15 juni 2018

Ga even zitten voor … STARLING’s meest verbluffende natuurfoto’s!

Bij STARLING hebben we best wel wat verstand van natuur en fotografie. Hoe kunnen we dat eigenlijk beter eens in de spotlights zetten dan met een reeksje verbluffende natuurfoto’s? Stuk voor stuk genomen tijdens een van onze fotografiereizen door indrukwekkende natuurgebieden.  

© Emil Enchev
Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.

Vechten op glad ijs

In allerlei magazines en boeken kan je foto’s van onze gids Yves Adams tegenkomen, maar eigenlijk geniet hij er nog het meest van om andere fotografen (amateurs en professionals) te helpen om schitterende plaatjes te schieten.

In oktober 2017 kwam Yves met een spectaculair verhaal terug van de STARLING-fotografietrip naar Alaska. Niet toevallig dobberen wij daar rond als er een speciaal fenomeen plaatsvindt. Net voor de winter zakken de ijsberen in Alaska af naar een bepaald punt: daar waar ze karkassen van door Inuit gedode Groenlandse walvissen vinden.

© Yves Adams

Herfst in de Balkan

Een variatie aan uiterst fotogenieke uitzichten waar we in de lage landen alleen maar van kunnen dromen. Net op het moment dat dit landschap getooid is in uitbundige herfstkleuren, vertrekt een bijzondere STARLING-fotografietrip naar Bulgarije.

© Emil Enchev

Wild van wit

Ingeduffeld in een warme, donzen parka spenderen we uren in het witte Canadese landschap waar de sneeuwuilen leven. IJzige kou bij zonsopgang, sneeuwbuien en zelfs -stormen of zon die de sneeuw doet glinsteren. In dit pure landschap maak je in alle weersomstandigheden magische wit-op-wit-foto’s van deze stille jagers met hun priemende gele ogen.

© Yves Adams

Levendige jachtvelden

Voel je je nog niet klaar voor een reis naar de eeuwige jachtvelden? Think again, het zal je verbazen hoe levendig ze zijn in Yellowstone National Park. Een bizondere ervaring.

© Yves Adams

Speeltuin van ijs

Beeld je in dat je wandelt op het metersdikke, glasheldere ijs van het grootste, diepste en zuiverste zoetwatermeer ter wereld. Het Baikalmeer is een speeltuin voor landschapsfotografen. We fotograferen er volop het kristalheldere ijs en de diepe spleten en barsten in de beste lichtomstandigheden.

© Yves Adams

Pura vida

Costa Rica zet resoluut in op natuurbescherming via nationale parken en ecotoerisme, en met succes. Tijdens deze unieke fotografiereis merk je dat aan alles, niet in het minst aan de enorme diversiteit en de toegankelijkheid van de wilde fauna en flora.

Reis mee met natuurfotograaf en fotografiedocent Jeffrey Van Daele. Hij helpt je met enthousiasme om je camera in te stellen, de juiste compositie te vinden en sfeer in je foto te brengen. Een fotobegeleider die jouw beelden minstens zo belangrijk vindt als de zijne.

© Jeffrey Van Daele

Darwin achterna

Indrukwekkende landschappen en spectaculaire fauna en flora verenigen zich op de Galapagos archipel. Deze bestaat voor 95% uit nationaal park en wordt al sinds 1968 beschermd door Ecuador. Je vindt er knotsgekke creaturen die nergens anders leven.

© Yves Adams

Een goed bewaard geheim

Een weekend in het Duitse Bayerischer Wald en je keert terug met indrukwekkende beelden van Europese wilde dieren. In een beschutte omgeving krijg je alle tijd om lynxen, wolven, beren, everzwijnen, arenden, auer- en korhoenen en met wat geluk zelfs een wezel of een zwarte specht op beeld te zetten. Ideaal oefenterrein, dat woud.

Gids Rudi Debruyne bleef in Gambia ooit drie uur lang naar een gat staren tot de parelvlekral tevoorschijn kwam, zodat zijn medereizigers parels van foto’s van het prachtige vogeltje konden maken. Laat het dus duidelijk zijn: voor Rudi is geen moeite te veel om jou de ultieme fotoreis te bezorgen.

© Rudi Debruyne

Klassieke schoonheid

Een klassieker onder de natuurbelevenissen: de Pantanal in Brazilië. Een overvloed aan kleurrijke vogels, wilde dieren zoals capibara’s, kaaimannen en wie weet zelfs een anaconda passeren er gezwind voor je lens.

© Rudi Debruyne

Bevroren eilanden

Starling-gids en landschapsfotograaf Bart Heirweg overleeft geen dag zonder een uitstap in de natuur: “Niemand kan zoiets ooit bedenken, zelfs de meest creatieve kunstenaars of schrijvers niet. De kleuren, de variatie, sfeer, licht, weer, mist, fauna en flora …”

En dat geldt zeker voor Franz Josefland, een eilandengroep die pas in 1873 door mensen werd ontdekt. We varen door het gebied op het enige moment in het jaar dat het ijs passage toelaat. Ontdek een magische wereld van bevroren eilanden en schuivend zee-ijs waar talloze ijsberen, zeehonden, walrussen en op de kliffen broedende vogelkolonies zich thuis voelen.

© Filip Kulisev