20 januari 2023

Expeditiecruise Antarctica 2022: een ‘spetterend’ einde.

Expeditie Cruise naar South-Georgia en Antarctica, 27 oktober 2022 17 uur.

Nog maar nauwelijks terug aan boord van een hele dag tussen de koningspinguïns in het magische Saint-Andrews Bay (South-Georgia) is er opschudding aan dek … Een zeeluipaard heeft een koningspinguïn te pakken gekregen, letterlijk onder de boeg van de M/V Plancius!

Getuige zijn van een groot roofdier dat een prooi vangt en verorbert onder het oog van een groep verbouwereerde toeschouwers-fotografen, en dan nog een van de grootste zeeroofdieren van Antarctica, een mens maakt het niet elke dag mee.

Compleet verrast door het moment, stond de camera aanvankelijk nog op settings om pinguïns te fotograferen die netjes poseerden aan land … Speciale actiefoto’s van een heel speciale ervaring. Dank u Cheesemans’ Ecology Safaris en STARLING voor de niet-aflatende steun om deze reis, doorheen de aanslepende corona-periode, uiteindelijk toch waar te maken!

Alle beelden op onze website zijn eigen werk en gemaakt door onze deelnemers en gidsen. Wat je ziet geeft dus een realistisch beeld van wat jij zelf kan zien, beleven en fotograferen op onze reizen.