgemeesters, koningseiders en zeearenden).

Sneeuwbergen, ijzige lucht en kristalhelder water

Na een fantastische introductie laten we Tromsø achter ons en trekken we naar het idyllische Anker Brygge in het dorpje Svolvær. Tijdens een natuursafari per boot varen we naar de mooiste fjorden en langs de hoogste kliffen. We scoren hier vlot actiebeelden van de zeearend, die gretig duikt naar het water vlakbij de boot om stukjes vis mee te graaien. Ideale omstandigheden om deze mastodont uitgebreid in het vizier te nemen.

Ook walvissen (bultruggen, potvissen of vinvissen) en orka’s spelen zich in deze periode soms nog in de kijker, dus wie weet.

We gaan ook op wandel in de sneeuw en ontdekken de spectaculaire panorama’s van deze streek. Het licht is in deze periode van het jaar optimaal, met een lage zon die eindeloos reflecteert op de desolate fjorden, bergen en sneeuwvlaktes. Landschapsfotografie ten top!

Begeleiding van topniveau

Professioneel fotograaf Bart Heirweg begeleidt je tijdens deze reis op alle vlakken. Of je nu een beginnende of ervaren fotograaf bent, Bart gaat tot het uiterste om al zijn kennis met je te delen. Over het noorderlicht zelf en over hoe het te fotograferen. Ook over de andere natuurelementen op de winterse Lofoten weet hij je heel wat te vertellen.

Bart is met deze reis absoluut niet aan zijn proefstuk toe. Hij was een van de eerste fotografiebegeleiders uit de Lage Landen die workshops gaven op de Lofoten. Zijn ervaring en voorkennis zijn dus van onschatbare waarde als je er voor de eerste keer komt.

Wat maakt deze reis naar Lofoten zo bijzonder?

 • Noorderlicht, l'heure bleue en een eindeloze zonsopgang: unieke beelden gegarandeerd.
 • Je bevaart de mooiste fjorden en ontdekt betoverende sneeuwlandschappen.
 • Je fotografeert zeearenden van heel dichtbij.
 • Je krijgt unieke tips van een professionele natuur- en landschapsfotograaf.

Maak kennis met je reisbegeleider

Bart Heirweg is natuurfotograaf in hart en nieren. Hij krijgt het warm van arctische landschappen, sneeuw en ijs, en is gespecialiseerd in landschapsfotografie. Doorheen de jaren ontwikkelde Bart een herkenbare stijl, met een uitgesproken gevoel voor licht en sfeer. Naast een overdosis kennis en tips, krijgen deelnemers bij Bart ook altijd een stevige portie humor en plezier mee. Wees gewaarschuwd: wie één keer met Bart meereist, wil opnieuw met hem mee!
Meer over Bart
Dit vonden onze reizigers
Ludwina
nam deel aan de reis naar de Lofoten in 2018

De reis heeft mijn verwachtingen overtroffen. Zowel de uitstappen als de overnachtingen waren perfect – alles was tip-top in orde.

Bart
nam deel aan de Lofotenreis in 2018

Onze verwachtingen werden volledig ingelost. Dit is niet onze eerste reis met Bart Heirweg en we hebben weer heel wat bijgeleerd, samen met een leuke groep! Door de eerder kleine groep was er ruimte voor een meer gerichte en persoonlijke aanpak.

Is deze trip naar de Lofoten iets voor jou?

 • Je bent nieuwsgierig naar het noorderlicht.
 • Het idee om een zeearend vlak voor je lens te krijgen, geeft je nu al een kick.
 • Je bent natuurfotograaf met een voorliefde voor sneeuwlandschappen, bergen en fjorden.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

24/02
Brussel/ Schiphol - Oslo - Tromsø

Een vlucht via Oslo naar Tromsø.

25/02 - 27/02
Tromsø

In Tromso verkennen we de beklijvende fjorden, besneeuwde landschappen en hopen we natuurlijk op fantastisch noorderlicht.

28/02
Rit naar Svolvaer, Anker Brygge

Vanuit Tromsø rijden we naar Svolvaer. Onderweg genieten we van de bijzondere landschappen.

29/02 - 02/03
Anker Brygge

In Svolvaer spitsen we ons toe op zowel landschapsfotografie als wildlifefotografie. Er is een exclusieve excursie voor zeearenden (en wie weet zelfs walvissen of dolfijnen) inbegrepen in de prijs. We charteren de boot, zodat we optimale vrijheid hebben om te fotograferen.

03/03
Terugvlucht

Via Svolvaer Helle nemen we twee binnenlandse vluchten: normaal gezien eerst naar Bodo en dan naar Oslo. Een uitgelezen kans om bij helder weer te genieten van het fenomenaal uitzicht op de fjorden en de Lofoten vanuit de lucht.

Vanuit Oslo volgt de vlucht naar huis.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We logeren steeds in comfortabele hotels en de maaltijden zijn van goede kwaliteit. In Tromsø logeren we in Enter Amalie. In Anker Brygge verblijven we in authentieke blokhutten (met keuken en badkamer) met een prachtig uitzicht op de zee en de bergen.

Transport en vluchten

We reizen met comfortabele minibussen. We kiezen bewust voor een lage bezetting zodat iedereen voldoende plaats heeft.

Vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs. Wanneer de reis gegarandeerd vertrek heeft, ontvang je van ons een vrijblijvend voorstel voor je vluchten (kostprijs heen en terug is naar schatting 450 à 600 euro, al kan het minder of meer zijn). Je bent uiteraard ook vrij om zelf jouw vluchten te boeken. Vraag gerust meer informatie.

Klimaat en kledij

Het klimaat is in deze tijd van het jaar vrij onvoorspelbaar in de Lofoten. Door de warme golfstroom rond de eilanden is het klimaat over het algemeen mild, al kan het ook erg guur zijn. De gemiddelde temperatuur ligt in februari net onder het vriespunt. Voorzie dus zeker warme/waterdichte kledij en sneeuwschoenen.

In de tweede helft van februari zijn de dagen nog kort (ongeveer van 9 tot 17 uur) en de nachten lang (en hopelijk vol noorderlicht!).

Opgelet
Je wil graag mee met deze reis, maar ziet dat de inschrijvingsdatum (01-12-2019) al voorbij is? Geen paniek! Schrijf zeker in, wij checken de beschikbaarheid van hotelkamers, vluchten en excursies en laten je snel weten of je toch nog kan deelnemen. Ook de eventuele meerkost die hieraan verbonden is bespreken we eerst uitgebreid met jou.
Nog 2 plaatsen
9 dagen | 24 feb 2020 - 03 mrt 2020

Fotografiereis Lofoten: op zoek naar het noorderlicht
In samenwerking met Volkssterrenwacht URANIA vzw

Reizigers: Min 4 - Ingeschreven 4 - Max 6
Gegarandeerd
Inbegrepen
 • alle boottochten
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door STARLING-natuurgids(en)
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • extra overnachtingen
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • nationale vluchten en luchthaventaxen
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 620 euro per persoon
3550 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag