13 september 2018

Vogelvirus treft 13-jarige Hannes in Georgië

Het is gebeurd. Tijdens onze vogelreis naar Batumi in Georgië werd onze jongste deelnemer, de 13-jarige Hannes, getroffen door een hardnekkig vogelkijk-virus. We waarschuwden vooraf nochtans de papa dat deze reis riskant was op dat vlak, maar die durfde het risico te nemen.

Reisbegeleider Johannes getuigt: “De jonge Hannes bleek zowat de scherpste ogen te hebben van de hele groep. Hij herkende dan ook bijzonder veel vogels en wenste hen steevast een ‘goede reis’.”

Starling-baas Billy Herman reageert niet helemaal verbaasd: “Die jongen blijft voor de rest van z’n leven verslaafd aan vogels kijken …”

Dat een verdere toekomst als vrijwillige vogelteller in Batumi verzekerd is, leidt geen twijfel. “Ik kom zeker nog terug om de Aziatische Wespendief en de Kleine Torenvalk te scoren. Want die laatste moest via fotobewijs toch afgekeurd worden,” aldus de enthousiaste tiener.

© Johannes Jansen

Papa Johan is licht ontroerd als hij terugdenkt aan de vogelreis: “Het was een unieke ervaring om de passie rond vogels en zo’n unieke vogelbeleving te kunnen delen tussen vader en zoon.”

Tijdens de reis legde Hannes met een compact fototoestel zijn vogelvondsten vast op beeld. Eenmaal thuis worden dat prachtige fotoboeken. Zijn kennis van vogels en zijn drive om een nieuwe ‘lifer’ te scoren waren indrukwekkend. Zelfs na uren wachten op de luchthaven vond hij nog de energie om vogels te spotten op de tarmac.

Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.