Beeld van de cockpit met piloot en passagier in een Airbus Eurocopter helikopter AS350, in actie tussen een vloot.
Een beboste bergflank in de sneeuw. 
© Sebastian Vervenne
Van een romantisch strand gesproken ...
© Sebastian Vervenne
Een panoramafoto van drie Airbus helikopters AS350 B3 Ecureuil, in vlucht. © Sebastian Vervenne
Prachtig detail van een riviervertakking. 
© Sebastian Vervenne
Een riviervertakking. © Sebastian Vervenne
Abstractie bij laagtij. © Sebastian Vervenne
Een panorama van een rode MD helikopter die boven de Aletsch gletsjer vliegt. © Sebastian Vervenne
Een luchtfoto van azuurblauw smeltwater dat over het zand en de kiezels aan de voet van een gletsjer stroomt. © Sebastian Vervenne
Een close-up van de rand van een gletsjer. © Sebastian Vervenne
Een detail van een gletsjer, waarop we puin en gletsjerwater zien stromen. © Sebastian Vervenne
Een kusttafereel bij laagtij. © Sebastian Vervenne
Een panoramisch beeld van een gletsjer. © Sebastian Vervenne
Een warm spel van licht en schaduw op de herfstkleuren van de bomen. © Sebastian Vervenne
Een panoramafoto van de Aletsch Gletsjer, met de bergen Wannenhorn en Strahlhorn op de achtergrond. Deze gletsjer is de grootste van de Alpen en loopt 23 km door, tot in het Zwitserse kanton Valais. Het gebied is beschermd Unesco-erfgoed. © Sebastian Vervenne
Een abstract beeld van sneeuw op een berg. © Sebastian Vervenne
Een landschapsfoto vanuit de lucht, Parc naturel régional du massif des Bauges in de Savoie, in de Franse Alpen. De combinatie van wolkenformaties door slecht weer en warm zonlicht creëert een mysterieus effect. © Sebastian Vervenne
Een abstract beeld van een kustlijn bij laagtij. © Sebastian Vervenne
© Sebastian Vervenne
Een landschap met windmolens, Frankrijk.
© Sebastian Vervenne
Een abstract beeld van een winters naaldbos. © Sebastian Vervenne
Een ruraal landschap, vanuit de lucht. Net een puzzel van klei. © Sebastian Vervenne
Nog 2 plaatsen
8 dagen | 17 okt 2020 - 24 okt 2020

Fotografiereis Frankrijk en Zwitserland: luchtfotografie vanuit de helikopter

Stap in de heli met STARLING voor een workshop luchtfotografie in Frankrijk en Zwitserland. Je krijgt zowel kustlijnen, groene valleien als bergen en gletsjers in je vizier. Een professioneel team laat je terugkeren met indrukwekkend fotomateriaal, een pak knowhow en heel wat nieuwe, creatieve technieken. Ready for take-off!

Tijdens deze praktische workshop breng je maar liefst 8,5 uur met de camera in de lucht door. Een professioneel team begeleidt je onophoudelijk. Ondertussen krijg je alle geheimen van de luchtfotografie mee. Vanuit de door hen uitgekozen heliports vlieg je over de allermooiste locaties.

La douce France

De workshop start boven de Atlantische kustlijn van het departement Gironde. Je vliegt boven het Bassin d’Arcachon, het Dune du Pilat en de Banc d’Arguin. Bij laagtij breng je hier een indrukwekkend kleurenpallet en mooie abstracte structuren in beeld. Ook pittoreske beelden van de vissershuisjes langs de Gironde en het befaamde Chateau de Bordeaux met zijn wijngaarden passeren de revue. Aan geschikte onderwerpen geen gebrek!

We spelen flexibel in op de weersomstandigheden en plannen ongeveer 3,5 vluchturen in deze prachtige regio, verspreid over drie dagen.

Adembenemende Alpen

Het tweede deel van de workshop brengen we door boven de Alpen. We trekken een warme trui aan en brengen de ijzige schoonheid van de eerste sneeuw op de bergen in beeld. Terwijl we op de bergflanken nog uitbundige herfstkleuren zien. Kortom, de allerbeste timing voor landschapsfotografie.

We ontdekken ook veel mogelijkheden voor foto’s met een creatieve, abstracte toets. In de Alpen plannen we 5 vlieguren.

Begeleiding van topniveau

Je gaat de hele week aan de slag met twee experten. Zowel fotograaf Sebastian Vervenne als piloot Manuel Benitou zijn gespecialiseerd in luchtfotografie en – cinematografie. Bovendien vormen ze een geolied team dat de voorbije jaren heel wat indrukwekkende opdrachten tot een goed einde bracht.

Uniek concept

STARLING biedt deze workshop als enige aan in België, Nederland en waarschijnlijk ook ver daarbuiten. Je mag rekenen op unieke invalshoeken, verbluffende berglandschappen en ijzige gletsjers. Maar ook wijngaarden en valleien, kristalheldere bergmeren en meer.  Een ongeëvenaarde kans voor gepassioneerde fotografen!

Wat maakt deze workshop luchtfotografie zo uniek?

 • STARLING biedt deze cursus als enige aan in België, Nederland en waarschijnlijk ook ver daarbuiten!
 • Je vliegt boven de mooiste herfstkleuren én ontdekt ook de eerste wintersneeuw in de Alpen.
 • Je oefenterrein is heel divers: zowel bergen en gletsjers als kustlijnen en groene valleien.
 • Je krijgt individuele begeleiding door een professioneel topteam.
 • Je leert over luchtfotografie van A tot Z: het plannen van een vlucht, apps voor je vluchtplan, het monitoren van de weersomstandigheden, overleg met de piloot, fotografie vanuit een helikopter en heel wat nieuwe, creatieve technieken.

Maak kennis met je lesgever

Sebastian Vervenne is een fulltime luchtfotograaf en cinematograaf. Vijftien jaar geleden (lang voor er drones bestonden) maakte hij zijn eerste luchtfoto's met een kite (KAP of Kite Aerial Photography) en een 17 meter hoge tripod. Al gauw evolueerde zijn hobby naar luchtfotografie vanuit de helikopter. De voorbije acht jaar specialiseerde Sebastian zich verder in luchtfotografie met gyro-gestabiliseerde camerasystemen, gemonteerd op helikopters. Zo filmde hij beelden voor bekende sportevenementen zoals het wereldkampioenschap rally en de Tour de France. Daarnaast maakte hij beelden voor bekroonde documentaires, zoals 'Untamed Romania’, reclamespots voor McLaren en Vlaamse tv-series zoals ‘Over Water’. Begeleiding van absoluut topniveau!
Meer over Sebastian

Is deze workshop luchtfotografie iets voor jou?

 • Je bent een fotograaf met een zwak voor luchtfoto’s en indrukwekkende landschappen.
 • Je wil alles leren over luchtfotografie, en wel van de allerbeste.
 • Je hebt een stevige zin voor avontuur. Bij winterse temperaturen fotograferen en filmen vanuit een helikopter schrikt jou niet af.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

17/10
Vertrekdag: Brussel/Bordeaux

‘s Morgens reizen we vanuit Brussel naar Bordeaux.

Bordeaux

Na de lunch en de check-in in ons hotel brengen we een bezoekje aan de helikoptermaatschappij. We ontmoeten onze piloot en ontdekken de helikopter waarmee we de komende week zullen werken.

We krijgen een theoretische inleiding over luchtfotografie: veiligheid, fotograferen vanuit een helikopter, camera-instellingen, communicatie en overleg tussen piloot en fotograaf, …

18/10 - 19/10
Bassin d'Arcachon

De volgende twee dagen dienen in de eerste plaats voor het beoefenen van luchtfotografie. We leren ook over vluchtplanning en het opvolgen van de weersomstandigheden.

Na onze vluchten selecteren we de beste beelden en bespreken ze samen, zodat we de volgende dagen met nog sterkere beelden terugkeren.

Aanvullend maken we landschapsfoto’s vanop de grond en geniet wie dat wil van een wijnproeverij.

20/10
Bassin d'Arcachon - Bordeaux - Genève

Rit naar Bordeaux en vlucht naar Genève.

21/10 - 23/10
Het beste van de Alpen in beeld

We brengen drie dagen door in de Frans-Zwitserse Alpen. Onze helikopterbasis ligt aan de voet van de Mont Blanc, op 3 minuten vliegen van de eerste gletsjers.

Van hieruit vliegen we over enkele van de hoogste pieken van de Alpen naar de Matterhorn. Gevolgd door de machtige Aletsch-gletsjer, Deborance Lake, de wijngaarden van Valais in herfstkleuren, …

Net als in Bordeaux plannen we onze vluchten samen en bespreken we achteraf onze foto’s.

Wie wil, kan deelnemen aan een wandeling om de mooiste herfstkleuren van de Alpen vanop de grond te fotograferen.

24/10
Genève - Brussel

‘s Middags nemen we vanuit Genève een vlucht terug naar Brussel.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Helikopter en fotomateriaal

We werken met een Airbus/Eurocopter Ecureuil AS350B3. Dit is een krachtige en betrouwbare helikopter, ideaal voor lichte vluchten in het teken van luchtfotografie.

Om de beste fotografie mogelijk te maken vanuit de helikopter, worden tijdens de vluchten twee deuren en stoelen gedemonteerd. Uiteraard moet iedereen eerst de speciale veiligheidsriemen voor luchtfotografie vastklikken.

De piloot zit rechtsvoor, en de instructeur rechtsachter of tussen de twee deelnemers. Drie personen kunnen naast elkaar zitten aan de fotokant (linkerkant) van de helikopter.

Vliegtijd: mochten we door slechte weersomstandigheden de vooropgestelde uren niet halen, dan kan je als deelnemer rekenen op een terugbetaling.
Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Klimaat en kledij

We vliegen in november. Dat betekent: vliegen in koude weersomstandigheden, vooral boven de Alpen. Warme kleren en windstopper-handschoenen zijn essentieel. Na je inschrijving krijg je hierover meer gedetailleerde informatie.

Helikoptervluchten hangen af van de weersomstandigheden. We stellen ons dus flexibel op bij het maken van onze planning.

Accommodatie en transport

We logeren eerst in een hotel nabij Arcachon en daarna in de buurt van Megève. De meeste verplaatsingen op de grond gebeuren met de trein en met een huurwagen.

Opgelet
Je wil graag mee met deze reis, maar ziet dat de inschrijvingsdatum (01-07-2020) al voorbij is? Geen paniek! Schrijf zeker in, wij checken de beschikbaarheid van hotelkamers, vluchten en excursies en laten je snel weten of je toch nog kan deelnemen. Ook de eventuele meerkost die hieraan verbonden is bespreken we eerst uitgebreid met jou.
Nog 2 plaatsen
8 dagen | 17 okt 2020 - 24 okt 2020

Fotografiereis Frankrijk en Zwitserland: luchtfotografie vanuit de helikopter

Reizigers: Min 3 - Max 3
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle helikoptervluchten (8,5u in totaal)
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen op basis van eenpersoonskamer
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • gespecialiseerde lokale gidsen
 • huurwagen ter plaatse
 • internationale vliegtuigtickets en luchthaventaxen
 • nationale vluchten en luchthaventaxen
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands, Engels
12950 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag