STARLING is in 2022 verhuisd naar een landelijke locatie. Van in het groen, werken we nu aan jouw droomreis. De site rond ons kantoor willen we graag natuurvriendelijk inrichten en beheren. Het project staat nog in de kinderschoenen, maar een goed begin, is al het halve werk. En wat is er plezanter dan het nuttige aan het aangename koppelen?! 

Voor het beheer van het hooiland, doen we beroep op een oude maaitechniek, namelijk maaien met de zeis. Want wist je dat maaien met de zeis bij kan dragen tot een gevarieerder ecosysteem? Deze techniek delen we graag met jou want er zijn alleen maar voordelen. Het is beter voor de natuur, het gaat sneller dan een grasmachine, het is goed voor de fysiek en het is heerlijk om ’s morgens met die zon op je snoet in alle stilte te genieten van de maaibewegingen.

De workshop wordt begeleid door Kevin Lambeets. Kevin is bioloog van opleiding en doctoreerde succesvol op spinnen in de Maasvallei. Hij werkte lange tijd als veldecoloog bij Natuurpunt en is nog steeds als natuurbeschermer actief in de Grote Getevallei te Linter. Daarnaast voert hij vandaag professioneel detailbeheer uit van bijzonder kwetsbare graslanden en laagvenen in Limburg. Zijn diepgaande kennis wil hij nu op een vertragende manier met jou delen.

Een unieke heel kwalitatieve workshop waar je alle kneepjes van het maaien met de zeis zal leren. Na het afstellen van de zeis ga je zelf aan de slag. Doorheen de dag leer je wetten (slijpen) en krijg je de basis mee wat betreft haren van de zeis. Doorlopend vertelt Kevin over lappendekenbeheer en bloemrijke graslanden en hun biodiversiteit.

 

  • maximum aantal deelnemers 8
  • alle materiaal voorzien (pico bello onderhouden)
  • persoonlijke begeleiding van professioneel ecoloog met diepgaande kennis van vergeten maaitechnieken (erkende ambacht)
  • unieke setting, op en top gezellige sfeer!
  • toegankelijk voor iedereen, zonder of mét ervaring van maaien met de zeis
  • mogelijkheid tot aankopen met korting van kwalitatief én afgesteld materiaal

 

IK SCHRIJF MIJ NU IN