Nog 3 plaatsen
13 dagen | 01 apr 2026 - 13 apr 2026

Fotografie rondreis in de USA: route 66

Ervaar het historische westen van de Verenigde Staten. Rij een deel van Route 66, dé Mother Road, en dompel je onder in een filmverleden, neon-verlichting, urbex en het klassieke Amerika. Bezoek Monument Valley waar menig cowboy-films werden opgenomen en waar we verschillende shoots doen. Op terugweg naar Las Vegas vergeten we natuurlijk ook niet Horse Shoe Bend en we pikken zonsondergang bij de Grand Canyon mee. Deze reis is een sublieme mix van een roadtrip, reis- & landschapsfotografie!

Amarillo: het echte Texas

Na een onze aankomst in Amarillo, Texas, rijden we naar het nabijgelegen Tucumcari, waar we genieten van de typische Amerikaanse gastvrijheid en de sfeer van de oude Route 66. De stad biedt tal van fotografiemogelijkheden, met zijn prachtige neon-verlichting en verlaten wegen die een gevoel van nostalgie oproepen. Je kunt er ook interessante architectuur en historische gebouwen fotograferen, waaronder het iconische Blue Swallow Motel.

Kleurenspel in New Mexico

Vanuit Tucumcari rijden we verder door het prachtige landschap van New Mexico. Onderweg kunnen we genieten van adembenemende uitzichten op de uitgestrekte vlaktes en natuurlijk de typerende diners, tankstations en motels van Route 66!

De canyons van Arizona

Tenslotte bereiken we Monument Valley, waar we worden begroet door ontzagwekkende vistas en rotsformaties. Fotograferen in Monument Valley is een onvergetelijke ervaring. De rotsformaties en het landschap bieden een prachtig decor voor landschaps- en reisfotografie. De combinatie van licht en schaduw, het spel van kleuren en de unieke vormen van de rotsen maken het een ideale locatie voor fotografen van alle niveaus.

Nadat we al het adembenemende Monument Valley bezocht hebben, reizen we door naar de Grand Canyon. Het is bijna onmogelijk om de grootsheid van de canyon volledig vast te leggen in een foto, maar we doen ons best!

 

Van Cali naar Vegas

Op weg van de Grand Canyon naar Las Vegas, maken we verschillende interessante stops. Eén van deze stops is het historische stadje Amboy, met zijn 0 inwoners. Je leest het correct, enkel het iconische Roy’s Motel & Café is er nog deels actief. Later op de route bezoeken we ook nog Joshua National Park, waar twee verschillende woestijnecosystemen, de Mojave en de Colorado, samenkomen. Een fascinerende verscheidenheid aan planten en dieren vinden hun thuis in een land dat is gebeeldhouwd door harde wind en af ​​en toe een regenbui.We nemen hier ruimschoots de tijd om het grillig landschap te verkennen en foto’s te maken.

Tot slot arriveren we in Las Vegas, waar we onze fotografische reis afsluiten met een sessie op de meest bekende plekken in de stad, zoals de Bellagio-fonteinen en het neonverlichte Las Vegas Strip. We maken gebruik van de levendige energie van de stad en de vele fotografische mogelijkheden die deze biedt, om onze vaardigheden te tonen en om unieke en interessante foto’s te maken. Het is een geweldige afsluiter van een onvergetelijke fotografische reis door het historische westen van de Verenigde Staten.

Wat maakt deze fotoreis naar de USA zo bijzonder?

 • de legendarische Route 66!
 • onder begeleiding van topfotograaf Jeffrey Van Daele.
 • unieke reis met focus op landschappen en de pure States
Fotografie groepsreizen
Fotografie
Reisfotografie

Maak kennis met je reisbegeleider

Jeffrey heeft zich maanden ondergedompeld in websites, video's en boeken om voor jullie dé beste fotolocaties langs deze iconische Route66 uit te zoeken. In 2024 maakte hij zijn eerste trip en het was meteen een heuse expeditie voor herhaling vatbaar! Met de kennis van deze fenomenale prospectie, organiseren we nu een nieuwe editie.
Meer over Jeffrey

Is deze fotografiereis naar de VS iets voor jou?

 • Je bent een persoon die geïnteresseerd is in reis-, landschaps- en reisfotografie, en je hebt een passie voor het vastleggen van unieke en iconische plekken.
 • Je bent een liefhebber van de Amerikaanse geschiedenis en cultuur, en je wilt graag een deel van de beroemde Route 66 ervaren.
 • Je bent iemand die graag fotografeert in diverse omgevingen, variërend van urbex tot natuurlijke schoonheid, en je staat open voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
01/04
Brussel/Amsterdam - Amarillo

We reizen van Vandaag komen we aan te Amarillo.

02/04
Amarillo

We bekomen van de tocht en verkennen de route 66 Oostwaarts.

03/04
Amarillo - Tucumcari

We vertrekken vandaag naar Tucumcari. Onderweg lassen we verschillende stops in.

Overnachting in Tucumcari.

04/04
Tucumcari

We spenderen een hele dag in Tucumcari

05/04
Tucumcari - Holbrook

We vervolgen onze weg langs Route 66 naar het Westen en lassen heel wat stops in.

06/04
Holbrook - Monument Valley

Onderweg van Holbrook naar Monument Valley, met diverse stops onderweg.

07/04
Monument Valley

Een hele dag fotograferen te Monument Valley.

08/04
Via de Grand Canyon naar Seligman

Een hele dag onderweg met diverse stops en fotografiesessies en doen ’s avonds sunset shoot aan de Grand Canyon.

09/04
Seligman - Twenty Nine Palms

We ontdekken nog een stuk van de iconische Mother Road en reizen verder naar Twenty Nine Palms, the gateway naar Joshua Park.

10/04
Joshua Tree National Park

We bezoeken Joshua Tree National Park

11/04
Twenty Nine Palm - Las Vegas

We komen aan in het bekende Las Vegas waar we een fotoshoot doen van enkele befaamde plekken in de stad.

12/04
Terug naar Amsterdam/Brussel.

We vliegen terug naar huis (ten laatste 13/04 thuis).

13/04
Aankomst thuis

We komen aan in de luchthaven naar keuze.

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie, transport en vluchten

Tijdens deze reis overnacht je in hotels van bovengemiddelde kwaliteit. We proberen zoveel mogelijk de oude sfeer van de Route 66 toe te voegen aan de reis door bewust hotels te kiezen die dat cachet hebben, indien dit mogelijk is althans.

De verplaatsingen gebeuren in comfortabele voertuigen. Weet dat de kwaliteit van de wegen gedurende deze reis erg goed is, en we dus geen lastige ritten verwachten. Toch moet gezegd worden dat deze reis in roadtrip formaat uitgevoerd wordt, en we dus niet geheel onder enkele lange ritten uit kunnen. Deze horen bij de reis en brengen je door verschillende interessante landschappen. Een must dus, en wij zijn overtuigd dat het de reis ten goede komt.

We vliegen op Amarillo en reizen terug vanuit Las Vegas. De vluchten kunnen via STARLING gereserveerd worden of kunnen op eigen initiatief geboekt worden. Wij zullen bij gegarandeerd vertrek elke deelnemer contacteren en de verschillende opties voorstellen. We schatten in dat de vluchten schommelen rond de 1000 euro per persoon.

Klimaat en kledij

We reizen door de southwest van de USA. Het is hier warm, maar in april (nog) niet verschrikkelijk heet. Noteer ook dat we hier in een continentaal klimaat zitten, dit betekent dat het ’s nachts best wel kan afkoelen.

Neem dus een waaier aan kledingsmogelijkheden mee, maar besef dat je tijdens het merendeel van de reis best je aan aangename temperaturen kan verwachten, die vlot tussen de 20 en 25 graden liggen.

Fotografie

Niet enkel de beste locaties vind Jeffrey belangrijk, maar hij heeft ook duizenden foto’s bekeken en ervaren om de juiste look and feel voor deze foto’s te vinden.

Nog 3 plaatsen
13 dagen | 01 apr 2026 - 13 apr 2026

Fotografie rondreis in de USA: route 66

Reizigers: Min 6 - Max 7
Inbegrepen
01 apr 2026 - 12 apr 2026
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • alle transport ter plaatse
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands
Opties
Eénpersoonskamer
+ 1125 euro per persoon
Reserveren vóór 1 januari 2026
6285 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons