11 augustus 2021

Fotoverslag reis op maat naar Noord-Spanje juli 2021!

Noord-Spanje is één van die streken in Europa die nog vrij onbekend is. Een regio die reizigers vooral associëren met neerslag, kil en guur weer. Dit in tegenstelling tot de zonnige costa’s. Maar tijdens de zomer, ligt dat helemaal anders! Dan is het noorden van Spanje een oase van natuurpracht en met wat geluk, vrij mooi weer. Wij genoten in juli 2021 van twee weken heerlijke temperaturen en nauwelijks neerslag. Puur genieten zeg maar in de weidse natuur!

De rode draad van deze reis is steevast beer en wolf! Toppers om in de vrije natuur waar te nemen. Maar Noord-Spanje is meer dan enkel beren en wolven. Je kan er genieten van een unieke cultuur, prachtige landschappen, bijzondere fauna, kleurrijke vogels en heel wat flora. Zeker in de zomer is deze bestemming voor plantenliefhebbers een absolute droombestemming.

Tijdens onze rondreis noteerden we onder andere heel wat speciale vogelsoorten. Kuhls’ pijlstormvogels, rode rotslijster, aasgier, sneeuwvink, rotskruiper, Alpenheggemus, grauwe klauwier, steenarend, dwergarend, monniksgier, citroensijs,… om er maar enkele op te noemen. Ook de vlinders, flora en andere fauna stelde ons niet teleur!

De belangrijkste doelsoorten van de reis konden natuurlijk ook niet ontbreken. Tijdens deze reis zagen we drie bruine beren perfect open en bloot voor een lange tijd en op onze voorlaatste ochtend slaagden we er in om een wolf netjes te zien! Kortom, een geslaagde trip met ongetwijfeld heel wat fijne herinneringen voor het leven voor dit prachtige gezin. Kijk mee in de fotogalerij en geniet van wat we allemaal in ons vizier kregen!

 

Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.