Volzet
10 dagen | 25 okt 2019 - 03 nov 2019

Fotografiereis naar Ethiopië: traditionele stammen in de Omo-Vallei

In de Omo-Vallei in Ethiopië leven nog tal van traditionele stammen zoals de Konso, Mursi, Banni en Hamar-volkeren. Hun gebruiken en gewoonten zijn de voorbije eeuwen nauwelijks veranderd. De kleuren, texturen en gezichten zijn er prachtig en authentiek. Maar voor hoelang nog? We leggen deze magische wereld vast voor het te laat is, onder begeleiding van een professionele fotograaf. Dit wordt een fotografiereis naar Ethopië als geen andere.

We trekken tijdens deze fotografiereis van dorp tot dorp in de vallei van de Omo-rivier in zuidelijk Ethiopië. Telkens portretteren we passanten en bewoners. We fotograferen de bijzondere cultuur van stammen als de Konso, Mursi, Banni en Hamar: het alledaagse dorpsleven, eeuwenoude kinderspelletjes en traditionele lichaamsbeschilderingen. De leefomgeving gebruiken we als decor. Tijdens deze reis maken we kennis met het fantastische landschap en rijden we door prachtige natuur.

De schoonheid van de mensen is hier ongelooflijk. We leggen dan ook het nodige respect aan de dag bij het maken van portretfoto’s en het vastleggen van het dagelijkse leven in de dorpen. In Ethiopië, met het felle zonlicht en extreme contrasten, is fotograferen niet vanzelfsprekend. Gelukkig krijg je als deelnemer op dat vlak ondersteuning en advies van de professionele gids-fotograaf.

Deze fotografiereis naar Ethiopië, met focus op de eeuwenoude stammen, is pure Afrika-beleving!

Wat maakt deze fotografiereis naar Ethiopië zo bijzonder?

  • We krijgen traditionele stammen voor de lens die al eeuwen dezelfde levensstijl hebben.
  • We stappen te voet door de dorpen en beleven ten volle het dagelijkse leven.
  • Dankzij de professionele fotograaf als reisgids, kan je ook in moeilijke foto-omstandigheden onvergetelijke portretten maken.

Maak kennis met je reisbegeleiders

Piet Van den Eynde ging vorig jaar deze trip helemaal gaan verkennen. In het filmpje krijg je alvast een voorsmaakje van wat je mag verwachten. Hij staat al te popelen om een groepje STARLING-reizigers mee te nemen op avontuur. Piet wordt vergezeld door Matt Brandon, zijn trouwe rechterhand voor internationale fotografieworkshops. De voertaal is engels.
Meer over Piet
Benieuwd?
Het topmoment van de reis
volgens reisbegeleider Piet Van den Eynde

Het was al jaren een droom van mij om hier te komen fotograferen. De mooiste setting hier is ongetwijfeld die ene bocht in de Omo-rivier, die een prachtig decor vormt om mensen ten voeten uit te portretteren.

Is deze fotografiereis naar Ethiopië iets voor jou?

  • Je bent gebeten door fotografie en wil wel eens iets héél bijzonders vastleggen.
  • Het lijkt je fantastisch om dit avontuur aan te gaan met een professionele fotograaf aan je zijde, zodat je foto’s alle slaagkansen hebben.
  • Je schrikt niet terug van een portie avontuur en kan goed tegen de warmte.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuurgehalte
Geïnteresseerd? We houden je op de hoogte

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

25/10
Vertrekdag: Brussel/Amsterdam - Addis Abeba (niet inbegrepen)

We vertrekken met een avondvlucht en komen de volgende ochtend aan in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. De vlucht vanuit België/Nederland naar Ethiopië is niet inbegrepen in de prijs van de reis.

26/10
Transfer naar Konso via Arba Minch

Afhankelijk van de vluchturen landen we ‘s ochtends op Addis Abeba.

Later op de dag nemen we een binnenvlucht naar Arba Minch. Daar stappen we in de terreinwagen voor een rit van 2 uur naar Konso.

We checken in in onze hutten in de ecolodge en genieten van welverdiende rust na de lange reis. We genieten van een heerlijk avondmaal.

27/10
De Konso-stam in beeld

Vandaag hoeven we niet lang in de wagen te zitten. We trekken een dorpje in om mensen van de Konso-stam te portretteren.

28/10
Naar de Banni-stam

We dalen af in de vallei en komen in de regio waar de Banni-stam leeft.

Onderweg stoppen we her en der om nog meer portretten te maken.

‘s Avonds checken we in in onze lodge en gaan we uit eten in het beste restaurantje van het stadje Jinka.

29/10
Op bezoek bij de Mursi-dorpen

Vroeg uit de veren vandaag! Na een rit door Mago National Park komen we bij het eerste Mursi-dorp. We bezoeken er vandaag twee. De Mursi-stam wordt ook wel de Lipschotelstam genoemd, omwille van hun typerende lipschijven. Ook deze stam heeft eigen verfpatronen om hun lichaam te beschilderen. Het wordt een indrukwekkende dag.

30/10
Naar de Hamar-stam

We maken een rit naar Turmi. Onderweg kijken we uit naar interessante fotomogelijkheden. We pikken waar mogelijk een lokale markt mee.

Voor de picknick houden we halt bij een familie uit de Hamar-stam. We bezoeken daarna het Hamar-dorp en portretteren de prachtig uitgedoste mensen die er wonen. Hun kleurrijke kralenkettingen en kapsels die met rode klei geverfd zijn, bezorgen ons opnieuw een adembenemende reeks portretten.

31/10
Ontmoeting met de Karo-stam

Vandaag bezoeken we twee Karo-dorpen en maken we opnieuw kennis met een andere stam: de Karo.

1/11
Op pad in het Hamar-dorp

Vandaag, op onze laatste echte fotografiedag, bezoeken we twee Hamar-dorpen, niet zo heel ver van onze lodge.

2/11
De terugreis

Vandaag vroeg uit de veren voor de rit naar Arba Minch, van waaruit we naar Addis Abeba vliegen.

Daar hebben we even de tijd om te rusten en ons te verfrissen in een hotel, voor onze retourvlucht naar Amsterdam/Brussel vertrekt (vluchten niet inbegrepen in de prijs).

3/11
Terug naar huis: Addis Abeba - Brussel/Amsterdam (niet inbegrepen)

We landen met beide voeten (en een hele reeks geheugenkaartjes vol indrukwekkende beelden) terug in ons thuisland.

De vlucht van Ethiopië naar België/Nederland is niet inbegrepen in de prijs.

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie

We logeren in comfortabele lodges (Kanta Lodge, Jinka Eyob Pension, Buska Lodge) en de maaltijden zijn verzorgd. Vaak zijn onze ‘kamers’ aparte ronde hutten: heel fijn en typisch Afrika.

Transport

We verplaatsen ons met een comfortabele terreinwagen. We stoppen overal waar we kunnen om interessante foto’s van de omgeving, de dorpen en de bewoners te maken.

We nemen een binnenlandse vlucht naar de Omo-Vallei en terug. Deze is inbegrepen in de prijs.

De internationale vlucht vanuit Brussel/Amsterdam naar Addis Abeba is niet inbegrepen in de prijs. Wanneer de reis gegarandeerd vertrek heeft, doen we een vrijblijvend voorstel voor jouw vluchten. Hou rekening met een kostprijs van 600 à 800 euro voor jouw internationale vluchten.

Klimaat en kledij

We bezoeken Ethiopië in het beste seizoen: groene valleien en bloeiende bloemen overal.

De Omo-Vallei ligt in het zuiden van Ethiopië. Hier heerst een warmer klimaat dan in de rest van het land.

Voorzie lichte, luchtige kleding en zonnebescherming voor het hoofd en de huid.

Volzet

Helaas, deze reis is volzet

Wil je volgende keer graag mee? Laat dan je e-mailadres achter. We sturen je als eerste een mailtje op het moment dat we dezelfde (of een heel gelijkaardige) reis organiseren.

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag