Laatste plaats
13 dagen | 11 mei 2024 - 23 mei 2024

Fotografie rondreis in de USA: route 66

Ervaar het historische westen van de Verenigde Staten. Rij een deel van Route 66, dé Mother Road, en dompel je onder in een filmverleden, neon-verlichting, urbex en het klassieke Amerika. Bezoek Monument Valley waar menig cowboy-films werden opgenomen en waar we verschillende shoots doen. Ook de kleurrijke Antelope Canyon en natuurlijk Grand Canyon worden niet vergeten. Deze reis is een sublieme mix van een roadtrip, reis- & landschapsfotografie!

 

→ LAATSTE PLAATS IS VOOR EEN DAME DIE EEN KAMER WENST TE DELEN MET EEN ANDERE DAME. VOLDOET DIT NIET AAN JOUW PROFIEL, GELIEVE ONS EERST TE CONTACTEREN VOORALEER IN TE SCHRIJVEN.

 

Amarillo: het echte Texas

Na een onze aankomst in Amarillo, Texas, rijden we naar het nabijgelegen Tucumcari, waar we genieten van de typische Amerikaanse gastvrijheid en de sfeer van de oude Route 66. De stad biedt tal van fotografiemogelijkheden, met zijn prachtige neon-verlichting en verlaten wegen die een gevoel van nostalgie oproepen. Je kunt er ook interessante architectuur en historische gebouwen fotograferen, waaronder het iconische Blue Swallow Motel.

Kleurenspel in New Mexico

Vanuit Tucumcari rijden we verder door het prachtige landschap van New Mexico naar Gallup. Onderweg kunnen we genieten van adembenemende uitzichten op de uitgestrekte vlaktes en natuurlijk de typerende diners, tankstations en motels van Route 66! Tenslotte bereiken we Monument Valley, waar we worden begroet door ontzagwekkende vistas en rotsformaties. Fotograferen in Monument Valley is een onvergetelijke ervaring. De rotsformaties en het landschap bieden een prachtig decor voor landschaps- en reisfotografie. De combinatie van licht en schaduw, het spel van kleuren en de unieke vormen van de rotsen maken het een ideale locatie voor fotografen van alle niveaus.

De canyons van Arizona

Een ander hoogtepunt van onze fotografiereis is het bezoek aan Antelope Canyon, een smalle kloof in het Navajo-reservaat in Arizona. Hier krijg je de kans om enkele van de meest surrealistische en spectaculaire foto’s te maken van wanden van zandsteen, die uitgehold zijn door water en wind. Het licht dat door de kloof valt, creëert een prachtig schouwspel van kleuren en vormen, wat het een unieke fotolocatie maakt. Of je nu geïnteresseerd bent in landschapsfotografie of abstracte beelden, Antelope Canyon biedt een schat aan mogelijkheden om prachtige foto’s te maken en onvergetelijke herinneringen te creëren.

Nadat we al de adembenemende Antelope Canyon bezocht hebben, reizen we door naar de Grand Canyon. Het is bijna onmogelijk om de grootsheid van de canyon volledig vast te leggen in een foto, maar we doen ons best! We genieten van de verschillende uitzichtpunten en wandelpaden die de Grand Canyon biedt, waar we de kans krijgen om prachtige landschapsfoto’s te maken. Of het nu gaat om het vastleggen van de veranderende kleuren van de canyon tijdens zonsopgang of -ondergang, of het vastleggen van de diepe geulen en kliffen, de Grand Canyon is een fotograaf’s droom.

 

Van Cali naar Vegas

Op weg van de Grand Canyon naar Las Vegas, maken we verschillende interessante stops. Eén van deze stops is het historische stadje Oatman, niet enkel bekend om zijn wilde ezels die vrij door de straten lopen en zijn rijk mijnbouwverleden, maar ook om zijn western-look.  Later op de route bezoeken we het Kelso Dunes in het Mojave National Park. Dit zijn de hoogste zandduinen in Californië en bieden een prachtig onderwerp! We nemen ruimschoots de tijd om het duinlandschap te verkennen en foto’s te maken van de duinen, met de opvallende achtergrond van de omliggende bergen.

Tot slot arriveren we in Las Vegas, waar we onze fotografische reis afsluiten met een sessie op de meest bekende plekken in de stad, zoals de Bellagio-fonteinen en het neonverlichte Las Vegas Strip. We maken gebruik van de levendige energie van de stad en de vele fotografische mogelijkheden die deze biedt, om onze vaardigheden te tonen en om unieke en interessante foto’s te maken. Het is een geweldige afsluiter van een onvergetelijke fotografische reis door het historische westen van de Verenigde Staten.

EXTENSIE

Wil je nog meer van de USA ervaren, nu je toch ter plaatse bent? Dan is dit perfect mogelijk via een extensie. Dit kan je alleen doen, maar misschien ook in groep. Bij voldoende belangstelling gaan we in dialoog om te kijken naar de mogelijkheden.

Wat maakt deze fotoreis naar de USA zo bijzonder?

 • de legendarische Route 66!
 • onder begeleiding van topfotograaf Jeffrey Van Daele.
 • unieke scouting-reis met focus op landschappen en de pure States
Fotografie groepsreizen
Fotografie
Reisfotografie

Maak kennis met je reisbegeleider

Jeffrey heeft zich maanden ondergedompeld in websites, video's en boeken om voor jullie dé beste fotolocaties langs deze iconische Route66 uit te zoeken. Zelf is hij er nog niet geweest, wat van deze trip een heuse expeditie maakt! Aangezien Jeffrey jullie ook de perfecte sfeer wil meegeven, zal een sessie nabewerking dus zeker ingepland zijn. Dit doen we tijdens een samenkomst achteraf! Een volledige middag krijgen jullie uitleg over de verschillende manieren om de beelden te verwerken en sluiten 's avonds af met een lekker etentje. Dit alles is ook in de prijs inbegrepen!
Meer over Jeffrey

Is deze fotografiereis naar de VS iets voor jou?

 • Je bent een persoon die geïnteresseerd is in reis-, landschaps- en reisfotografie, en je hebt een passie voor het vastleggen van unieke en iconische plekken.
 • Je bent een liefhebber van de Amerikaanse geschiedenis en cultuur, en je wilt graag een deel van de beroemde Route 66 ervaren.
 • Je bent iemand die graag fotografeert in diverse omgevingen, variërend van urbex tot natuurlijke schoonheid, en je staat open voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
11/05
Brussel/Amsterdam - Amarillo

We reizen van Vandaag komen we aan te Amarillo.

12/05
Amarillo - Tucumcari

We vertrekken vandaag naar Tucumcari. Onderweg lassen we verschillende stops in.

Overnachting in Tucumcari.

13/05
Tucumcari

We spenderen een hele dag in Tucumcari

14/05
Tucumcari - Gallup

We rijden vandaag naar Gallup met enkele stops rond onder andere Montoya en Santa Rosa.

15/05
Gallup - Monument Valley

Onderweg van Gallup naar Monument Valley, met diverse stops onderweg.

16/06
Monument Valley

Een hele dag fotograferen te Monument Valley.

17/05
Transport naar Antelope Canyon

We bezoeken Antelope Canyon gedurende de hele dag.

18/05
Transport Antelope Canyon – Horse Shoe Bend – Grand Canyon

Een hele dag onderweg met diverse stops en fotografiesessies.

’s Avonds doen we een fameuze avondtour aan de Grand Canyon.

19/05
Seligman - Roy

We reizen naar Roy via Oatman en bezoeken daarbij een echt cowboy dorp. 

20/05
Kelso Dunes

We bezoeken de Kelso Dunes, de grootste duinen in Mojave National Park.

21/05
Roy - Las Vegas

We komen aan in het bekende Las Vegas waar we een fotoshoot doen van enkele befaamde plekken in de stad.

22 - 23/05
Las Vegas

We vliegen terug naar huis (ten laatste 23/05 thuis), maar de mensen die een extensie geboekt hebben, maken zich klaar voor nieuwe extra ervaringen.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie, transport en vluchten

Tijdens deze reis overnacht je in hotels van bovengemiddelde kwaliteit. We proberen zoveel mogelijk de oude sfeer van de Route 66 toe te voegen aan de reis door bewust hotels te kiezen die dat cachet hebben, indien dit mogelijk is althans.

De verplaatsingen gebeuren in comfortabele voertuigen. Weet dat de kwaliteit van de wegen gedurende deze reis erg goed is, en we dus geen lastige ritten verwachten. Toch moet gezegd worden dat deze reis in roadtrip formaat uitgevoerd wordt, en we dus niet geheel onder enkele lange ritten uit kunnen. Deze horen bij de reis en brengen je door verschillende interessante landschappen. Een must dus, en wij zijn overtuigd dat het de reis ten goede komt.

We vliegen op Amarillo en reizen terug vanuit Las Vegas. De vluchten kunnen via STARLING gereserveerd worden of kunnen op eigen initiatief geboekt worden. Wij zullen bij gegarandeerd vertrek elke deelnemer contacteren en de verschillende opties voorstellen. We schatten in dat de vluchten schommelen rond de 1000 euro per persoon.

Klimaat en kledij

We reizen door de southwest van de USA. Het is hier warm, maar in mei (nog) niet verschrikkelijk heet. Noteer ook dat we hier in een continentaal klimaat zitten, dit betekent dat het ’s nachts best wel kan afkoelen.

Neem dus een waaier aan kledingsmogelijkheden mee, maar besef dat je tijdens het merendeel van de reis best je aan aangename temperaturen kan verwachten, die vlot tussen de 20 en 25 graden liggen.

Fotografie

Niet enkel de beste locaties vind Jeffrey belangrijk, maar hij heeft ook duizenden foto’s bekeken om de juiste look and feel voor deze foto’s te vinden. Daarvoor is hij sinds 2022 naarstig op zoek gegaan naar verouderde tankstations en Amerikaans-uitziende eetplaatsen om zich in de sfeer en nabewerking onder te dompelen. Laatst liet hij ons weten dat hij, uit deze prospectiebeelden binnen België, misschien een boek laat uitbrengen.

Laatste plaats
13 dagen | 11 mei 2024 - 23 mei 2024

Fotografie rondreis in de USA: route 66

Reizigers: Min 6 - Ingeschreven 6 - Max 7
Gegarandeerd
Inbegrepen
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 1125 euro per persoon
Reserveren vóór 1 maart 2024
6285 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons