36 dagen | 29 mrt 2020 - 03 mei 2020

Natuurcruise van Argentinië naar Kaapverdië: Atlantic Odyssey op STARLINGs wijze

De Atlantic Odyssey: een boottocht dwars door de Atlantische Oceaan. Vanuit het Argentijnse Ushuaia, de zuidelijkste stad ter wereld, varen we helemaal tot aan de Kaapverdische eilanden. Een beetje vogelkijker begint spontaan te watertanden bij de lijst prachtige waarnemingen die we tijdens deze expeditie op ons palmares kunnen schrijven. Verwacht je alvast aan zes verschillende pinguïnsoorten, tot tien soorten albatrossen, meer dan 40 soorten tubenoses en 15 tot 20 soorten walvisachtigen. Onze eigen STARLING-reisbegeider vaart de hele tocht mee om van deze reis een nog legendarischere natuurbelevenis maken!

 

Bekijk het programma in detail

 

Ushuaia, een fenomenaal startpunt

Samen met onze Nederlandstalige STARLING-gids, schepen we in voor een onvergetelijke Atlantic Oddysey. Dat doen we in het zuidelijkste stadje van Argentinië én van de wereld: Ushuaia.

Vóór we de boot op gaan, kan je optioneel de ‘pre-tour’ meepikken die onze reisbegeleider organiseert. We geven we onze ogen en oren nog eens goed de kost aan land voor we inschepen. Het zou sneu zijn om de vogelsoorten die in de omgeving van Ushuaia vertoeven links te laten liggen. We gaan eropuit en speuren langs het kanaal, in de baaien, en op andere interessante plekken naar vogels.

We bezoeken de adembenemende Garibaldi-pas, en maken een wandeling in het fantastische Vuurland Nationaal Park.

De Atlantic Odyssey, mét STARLING-reisgids

En dan geeft de kapitein van ons modern uitgeruste schip, de m/v Plancius, sein tot vertrek. We schepen in en varen eerst over de Drake Passage, een flinke test voor onze zeebenen. Gelukkig is er afleiding genoeg, in de vorm van prachtige zeevogels en een mooie selectie aan zeezoogdieren als ‘supporting cast’.

Op South Georgia vergapen we ons aan het tafereel van duizenden koningspinguïns die constant heen en weer lopen van hun nest naar het strand. In de branding zwemmen zeehondenpups. We blijven hier enkele dagen en spotten al het fantastische natuurschoon dat het eiland biedt.

Daarna is Gough Island aan de beurt, dat we – hoewel het verboden is om aan land te gaan – op de best mogelijke manier ‘bezoeken’ door er zo dicht mogelijk bij te varen met zodiaks. Het is een echt privelege om Gough te kunnen bezoeken. Slechts weinigen krijgen dit zeer afgelegen eiland en z’n natuurpracht ooit te zien!

Doen alle zeevogelnamen je grondig duizelen? Maak je geen zorgen, aan boord zijn verschillende experts aanwezig die je keurig alle kenmerken aanwijzen waarmee je al die soorten kan determineren, waaronder onze eigen STARLING-reisbegeleider.

En het is nog lang niet gedaan met superlatieven. We verkennen ook de Tristan da Cunha-archipel en als alles goed gaat – we houden er een reservedag op na in geval van slecht weer, wat hier vaak het geval is – bezoeken we het nabije Nightingale Island waar tienduizenden grote pijlstormvogels broeden, naast miljoenen andere zeevogels en speciallekes.

We houden onze vingers gekruist en hopen op toelating om Inaccessible Island te bezoeken. Dat zou ons het mythische (vluchtloze) Inaccessible Island rail en de Inaccessible Island gors opleveren.

 

Bekijk het programma in detail

 

Snorkelen, napoleon en schildpadden

St. Helena is het eiland waar Napoleon naartoe werd gestuurd in (2de) ballingschap, en waar hij ten slotte stierf. We krijgen hier de kans om het eiland te verkennen, op eigen houtje of onder begeleiding, of om te snorkelen in de baai waar een weelde aan tropische en subtropische vissen te vinden zijn. Wie weet duikt er weer een walvishaai op rond het schip, we hopen het alvast samen met jou. Je kan ervoor kiezen om van hieruit terug naar huis te vliegen, of om verder mee te varen naar de Kaapverdische Eilanden.

Ascension is een droog vulkanisch eiland met een vochtige en groene top, gekend als Green Mountain. Hier kijken we vooral uit naar de Ascension fregat bird en de eileggende Atlantic Green Turtles.

De tocht eindigt in Praia, op de Kaapverdische eilanden.

Dé grote aantrekkingskracht van deze sublieme boottrip zit ‘m zonder twijfel in de vele zeemijlen die we afleggen, de ongelooflijke rijkdom aan zeevogels die we te zien krijgen, het gezelschap van vele soorten zeezoogdieren, het veranderen van het klimaat, het doorkruisen van verschillende stromingen en onderwatergebergten waar tektonische platen elkaar raken. Onvergetelijk!

Wat maakt deze bootreis over de Atlantische Oceaan zo bijzonder?

 • Je steekt de volledige Atlantische Oceaan over.
 • Je komt op unieke eilanden die bijna nooit iemand bezoekt.
 • Je leeft een maand op het ritme van de oceaan en zijn bewoners.

Gespecialiseerde reisbegeleiders

Tijdens deze reis word je begeleid door een team van professionele natuurgidsen met talrijke ervaring op deze gespecialiseerde natuurcruises. Bij voldoende inschrijvingen voorziet STARLING gepersonaliseerde begeleiding vanuit de Benelux.

Is deze Atlantic Odyssey iets voor jou?

 • Je bent een enorme natuurliefhebber en houdt wel van een uitdaging.
 • Je kijkt er naar uit om nieuwe vogelsoorten en zeezoogdieren te zien. Voorkennis heb je niet nodig, een verrekijker wel …
 • Je hebt een normale fysieke basisconditie en kan makkelijk in en uit een zodiak stappen.
Vereiste voorkennis
Geen
Veel
Comfort
Basis
Luxe
Conditie
Basis
Sportief
Fotografie-gehalte
Natuur-gehalte
Boek nu

Wat ga je zoal zien, doen en beleven?

Ontdek het reisprogramma

25/03 - 26/03
Optie: Brussel - Buenos Aires - Ushuaia (vluchten niet inbegrepen)
27/03
Optie: Ushuaia en Garibaldi Pass
28/03
Optie: Tierra del Fuego National Park
29/03
START ATLANTIC ODYSSEY - Check-in Plancius en Beagle Channel-cruise

We varen over de Drake Passage, waar we prachtige zeevogels kruisen, waaronder de Kerguelen-, blue-, soft-plumaged en white-chinned petrels, elegante light-mantled sooty albatrossen, Wilson’s storm-petrels

Bovendien is er een mooie selectie aan zeezoogdieren, we maken bijvoorbeeld een goede kans om de bonte hourglass dolphin te zien.

Lees meer Lees minder
30/03 - 03/04
Op zee richting South Georgia

We zetten koers naar het betoverende sub-Antarctische eiland South Georgia. Daar huizen onder andere enkele van de grootste koningspinguïnkolonies van de wereld.

Lees meer Lees minder
04/04 - 05/04
South Georgia

We bezoeken South Georgia van oost naar west, waarbij we verschillende zodiakcruises en/of landingen maken. Twee keer bezoeken we kolonies van koningspinguïns. Hoewel het hier herfst is, is hun broedcyclus nog lang niet voorbij. We krijgen zowel volwassen vogels (tot 1 m groot!) met eieren,als jongen van verschillende stadia te zien. Niet één of twee, maar duizenden en duizenden … Een unieke ervaring!

Andere hoogtepunten:

 • ezels- en macaronipinguïns, stormbandpinguïn …
 • verschillende soorten zeehonden
 • broedende grote albatrossen
 • de endemische South Georgia pintail and South Georgia pipit
Lees meer Lees minder
06/04 - 10/04
Op zee richting Gough

We varen verder in noord-oostelijke richting, naar Gough Island. Onderweg zien we gigantisch veel zeevogels. Tientallen soorten bieden zich aan in fenomenale aantallen. Onze gids aan boord helpt je met veel plezier alle soorten te determineren.

Lees meer Lees minder
11/04
Gough

Aan land gaan is hier verboden, maar we varen met een zodiak in Quest Bay om de miljoenen zeevogels en ongeëvenaarde rijkdom aan natuur te bekijken. ’s Avonds zorgen de zeevogels die terugkeren naar hun nestplaatsen pas echt voor een spektakel.

Lees meer Lees minder
12/04 - 15/04
Tristan da Cunha-archipel

Tristan is het meest afgelegen bewoonde eiland van de wereld. Inheemse vogels zijn er helaas nog weinig over, door de introductie van ratten, katten en andere (half-) gedomesticeerde dieren … en natuurlijk de mens zelf. De Tristran thrush en white Tern zullen je zeker kunnen bekoren, die leven hier, naast een aantal geïntroduceerde soorten, wél nog.

Als alles goed gaat – slecht weer kan ervoor zorgen dat we onze reservedag goed kunnen gebruiken – bezoeken we het nabije Nightingale Island waar tienduizenden grote pijlstormvogels broeden.

We hopen bovendien op toelating om Inaccessible Island te bezoeken. Dat zou ons het mythische (vluchtloze) Inaccessible Island rail en de Inaccessible Island gors opleveren.

Lees meer Lees minder
16/04 - 19/04
Op zee richting St. Helena

We brengen opnieuw enkele dagen op volle zee door, waarin we dik 2000 km afleggen. We laten de koude wateren van de Zuid-Atlantische Oceaan achter ons en varen naar meer subtropische wateren.

Onderweg ontdekken we nieuwe vogelsoorten en komen de walvisachtigen op de proppen: we maken kans op de false killer whale, potvis en diverse dolfijnsoorten. Ook zullen we enkele soorten vliegende vissen en inktvissen te zien krijgen.

De zee en het weer worden rustiger. We kunnen onze zomeroutfits stilaan bovenhalen en genieten van prachtige zonsopgangen en -ondergangen.

Lees meer Lees minder
20/04 - 22/04
St. Helena

Hier ga je, als je wil onder begeleiding, het eiland verkennen of snorkelen in de baai vol tropische en subtropische vissen. Op het eiland zelf vind je weinig inheemse vogels, maar des te meer exotische. En misschien duikt er rond ons schip wel een walvishaai op.

Na dit bezoek nemen we afscheid van een deel van de reizigers, zij vliegen van St. Helena naar huis. De anderen varen verder mee naar de Kaapverdische Eilanden.

Lees meer Lees minder
22/04 - 23/04
Op zee richting Ascension Island

We varen langs de Mid-Atlantische Rug, een onderwatergebergte van zo’n 16.000 lang die in het oosten de Afrikaanse en de Euraziatische platen scheidt en in het westen de Noord-Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse platen. Hier moeten we stilaan uitkijken naar verschillende soorten stormvogels en meer bonte sternen, verder is dit ook een stuk waar potvissen voorkomen.

Lees meer Lees minder
25/04 - 26/04
Ascension Island

Ascension is een droog vulkanisch eiland met een vochtige en groene top, gekend als Green Mountain. Hier leeft een kolonie bonte sternen met tot een miljoen (!) paartjes.

De tweede grote attractie hier zijn de ei-leggende Atlantic green turtles.

Lees meer Lees minder
27/04 - 01/05
Op zee richting Kaapverdië

In de loop van deze dagen varen we over de evenaar. Op zich merk je daar niet veel van, want de zee is hier rustig. Maar wij maken er toch een feestelijk moment van!

Ondertussen stelen vooral de makkelijk te spotten zeezoogdieren de show: potvissen en bultruggen, spotted-,pantropical- en risso’s dolphins, ook Cuvier’s en Blainville’s beaked whales en short-finned pilot whales.

Lees meer Lees minder
02/05
Kaapverdië

We gaan aan wal in Praia. Wie wil kan nog wat endemische landvogels meepikken.

Lees meer Lees minder
03/05
Terugreis Praia - Brussel/Amsterdam (vluchten niet inbegrepen)

Na een extra nachtje wennen aan het leven aan land, op hotel, vliegen we terug naar huis.

Lees meer Lees minder
Het reisprogramma is flexibel en afhankelijk van het weer, lokale omstandigheden en waarnemingen.

Accommodatie en vervoer

We varen met de m/v Plancius, een stevig expeditieschip, uitermate geschikt voor een avontuur als dit. Voor de bezoeken aan de eilanden gebruiken we zodiaks. Tussen de excursies door kan je tal van lezingen volgen, gegeven door de meereizende experts.

Benieuwd hoe je kajuit er uit ziet? Neem alvast een kijkje binnen in de verschillende soorten kajuiten en hutten aan boord!

De internationale vluchten zijn niet inbegrepen in de prijs van deze reis. Bij gegarandeerd vertrek stelt STARLING een vluchtschema voor, voor vluchten van Brussel/Amsterdam naar Ushuaia en van St. Helena of Praia terug naar Brussel/Amsterdam. Het staat je ook vrij zelf je vluchten te regelen.

Kies je ervoor om van St. Helena naar huis te vliegen, houd dan rekening met een onregelmatige airline-service die voor meerdere dagen vertraging kan zorgen. Je vliegt doorgaans via Windhoek (Namibië) of Johannesburg (Zuid-Afrika).

Klimaat en kledij

We varen doorheen verschillende klimaatzones. We starten in de kou en eindigen in een heerlijk warm klimaat. Voorzie dus kleding voor alle omstandigheden. Als je met laagjes werkt, kan je die makkelijk stelselmatig weglaten, en zo je bagage redelijk beperken.

Prijzen

De basisprijs voor deze reis (€5850 p.p.) geldt voor de trip van Ushuaia tot St. Helena, in een vierpersoonskajuit. Wil je doorreizen tot in Praia? Dan kost dat €7200 p.p. in een vierpersoonskajuit.

Voor beide varianten van deze Atlantic Odyssey kan je kiezen uit zes types kajuiten, met verschillende prijzen (zie onderaan).

36 dagen | 29 mrt 2020 - 03 mei 2020

Natuurcruise van Argentinië naar Kaapverdië: Atlantic Odyssey op STARLINGs wijze

Reizigers: Min 2 - Max 10
Inbegrepen
29 mrt 2020 - 03 mei 2020
 • alle boottochten
 • alle drinkwater
 • alle excursies en toegangstickets voor parken
 • alle maaltijden
 • alle overnachtingen
 • dagelijkse lezingen door meereizende experts
 • enthousiaste begeleiding door professionele STARLING-fotograaf
 • gebruik van laarzen
 • haventaksen
 • koffie, thee en snacks tussendoor
 • pick-up en bagagetransfer in Ushuaia
 • uitgebreide brochure voor vertrek
 • verzekering garantiefonds
Niet inbegrepen
 
 • alcoholische en frisdranken
 • extra excursies
 • extra overnachtingen
 • internationale vluchten en luchthaventaxen
 • onkosten voor visum (indien van toepassing)
 • persoonlijke uitgaven
 • reisbijstandsverzekering en annulatieverzekering (kan je boeken via ons)
Kenmerken
Categorieën
groepsreis
Voertaal
Nederlands, Engels
Opties
Vierpersoonskajuit
van Ushuaia tot St. Helena
volzet
Driepersoonskajuit
van Ushuaia tot St. Helena
volzet
Tweepersoonskajuit met patrijspoort
van Ushuaia tot St. Helena
+ 1350 euro
Tweepersoonskajuit met raam
van Ushuaia tot St. Helena
+ 1650 euro
Tweepersoonskajuit Deluxe (2 ramen)
van Ushuaia tot St. Helena
volzet
Superior Hut
van Ushuaia tot St. Helena
+ 8515 euro
Lange variant in vierpersoonskajuit
van Ushuaia tot Praia
volzet
Lange variant in driepersoonskajuit
van Ushuaia tot Praia
volzet
Lange variant in tweepersoonskajuit met patrijspoort
van Ushuaia tot Praia
+ 3150 euro
Lange variant in tweepersoonskajuit met raam
van Ushuaia tot Praia
+ 3600 euro
Lange variant in tweepersoonskajuit Deluxe (2 ramen)
van Ushuaia tot Praia
volzet
Lange variant in Superior Hut
van Ushuaia tot Praia
+ 10765 euro
5850 euro
Prijs per persoon
Boek nu

Meer informatie nodig?

Stel je vraag!

Vul je gegevens in

Jouw vraag