Nog 2 plaatsen
13 dagen | 28 aug 2022 - 09 sep 2022

Exclusieve fotografie-expeditie naar Groenland, land van de Inuit

Tijdens deze fotografie- en natuurreis naar Groenland gaan we op zoek naar indrukwekkende ijsbergen, gigantische gletsjers, de meest merkwaardige geologische formaties, arctische herfstkleuren en, wie weet, misschien wel het noorderlicht! Reken daar de topbegeleiding door een professioneel natuurfotograaf bij en je zit gebeiteld voor heerlijke natuurbeleving en geweldige plaatjes. Redenen genoeg om met ons in te schepen naar het land van de Inuit!

Spelen met contrasten bij Scoresbysund. © Yves Adams

Ongelofelijke setting

Het grootste eiland ter wereld, de tweede grootste ijskap op onze planeet en de meest indrukwekkende ijsbergen van de Noordpool: Groenland is een bestemming vol superlatieven. Een reis naar deze barre ijswoestijn met gigantische gletsjerfronten en monumentale ijsblokken is dan ook een fenomenale ervaring.

We starten in IJsland en zetten koers met een gecharterd vliegtuig naar de enige bewoonde nederzetting in Scoresbysund, Ittoqqortoormiit. Hierdoor vermijden we drie volle dagen op zee. Deze vlucht is inclusief. In Scoresbysund leven een vijfhonderdtal Inuits, afgezonderd van de grotere dorpen en steden aan de westkust. Negen maanden per jaar worden ze er volledig ingesloten door het zee-ijs. Een boeiende levensstijl, die we tijdens de trip beter leren kennen.

Groenland bezit een onmiskenbare schoonheid. Dat merk je meteen als we je naar de mooiste uithoeken van Scoresbysund brengen. Het idee dat we hier vermoedelijk alleen zullen zijn en zo dicht bij de Noordpool zitten, laat je ongetwijfeld dagdromen. Een ding staat vast: dit is dé ultieme fotoreis voor elke landschapsfotograaf die graag de arctische regionen wil verkennen onder professionele begeleiding.

Bij gegarandeerd vertrek bieden we tevens een korte extensie IJsland aan. Enkele dagen op voorhand proeven van het beste wat IJsland te bieden heeft!

Perfecte omstandigheden voor fotografen

We ontdekken de fjorden met een gecharterd expeditieschip: de Freya. Dit Zweedse schip deed aanvankelijk dienst voor natuuronderzoek en is nu helemaal omgebouwd en gemoderniseerd voor het ondernemen van expeditiecruises.  Het schip bevat zeven grote tweepersoonskajuiten en een mooie lounge. We reizen met een kleine groep, om 100% comfort aan de fotografen te garanderen. Bijgevolg is er meer plaats in de kajuiten, de eetkamer, de zodiac en op het dek. En bovenal: een meer persoonlijke begeleiding!

Je vaart door schitterende landschappen en kan naar hartenlust fotograferen. Tijdens onze trip is de toendra gekleurd in felgele en -rode kleuren: een adembenemend contrast met de spierwitte ijsbergen in de fjorden.

Maar we ontmoeten ook heel wat dieren, dus houd die telelens in de aanslag! We maken kans op walvissen, zeehonden, muskusossen, sneeuwhazen, verschillende ganzensoorten en misschien zelfs een ijsbeer. In september genieten we van mooi laag zonlicht, zodat we de hele dag kunnen fotograferen. Leuke extra: we starten de reis met een vollemaan en krijgen dus meteen ook zilveren nachtlicht. Met een beetje geluk zien we zelfs noorderlicht!

Wat maakt deze fotografiereis naar Groenland zo bijzonder?

 • Je fotografeert en beleeft Groenland vanop een gecharterd schip met adembenemend panoramisch zicht, ruime kajuiten en een mooie lounge.
 • We reizen tijdens de beste periode, met mooi laag zonlicht en kans op noorderlicht.
 • Je wordt begeleid door een professioneel fotograaf én Groenland-expert.
 • We reizen met zestien reizigers op een schip met plaats voor vierentwintig: 100% fotografie- en reiscomfort.
 • Een fotografiereis naar Groenland met een gemotoriseerd schip: uniek in de Benelux!
Expeditiecruises
STARLING groepsreizen
Fotografiereizen
Natuurreizen
IJzige reizen
Landschapsreizen
Zeezoogdieren
Bootreizen
Avontuurlijk reizen

Maak kennis met je reisbegeleider

Een professioneel fotograaf, enthousiaste gids én absolute natuurliefhebber: Yves Adams bezorgt jou een onvergetelijke topreis. Je leert alles over fotografie, op een bijzondere locatie waar amper mensen komen. Yves wordt bijgestaan door Groenland-experten. Samen met Yves stippelen zij een gevarieerde route uit langs alle beste plekjes, in de beste lichtomstandigheden. Ze zorgen ervoor dat jij het maximum uit deze expeditie haalt.
Meer over Yves
Groenland is een droombestemming
volgens reisbegeleider Yves Adams

Van de kleurrijke toendra tot de witte ijsbergen: de oorverdovende stilte en ongerepte natuur van Groenland maken zo’n grote indruk op je, dat je af en toe gewoon vergeet te fotograferen. Ons expeditieschip hebben we helemaal voor onszelf: dit is natuurbeleving op z’n best. Een trip die je nooit meer vergeet.

Is deze fotografiereis naar Groenland iets voor jou?

 • Je kan niet wachten om de arctische landschappen, dieren en cultuur in beeld te brengen.
 • Je bent gek op varen: van een gezellig schip tot de zodiac. Zeker als je zo dicht bij imposante gletsjers en uniek wildlife kan komen.
 • Je hebt een basisconditie die je toelaat lichte verkenningswandelingen te doen en vlot in en uit de zodiac te stappen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografiegehalte
Natuurgehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van transport (vluchturen, treinuren, ...), het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.
28/08
Vertrekdag: vlucht Brussel/Amsterdam - Reykjavik (niet inbegrepen)

We raden aan te vertrekken op 28/08 en twee maal te overnachten in IJsland (gelieve minstens 1 maal te overnachten in IJsland). Op deze manier counter je onvoorziene omstandigheden met geannuleerde vluchten. Internationale vluchten naar IJsland en overnachtingen in IJsland zijn niet inbegrepen in de prijs van de reis.

29/08
Reykjavik - Scoresby Sund

Vandaag reizen we van Reykjavik naar Husavik om van daaruit te varen naar Scoresby Sund. Na het inschepen zetten we koers richting het noorden, richting de ijsbergen!

30/08
volle dag op zee

Vandaag is de enige dag dat we een volle dag op zee hebben.

31/08
aankomst Scoresby Sund

We plannen te arriveren in de voormiddag in Scoreseby Sund. In de namiddag zouden we onze eerst prachtige excursies moeten maken, met hopelijk al de eerste zotte landing!

01/09
Nordvest - Bjorne Oer

We trekken van Nordvest naar Bjorne Oer en spenderen tijd rond Sydkap: een uitzonderlijk fotogenieke omgeving.

02/09
Nordvest - Bjorne Oer

Op Bjorne Oer gaan we aan land voor een lichte verkenningswandeling, waarna we verder westwaarts trekken richting Ofjord.

03/09
Ofjord

In deze nauwe zee-engte krijgen we onvoorstelbaar mooie rotsformaties te zien. We ontdekken ze vanop enkele geweldige ankerplaatsen!

04/09
Rodefjeld

We komen stilaan dichterbij de gletsjerfronten en varen de Ofjord uit tot in de Rodefjord. Tussendoor passeren we Rypelfjord en Harefjord, en maken we een zodiactocht in de buurt van Vestfjord.

05/09
Fohnfjord

We zijn halverwege Milne Oer en nemen de bocht richting het oosten: zo varen we recht de Fohnfjord in.

06/09
Gase Pint

We varen tussen nauwe fjorden en komen heel dichtbij indrukwekkende ijsbergen: puur genieten.

07/09
Van Scoresbysund richting open zee

Hier wordt de fjord geleidelijk aan breder: we bereiken terug Scoresbysund en maken onze laatste landingen langs de ongerepte kust van deze magische fjord.

08/09
Terug naar IJsland

Vandaag reizen we terug naar IJsland vanuit Scoreseby Sund!

09/09
Vlucht Reykjavik - Brussel/Amsterdam (niet inbegrepen)

Afhankelijk van de aansluiting is de terugvlucht op 8/09 of 9/09 (deze internationale vlucht en eventuele extra overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs).

Klik op de tabs
voor meer info

Accommodatie en maaltijden

Onze grootste troef is direct ook onze kleinste. We varen uit met de M/S Freya, een kleine maar heel sfeervolle ijsverstevigde passagiersboot, die wij volledig voor eigen gebruik hebben. Dat wil zeggen dat er slechts zestien fotografen meekunnen, en dat wij beslissen waar we naartoe willen en hoe lang. We hebben geen dagelijks programma dat ons verplicht om telkens verder te reizen: maximale flexibiliteit dus! Pin je daarom ook niet teveel vast op het dagprogramma.

Het schip heeft alle nodige praktische zaken aan boord. We mogen als deelnemer ook bijna overal komen.  Misschien krijg je zelfs de kans om zelf aan het roer te staan!

Elke dag worden drie (internationale) maaltijden door onze kok bereid en geserveerd in buffetvorm in de zeer gezellige eetzaal.

Er zijn twee dekken aan boord. Het hoofddek heeft gerenoveerde kajuiten. In totaal zijn er 16 passagiers aan boord. Met STARLING wordt de helft van het schip gecharterd. De andere helft wordt gecharterd door een internationale organisatie, uiteraard ook toegespitst op fotografie.

Meer info in deze pdf over de boot: M/S Freya

Transport en vluchten

Tijdens de reis verplaatsen we ons met het expeditieschip M/S Freya, en doen we excursies en landingen met de zodiac. We gaan aan land te voet, de wandelingen zijn nooit lang.

In de prijs zitten de transfers in IJsland inbegrepen.

Internationale vluchten van Groenland naar IJsland zijn inbegrepen. De kostprijs van deze vluchten is 895 euro per persoon. Ittoqqortoormiit is op geen andere manier te bereiken, behalve per schip.

Internationale vluchten (zowel vanaf Amsterdam als vanaf Brussel) naar IJsland en extra overnachtingen en maaltijden in IJsland zijn niet inbegrepen in de prijs.

Tijdens de trip

Dit is een fotografiereis voor fotografen en eventueel niet-fotograferende partners. Professioneel fotograaf en ervaren reisbegeleider Yves Adams leidt alles in goede banen. In september genieten we van lange zonsopgangen en -ondergangen en daar maken we uiteraard ten volle gebruik van. Bereid je voor op enorme fotografische mogelijkheden:

 • vanop het schip waar we mobiel zijn en dicht bij de ijsbergen kunnen varen
 • op land tijdens lichte verkenningswandelingen
 • vanuit twee zodiacs bestuurd door fotograaf Yves en een Groenland-expert

Aan een gedetailleerd programma wagen we ons liever niet, zodat we de reis heel flexibel kunnen invullen en in teken van mooi licht kunnen reizen.

De excursies aan land zijn makkelijk tot matig. Een goede basisconditie is voldoende voor deze trip.

Klimaat en kledij

In de fjord Scoresbysund zijn we beschut tegen felle noordenwind. Vaak is het er in september zelfs zonnig en aangenaam. Temperaturen schommelen van -5°C tot +10°C, maar liggen naar verwachting tussen de 0°C en 5°C. Van woelig water zullen we normaal geen last hebben, en zeeziekte komt hier maar heel zelden voor! Meer informatie over zeeziekte? Bekijk hier onze tips.

We zitten uiteraard op een schip op open water, dus goede, warme, waterdichte kledij en handschoenen zijn noodzakelijk. Vooral tijdens de verplaatsingen met de zodiac kunnen de gevoelstemperaturen koud zijn. Stevige, hoge, waterdichte laarzen, muts, sjaal, zonnebril en zonnecrème zijn onontbeerlijk. De meest efficiënte manier om warmte vast te houden? Veel dunne laagjes. Tijdens de excursies zal je snel opwarmen en dan is het noodzakelijk om kledijlagen uit te trekken zodat je niet gaat transpireren.

Nog 2 plaatsen
13 dagen | 28 aug 2022 - 09 sep 2022

Exclusieve fotografie-expeditie naar Groenland, land van de Inuit

Reizigers: Min 7 - Ingeschreven 14 - Max 16
Gegarandeerd
Inbegrepen
29 aug 2022 - 08 sep 2022
 • alle boottochten
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • internationale vlucht Groen - IJsland (895 euro per persoon)
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 
 • alcoholische dranken en frisdranken
 • extra overnachtingen
 • fooien voor lokale medewerkers (horeca, hotels,...)
 • internationale vluchten naar IJsland
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Voertaal
Nederlands, Engels
Kamertypes
Tweepersoonskajuit
9275 euro
Eenpersoonskajuit
kajuit 5 en 23
10665 euro
Tweepersoonskajuit comfort
kajuit nummer 3 (enkel voor koppel)
10665 euro
9275 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Heb je nog een vraag?

Contacteer ons