12 maart 2020

Corona: wat met jouw natuur- of fotografiereis?

(update 06/04/2020 11u30) Het coronavirus houdt overal in de wereld reizigers thuis. Maar hoe zit het met jouw geplande STARLING-reis? Ons team volgt de reisadviezen van de overheid uiterst nauwgezet op en informeert je zo snel mogelijk.

Op dit moment raadt Buitenlandse Zaken alle reizen naar het buitenland af, omdat het risico voor Belgische burgers om geblokkeerd te raken hoog is. Ook in Nederland raadt het ministerie af om vakantiereizen te maken. Veel landen nemen quarantainemaatregelen of sluiten hun grenzen zodat we geen normale doorgang over grenzen kunnen garanderen.

Wij zijn er in geslaagd om al onze reizigers die in het buitenland waren veilig thuis te krijgen. Nu werken we, in volgorde van vertrekdatum, naar een oplossing voor elke reis. We informeren elke betrokken reiziger persoonlijk. Hou er rekening mee dat het geen zin heeft jouw reis vroegtijdig te uit te stellen.

 

*** Houd deze pagina in de gaten. ***

*** We vullen ze voortdurend aan met up-to-date informatie! ***

 

Vertrek je in april of mei 2020?

 • Voor de reizen in april en mei bekijken we reis per reis de mogelijkheden en nemen beslissingen gebaseerd op de overheidsadviezen.
 • Wij nemen eerst pro-actief contact met jou op om te vragen voor uitstel (meestal, maar niet altijd, stellen we voor om de reis 1 jaar uit te stellen).
 • Van zodra we concrete en definitieve informatie hebben over jouw reis, nemen we vervolgens nog eens contact met je op. Hou er rekening mee dat een definitieve beslissing momenteel genomen wordt, tussen twee weken en vijf dagen voor vertrek. We moeten ons besluit namelijk kunnen staven met beslissingen van de verschillende regeringen.
 • Kreeg je nog geen reactie op je mailtje? We behandelen alle vragen zo snel mogelijk, in volgorde van de geplande vertrekdatum van de reis. Bedankt voor je geduld!
 • We streven ernaar om jou zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Hou er rekening mee dat de informatie heel snel wijzigt, waardoor we soms genoodzaakt zijn onze beslissing te wijzigen.

Vertrek je in juni of later?

De situatie verandert momenteel elke dag. Over reizen die vanaf juni gepland zijn, kunnen we voorlopig helemaal niets beslissen. We vragen om nieuws van ons af te wachten. Zo houden we de handen vrij om de meest dringende vragen voor reizen met vertrek in de heel nabije toekomst, snel te beantwoorden. Hou er rekening mee dat we momenteel ook op halve kracht draaien wegens technische werkloosheid van al onze medewerkers. We contacteren je in de loop van april proactief met de vraag of uitstellen (meestal, maar niet altijd, stellen we voor om de reis 1 jaar uit te stellen) voor jou mogelijk is. Op deze manier moeten we niet last-minute tot een oplossing komen en krijg je de tijd onze vraag te laten bezinken.

Wat als je reis uitgesteld of geannuleerd wordt?

Jouw droomreis en gezondheid blijven voor ons centraal staan. We doen er bij STARLING alles aan om die droom waar te maken maar willen ook geen onnodige risico’s nemen. Momenteel zoeken we naar een gepaste oplossing voor elke reis en elke situatie. Een definitieve oplossing kan pas genomen worden enkele weken voor vertrek. Gelieve de situatie te respecteren en het nodige geduld aan de dag te brengen. We streven ernaar de reis 1 jaar uit te stellen. Elke situatie is anders en wordt met de reizigers persoonlijk teruggekoppeld. We streven er steeds naar zo klantvriendelijk mogelijk te handelen, zoals jullie dat van ons gewoon zijn.

Kan ik als reiziger zelf annuleren? Wat zegt de overheid?

We verwijzen bij annulering naar onze algemene voorwaarden. Het is echt raadzaam om geduldig te wachten met annuleren tot wij een definitieve beslissing hebben genomen. We verwijzen hiervoor naar bovenstaande communicatie.

Ministerieel besluit van 18 maart

In het kader van annulering naar aanleiding van de COVID19-crisis, werd op 18 maart een ministerieel besluit genomen: wanneer een pakketreisovereenkomst zoals bepaald in de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten om reden van de coronacrisis wordt opgezegd, ofwel door de reisorganisator, ofwel door de reiziger, is de reisorganisator gerechtigd hem een tegoedbon ter waarde van het betaalde bedrag te verstrekken in plaats van een terugbetaling.

Ons uitgangspunt voor reizen die niet kunnen plaatsvinden

Bij STARLING streven we er naar om de reis exact zoals deze werd geboekt, uit te stellen naar een latere datum. We mikken daarbij op een uitstel van een jaar, waarbij we zoveel als mogelijk de periode proberen te behouden. Dit is het meest haalbare en vaak ook het meest wenselijke voor alle partijen (administratie op kantoor, leveranciers zoals hotels, de agenda van de gidsen, de droomreis van de reizigers, enz.). We zijn enorm dankbaar om jullie begrip en vlotte medewerking. Topreizigers, die STARLING’ers!

Wat met mijn vluchten?

Omtrent de annulaties van vluchten, zijn we afhankelijk van de (annulerings)voorwaarden die de betrokken luchtvaartmaatschappij(en) hanteren. In toepassing van de Europese verordening (EG) 261/2004 heeft de reiziger in principe recht op terugbetaling of een ticket voor een andere vlucht, wat de reden van de annulatie ook is. We merken dat dit momenteel niet steeds het geval is. Tussen de verschillende luchtvaartmaatschappijen zijn er duidelijke verschillen op te merken. We kunnen dus niet op voorhand zeggen welke opties er voor jouw vliegtickets zullen zijn.

Vluchten inclusief aan de reis

Zijn jouw vluchten inbegrepen in de pakketreis? Dit valt onder de verantwoordelijkheid van STARLING. Jij hoeft verder niets te doen.

Vluchten exclusief aan de reis – geboekt via STARLING

Wij worden gecontacteerd door de broker eens de vluchten geannuleerd worden. Hou er rekening mee dat ook onze broker de handen vol heeft en het even kan duren voor wij bericht krijgen van de annulatie door de luchtvaartmaatschappij. Wij volgen verder op, en onderhandelen voor jou de meest voordelige optie die beschikbaar is (terugbetaling, omboeking, voucher). Welke optie dit is, is deels afhankelijk van de betrokken luchtvaartmaatschappij.

Annuleren van ons uit proberen we zo lang als mogelijk uit te stellen, gezien dit de reiziger in een zwakkere positie zet omtrent de tegemoetkoming van de luchtvaartmaatschappij. Daarom kan het zijn dat wij pas op de dag van de vlucht zelf annuleren, als de luchtvaartmaatschappij nog niet geannuleerd heeft.

Vluchten exclusief aan de reis – zelf geboekt

Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij bij wie je de vluchten hebt geboekt. We raden aan om zo lang als mogelijk te wachten met het zelf annuleren van je vluchten. Wanneer de luchtvaartmaatschappij zelf de vluchten annuleert, heb je vaak iets meer rechten.

Nieuw: de corona-optie

We merken dat heel wat onder jullie met reiskriebels zitten, maar niet durven te boeken. Begrijpelijk. Daarom lanceren we de corona-optie die je toelaat om kosteloos en zonder verplichtingen een plaats te reserveren op een reis. Wanneer het advies van Buitenlandse Zaken opnieuw positief is, dan brengen we je onmiddellijk op de hoogte. Op dat moment heb je 7 dagen de tijd om te beslissen of je deelneemt of niet. Pas wanneer je je deelname definitief bevestigt, betaal je het voorschot van de reis.

Nuttige links

Overzicht per reis

Hieronder geven we de huidige status van elk gepland vertrek van je STARLING reis, chronologisch in volgorde van vertrekdatum. Onderaan deze pagina kan je de reizen vinden die vertrokken of gepasseerd zijn. Scroll daarvoor tot onder de balk met getuigenissen.

Natuurreis naar Bulgarije: kleurrijke vogelrijkdom

Officieel reisadvies

Op 13 maart werd in Bulgarije de noodtoestand afgekondigd, met restrictieve maatregelen. Enkel voedingswinkels en apotheken blijven open. Alle restaurants, bars, shopping centra, scholen, sport- en culturele centra, e.d. zijn dicht. Alle publieke evenementen werden afgelast. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk nog verlengd worden tot begin mei. Het is onduidelijk hoe de situatie tegen 01/05 verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Vogelreis naar Griekenland: voorjaarstrek op Lesbos

Officieel reisadvies

Wegens de COVID-19 pandemie wordt tot nader bericht sterk afgeraden om te reizen. Iedereen die het Griekse grondgebied betreedt, is verplicht zich te onderwerpen aan een strikte quarantaine van veertien dagen, met uitzondering van de reizigers op doorreis, voor zover het nog steeds mogelijk is om het Grieks grondgebied binnen te treden.

Sinds 23 maart heeft de regering een ‘lock down’ ingevoerd om alle niet-essentiële verplaatsingen te verbieden, De uitvoeringsbepalingen van dit regeringsbesluit kunnen op de website van de ambassade teruggevonden worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk nog verlengd worden tot begin mei. Het is onduidelijk hoe de situatie tegen 04/05 verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Natuurreis naar Kazachstan: vogelparadijs van Centraal-Azië

Officieel reisadvies

Het aantal vluchten van en naar Kazachstan neemt drastisch af. De overheid heeft gelijkaardige maatregelen getroffen als in België. Deze maatregelen werden nog versterkt op 19.03.2020 (verbod  van verplaatsingen van personen en voertuigen buiten vooraf afgebakende zones). Bovendien wordt u in quarantaine geplaatst als u een besmet persoon bent tegengekomen, onder meer in een vliegtuig. Aangezien per presidentieel decreet de maatregelen met ingang van 16 maart 2020 aanzienlijk verstrengd werden is het voor buitenlanders voortaan verboden naar Kazachstan te reizen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Het is onduidelijk hoe de situatie in de komende weken verder zal evolueren. We volgen dit verder op en brengen jullie op de hoogte van zodra hierover meer duidelijkheid is.

Natuurreis naar Wit-Rusland: vogels kijken in Europese oernatuur

Officieel reisadvies

Het coronavirus treft ook Wit-Rusland. De grenzen blijven open voor buitenlanders, maar door de maatregelen van de buurlanden is het niet langer mogelijk het Wit-Russische grondgebied per wagen of per trein te bereiken. Ook onze overheid raadt momenteel alle reizen naar het buitenland af. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Het is onduidelijk hoe de situatie in de komende weken verder zal evolueren. We volgen dit verder op en brengen jullie op de hoogte van zodra hierover meer duidelijkheid is.

Natuur- en vogelreis Spanje: oogverblindend Extremadura

Officieel reisadvies

Op 16 maart besloot Spanje de controles aan zijn landgrenzen opnieuw in te voeren: het is niet langer mogelijk om Spanje binnen te komen, behalve voor Spaanse staatsburgers en mensen die over een wettelijke verblijfstitel in dit land beschikken. Het is nog altijd mogelijk om per vliegtuig terug te keren naar België, maar de kans bestaat dat het Spaans luchtruim binnen afzienbare tijd gesloten. Tegen ten laatste 26 maart moeten alle hotels en toeristische accommodaties voor nieuwe gasten gesloten worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Het is onduidelijk hoe de situatie tegen begin mei verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Prospectietrip naar Frankrijk: de Camargue

Officieel reisadvies

Sinds dinsdag 17 maart om 12u00, en voor minstens vijftien dagen, is een inperkingssysteem in werking gesteld voor het gehele grondgebied, zowel op het vasteland als in de overzeese gebieden. Verplaatsingen zijn verboden, behalve in de volgende gevallen en op voorwaarde dat men in het bezit is van een attest. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Het is onduidelijk hoe de situatie tegen midden mei verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Scouting fotografiereis Kazachstan: pionieren vanuit drijvende schuilhutten

Officieel reisadvies

Het aantal vluchten van en naar Kazachstan neemt drastisch af. De overheid heeft gelijkaardige maatregelen getroffen als in België. Deze maatregelen werden nog versterkt op 19.03.2020 (verbod  van verplaatsingen van personen en voertuigen buiten vooraf afgebakende zones). Bovendien wordt u in quarantaine geplaatst als u een besmet persoon bent tegengekomen, o.m. in een vliegtuig. Aangezien per presidentieel decreet de maatregelen met ingang van 16 maart 2020 aanzienlijk verstrengd worden is het voor buitenlanders voortaan verboden naar Kazachstan te reizen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Het is onduidelijk hoe de situatie tegen midden mei verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Stadsfotografie in België: urbex in Charleroi

Officieel reisadvies

Momenteel zijn er door de federale overheid heel wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat het sociale leven in België voor een bepaalde tijd wordt stilgelegd. Deze maatregelen gelden tot en met 19 april, maar de kans dat deze verlengd worden is waarschijnlijk. Het is momenteel onduidelijk of een verlenging van de maatregelen deze workshop in het gedrang zullen brengen.

Natuurtrip in België: genieten in de Gaume

Officieel reisadvies

Momenteel zijn er door de federale overheid heel wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat het sociale leven in België voor een bepaalde tijd wordt stilgelegd. Deze maatregelen gelden tot en met 19 april, maar de kans dat deze verlengd worden is waarschijnlijk. Het is momenteel onduidelijk of een verlenging van de maatregelen deze reis in het gedrang zullen brengen.

Natuurtrip op maat in Nederland: Lauwersmeer

Officieel reisadvies

Er worden aan de grens tussen België en Nederland strenge controles uitgevoerd. Tot minstens 6 april, verlengbaar tot 1 juni 2020 worden er in Nederland heel wat maatregelen ingevoerd. Volgende beperkingen zijn voor onze reis van belang:

 • Eet– en drinkgelegenheden (bijvoorbeeld cafés, restaurants, bars en coffeeshops – niet voor hotels), blijven gesloten
 • Iedereen in Nederland wordt ook gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren en sociale activiteiten en groepen mensen te vermijden. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.
 • Locaties zoals vakantieparken, campings, parken, natuurgebieden en stranden worden gesloten als op deze locaties geen of te weinig navolging wordt gegeven aan de geldende hygiënemaatregelen en aan de 1,5 m afstand of dit dreigt te gebeuren.

Meer informatie vind je op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Het is onduidelijk hoe de situatie tegen eind mei verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Natuurreis naar Roemenië: het beste van de Donaudelta

Officieel reisadvies

Sinds 22 maart om 22u mogen buitenlanders het grondgebied van Roemenië niet langer binnenkomen. Roemenië verbiedt niet-essentiële verplaatsingen over het ganse land. Tot wanneer deze maatregelen van kracht zijn, is momenteel niet duidelijk. Meer informatie vind je op deze pagina van Buitenlandse Zaken

Het is onduidelijk hoe de situatie tegen eind mei verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Fotografiereis naar Canada: landschappen en wildlife

Officieel reisadvies

Canada heeft haar grenzen gesloten voor alle personen die geen Canadese staatsburgers of houders van een permanente verblijfsvergunning in Canada zijn. Er werd aangekondigd dat deze maatregel tot 30 juni 2020 van kracht zal zijn. Meer informatie vind je op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Ik wil toch nu al eens een woord van dank uitspreken voor de vlotte en professionele afhandeling van de ganse reisperikelen.

- Watler, deelnemer van de uitgestelde Atlantic Odyssey

Heel erg bedankt voor de moeite om alles zo spoedig te regelen. We zijn het gewoon bij Starling dat alles tip top in orde is, dit wordt nu nog maar eens bewezen.

- Françoise, deelneemster van uitgestelde fotografiereis Spanje Cabarceno

De manier waarop jullie onze vervroegde terugkeer uit Kaapverdië aanpakten weet ik ten zeerste te appreciëren. Zowel de tijdige vroege melding van de mogelijkheden, zodat we wat konden overleggen, als de uiteindelijke bevestigingen en e-tickets, alles dik in orde! Een pluim voor jullie communicatie en uitwerking. Dikke merci!

- Marc, deelnemer aan natuurreis op maat naar Kaapverdië die we vervroegd hebben kunnen laten terugkeren

Erg bedankt, de terugweg is zonder hindernissen verlopen 😉

- Katrien, deelneemster aan natuurreis op maat naar Kaapverdië die we vervroegd hebben kunnen laten terugkeren

** Hieronder kan je de reizen vinden waar een definitief besluit is genomen. We formuleren daarbij extra informatie hoe de reizen gewijzigd zijn. **

Natuurreis op maat Kaapverdië

Officieel reisadvies

Tijdens de reis werd aangeraden dat alle reizigers in het buitenland zo snel mogelijk zouden terugkeren naar België. De kans was te groot dat reizigers in het buitenland geblokkeerd zouden geraken omdat verschillende landen de grenzen sloten. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Daarom bekeken we de mogelijke oplossingen, en hebben we de groep aangeboden om twee dagen eerder terug te reizen. Iedereen ging akkoord, en we mochten de groep maandagnacht 16 maart terug thuis verwelkomen.

Fotografieworkshop in Spanje: creatief wild in Parque Cabárceno – I

Officieel reisadvies

Er werd gevraagd om niet-essentiële reizen naar Spanje tot nader order uit te stellen. De landsgrenzen met de buurlanden werden gesloten. Het luchtruim was op het moment van vertrek nog open, al waren verstoringen van het luchtverkeer mogelijk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Dat wil zeggen dat we de reis als dusdanig niet konden laten doorgaan. Daarom kozen we ervoor om jouw reis uit te stellen.

 

Reisfotografie in België: bruisend Brussel – I

Overheidsadvies

Sinds 18 maart om 12u tot en met 5 april is heeft onze federale overheid verboden om sociale interactie te hebben met meer dan 1 lid buiten je eigen gezin. Gezien deze beperkingen van onze sociale interacties met anderen, kiezen we er noodgedwongen voor om deze workshop uit te stellen naar een later te bepalen datum. We hebben de betrokken reizigers een nieuwe datum voorgesteld en wachten hun akkoord hiervoor af.

Vogelreis naar Israël: vogeltrek in Eilat en de Negev-woestijn

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, waardoor de uitvoering van deze reis onmogelijk is.

Alle reizigers uit getroffen landen worden bij aankomst in Israël voor 14 dagen in quarantaine gaan. Hotels worden niet gezien als mogelijke quarantaineplaatsen.  Deze regel is voorlopig geldig tot 31 maart 2020. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

De beperkingen van onze eigen overheid en de inreisvoorwaarden die Israël oplegt (quarantaine van 14 dagen) maken het praktisch onmogelijk om deze reis te kunnen laten doorgaan. We stellen deze reis uit tot een nog niet nader bepaalde datum.

Fotografieworkshop in Spanje: creatief wild in Parque Cabárceno – II

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, waardoor de uitvoering van deze reis onmogelijk is.

Het luchtruim in Spanje blijft momenteel nog open, al zijn verstoringen van het luchtverkeer mogelijk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Dat wil zeggen dat we de reis op dit moment als dusdanig niet kunnen laten doorgaan. Daarom kiezen we ervoor om jouw reis uit te stellen.

 

Natuurreis naar India: op zoek naar de grote wilde katten – I

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden.

Daarnaast hebben de Indiase autoriteiten alle visa die verleend werden aan buitenlanders die naar India willen reizen tussen 13/03/2020 en 15/04/2020 opgeschort. Dit betekent dat we genoodzaakt zijn om de reis uit te stellen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Vogelreis naar Marokko: ultiem vogels kijken

Officieel reisadvies

Sinds zondag 15 maart, om 8 uur worden vluchten van Marokko naar België opgeschort bij besluit van de Marokkaanse autoriteiten. Tot waneer deze maatregel geldig is, is onduidelijk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken. Voor meer informatie met betrekking tot de voorzorgen die de Marokkaanse overheid neemt, klik hier.

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, waardoor de reis niet kan uitgevoerd worden. Dit betekent dat we genoodzaakt zijn om de reis uit te stellen.

Natuurcruise van Argentinië naar Kaapverdië: Atlantic Odyssey op STARLINGs wijze

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, wat de uitvoering van deze reis onmogelijk maakt.

We hebben bevestiging gekregen van de rederij Oceanwide dat de Atlantic Odyssey 2020 niet doorgaat, en uitgesteld is.

Reis op maat naar Argentinië

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, wat de uitvoering van deze reis onmogelijk maakt.

In overleg met de deelnemers stellen we reis uit naar een later tijdstip.

Reis op maat Finland: beren in de sneeuw

Officieel reisadvies

Op 17 maart kondigde de Finse regering aan dat de Finse grenzen vanaf 19 maart gesloten worden tot minstens 13 april. Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen die op 12 en 16 maart afgekondigd werden en waardoor het publieke leven grotendeels stilgevallen is. Je kan alle restricties hier terugvinden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

 

Fotografie- en natuurreis Spitsbergen: met sneeuwscooters door het winterlandschap

Officieel reisadvies

Noorwegen raadt ten stelligste niet-essentiële reizen af. Deze maatregel loopt sinds 17/03/2020 en is minimum geldig tot 1 april, maar kan indien nodig verlengd worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken. Voor meer informatie met betrekking tot de maatregelen die de Noorse overheid heeft genomen, klik hier.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Vogelreis naar Frankrijk: met de trein naar de Camargue

Officieel reisadvies

Sinds dinsdag 17 maart om 12u00, en voor minstens vijftien dagen, is een inperkingssysteem in werking gesteld voor het gehele grondgebied, zowel op het vasteland als in de overzeese gebieden. Verplaatsingen zijn verboden, behalve in de volgende gevallen en op voorwaarde dat men in het bezit is van een attest. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Fotoreis op maat naar Spanje: trappen en roofvogels

Officieel reisadvies

Op 16 maart besloot Spanje de controles aan zijn landgrenzen opnieuw in te voeren: het is niet langer mogelijk om Spanje binnen te komen, behalve voor Spaanse staatsburgers en mensen die over een wettelijke verblijfstitel in dit land beschikken. Het is nog altijd mogelijk om per vliegtuig terug te keren naar België, maar de kans bestaat dat het Spaans luchtruim binnen afzienbare tijd gesloten. Tegen ten laatste 26 maart moeten alle hotels en toeristische accommodaties voor nieuwe gasten gesloten worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Wolvenreis naar Duitsland in april 2020: exclusieve stage

Officieel reisadvies

Er zijn sinds 16 maart en voorlopig voor een periode van tien dagen beperkende maatregelen van kracht:

 • Toeristische overnachtingen worden opgeschort.
 • Restaurants zijn enkel open tussen 6u en 18u.
 • Alle niet hoogstnoodzakelijke winkels worden gesloten.
 • Er is een absoluut verbod op samenkomsten.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Fotografiereis naar New York: the city that never sleeps

Officieel reisadvies

Op 11/03/2020 werd door de Amerikaanse overheid aangekondigd dat buitenlanders die de laatste 14 dagen in één van de 26 Schengenlanden, waaronder België, zijn verbleven, de toegang tot het Amerikaanse grondgebied worden ontzegd. De maatregel is tot eind april van kracht sinds 13/03/2020. Op 13 maart werd de nationale noodtoestand afgekondigd in de Verenigde Staten. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Natuur- en vogelreis Spanje: oogverblindend Extremadura

Officieel reisadvies

Op 16 maart besloot Spanje de controles aan zijn landgrenzen opnieuw in te voeren: het is niet langer mogelijk om Spanje binnen te komen, behalve voor Spaanse staatsburgers en mensen die over een wettelijke verblijfstitel in dit land beschikken. Het is nog altijd mogelijk om per vliegtuig terug te keren naar België, maar de kans bestaat dat het Spaans luchtruim binnen afzienbare tijd gesloten. Tegen ten laatste 26 maart moeten alle hotels en toeristische accommodaties voor nieuwe gasten gesloten worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk verlengd worden tot begin mei. Het is onduidelijk hoe de situatie tegen eind april verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Vogelreis naar Georgië: prachtige Kaukasus en indrukwekkende steppes

Officieel reisadvies

De meerderheid van de luchtverbindingen met Georgië zijn opgeschort. Georgië heeft zeer ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus ‘Covid-19’ tegen te gaan. Alle landgrenzen zijn momenteel gesloten. Vrijwel alle luchtverbindingen met de buitenwereld zijn opgeschort. Deze maatregel werd genomen op 18 maart, voor een periode van twee weken en is vatbaar voor verlenging. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk verlengd worden tot begin mei. Het is onduidelijk hoe de situatie tegen eind april verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

 

Natuurreis op maat naar Polen: bizons en bruine beren

Officieel reisadvies

De Poolse regering kondigde vrijdagavond 13 maart aan dat, in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart vanaf middernacht, volledige controles aan alle Poolse grenzen  zullen worden ingesteld en dat vreemdelingen tijdelijk de toegang tot het grondgebied zal worden verboden, dit gedurende een eerste periode van 10 dagen, met mogelijke verlenging met 20 dagen, en daarna met nog 30 dagen.

Eveneens in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart vanaf middernacht zullen internationale lucht- en treinverbindingen worden opgeschort. Vervoer langs de weg blijft mogelijk en bussen, reisbussen en personenwagens zullen Polen kunnen binnenkomen en verlaten. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk nog verlengd worden tot begin mei. Het is onduidelijk hoe de situatie tegen eind april verder zal evolueren. Afhankelijk van de situatie in België, Duitsland en Polen zal deze selfdrive al dan niet kunnen doorgaan. We bekijken de mogelijkheden om de reis met een jaar uit te stellen.