20 maart 2020

STARLING lanceert: de corona-optie

De coronacrisis treft de reissector zwaar. Er heerst grote onzekerheid over de toekomst. Mensen nemen het zekere voor het onzekere en boeken op dit moment geen reis. Daarom bedachten wij bij STARLING de corona-optie: reizigers krijgen de kans om vrijblijvend in te schrijven voor een groepsreis, maar moeten nog niet betalen. “Zo weten wij dat er geïnteresseerde reizigers zijn, maar is er geen financieel engagement als de reis niet mocht kunnen doorgaan.” vertelt David ‘Billy’ Herman, STARLING-zaakvoerder.

Roeien met de riemen

“We merken dat onze reizigers met veel reiskriebels zitten, maar dat ze niet durven boeken op dit moment. Volledig te begrijpen, natuurlijk. Maar wanneer je het vanuit ons standpunt bekijkt, betekent dat een complete stilstand en grote onzekerheid,” legt Billy uit. Met het invoeren van een vrijblijvende en kosteloze corona-optie, heeft STARLING toch iéts van houvast in handen. Stel dat reizen opnieuw kunnen doorgaan, hebben ze meteen een aantal geïnteresseerde reizigers. Billy: “Stel dat een bepaalde reis kan doorgaan, verwittigen we alle mensen die een corona-optie namen. Ze krijgen dan nog 7 dagen de tijd om definitief in te schrijven en moeten dan pas betalen.” Voor de reizigers is dit dus ook een compleet risicovrije optie. Ze noteren de reisdatum in hun agenda en duimen voor een goede afloop.

Blij in België

Dat de crisis diepe wonden zal slaan in de toeristische sector, staat vast. David Herman: “Ik probeer positief te blijven. We hebben een heel trouw publiek dat bewust voor onze kwaliteit kiest. Wij hebben goede hoop dat we dit op termijn te boven komen.” Billy houdt de sector goed in het oog. Ook de lokale partnerorganisaties op de verschillende bestemmingen zullen het immers zwaar te verduren krijgen. Billy: “Wij zijn eigenlijk tevreden dat we in België gevestigd zijn, en dat we aangesloten zijn bij sectororganisatie VVR. Alles wat we nu verkrijgen van bescherming, is het werk van hun beleidsmedewerkers. We zijn hen erg dankbaar.”

Net op tijd voor de lockdown

Op het moment dat de strenge Europese reismaatregelen werden aangekondigd, waren Billy en Siska op prospectie in Chili voor een nieuwe natuurreis. Hun geplande terugvlucht via Madrid werd afgelast. Uiteindelijk raakten ze net op tijd via Amsterdam terug thuis. “De ene dag zit je nog puma’s te kijken in het wild. De volgende dag ga je thuis in quarantaine. ’t Zijn best bevreemdende tijden,” mijmert Billy vanuit zijn home-office.

Zo neem je een corona-optie

Zie je jouw droomreis op onze website? Klik dan bovenaan rechts op de knop ‘optie nemen (corona)’. Daar laat je je contactgegevens na om kosteloos en zonder verplichtingen een plaats te reserveren op een reis. Wanneer het advies van Buitenlandse Zaken opnieuw positief is, dan brengen we je onmiddellijk op de hoogte. Op dat moment heb je 7 dagen de tijd om te beslissen of je deelneemt of niet. Pas wanneer je je deelname definitief bevestigt, betaal je het voorschot van de reis.

 

Bekijk onze reizen

Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.