12 maart 2020

Corona: wat met jouw natuur- of fotografiereis?

(update 28/08/2020 – 13u00) Het coronavirus houdt overal in de wereld reizigers thuis. Maar hoe zit het met jouw geplande STARLING-reis? Ons team volgt de reisadviezen van de overheid uiterst nauwgezet op en informeert je zo snel mogelijk.

Sinds 15/06/2020 zijn de Belgische grenzen terug open en kan er opnieuw gereisd worden binnen de Schengenzone, al is dit mede afhankelijk van de beperking van het land waar je naartoe reist. Op 27/07/2020 werden er door de federale overheid opnieuw striktere maatregelen genomen, waarbij je persoonlijke bubbel tot eind september slechts uit 5 personen mag bestaan. Omwille van de stijgende aantallen binnen onze landsgrenzen, wordt België door verschillende Europese bestemmingen als ‘rode zone’ gezien, wat betekent dat er opnieuw een verplichte quarantaine van 14 dagen is vooraleer je deze landen binnen mag.

Wij zijn er in geslaagd om al onze reizigers die in het buitenland waren veilig thuis te krijgen. Nu werken we, in volgorde van vertrekdatum, naar een oplossing voor elke reis. We informeren elke betrokken reiziger persoonlijk. Hou er rekening mee dat het geen zin heeft jouw reis vroegtijdig te uit te stellen.

*** Houd deze pagina in de gaten. ***

*** We vullen ze voortdurend aan met up-to-date informatie! ***

 

Vertrek je in augustus of september 2020?

 • Een groot deel van de reizen in de maanden maart tot en met september werden uitgesteld naar eenzelfde periode in 2021. We ontvingen in meer dan 95% van de gevallen een positieve reactie van onze deelnemers.
 • Sommige reizen en workshops in de maanden juni, juli en augustus konden doorgaan.
 • Van zodra we concrete en definitieve informatie hebben over jouw reis, nemen we vervolgens nog eens contact met je op. We communiceren onze beslissing ongeveer tussen drie weken en vijf dagen voor vertrek. We moeten ons besluit namelijk kunnen staven met beslissingen van de verschillende regeringen om aanspraak te kunnen maken op onze verzekering. Eens er terug positief reisadvies is, is het de bedoeling om de reis ook effectief te organiseren.
 • Kreeg je nog geen reactie op je mailtje? We behandelen alle vragen zo snel mogelijk, in volgorde van de geplande vertrekdatum van de reis. Bedankt voor je geduld!
 • We streven ernaar om jou zo snel mogelijk duidelijkheid te geven. Hou er rekening mee dat de informatie nog steeds heel snel wijzigt, waardoor we soms genoodzaakt zijn onze beslissing te wijzigen.

Vertrek je in oktober of later?

De situatie verandert nog steeds regelmatig. De Belgische overheid besliste op 3 juni dat:

 • Sinds 15 juni zijn de grenzen opnieuw open voor wie reist binnen de Schengenzone.
 • Vanaf woensdag 29/07/2020 worden de sociale contacten opnieuw beperkt. In de komende vier weken mag je persoonlijke bubbel contact hebben met dezelfde 5 personen, en dat geldt voor alle mensen die onder eenzelfde dag wonen.

Hierdoor wordt reizen in groep opnieuw moeilijker / uitdagender. Voor sommige reizen is het mogelijk om tot een oplossing te komen, voor andere zal dit moeilijker zijn. We vragen om nieuws van ons af te wachten. Hou er rekening mee dat we momenteel ook op halve kracht draaien wegens technische werkloosheid van al onze medewerkers.

 • Voor reizen met een vertrek buiten Europa vanaf oktober, nemen we langzaam maar zeker proactief contact met jou op om te vragen rond je engagement voor deze reis in 2020 of een voorkeur voor tot uitstel (meestal, maar niet altijd, stellen we voor om de reis 1 jaar uit te stellen). Op deze manier moeten we niet last-minute tot een oplossing komen en krijg je de tijd onze vraag te laten bezinken.
 • Voor reizen met een vertrek binnen Europa vanaf oktober, is het te vroeg om beslissingen te nemen.

Wat als je reis uitgesteld of geannuleerd wordt?

Jouw droomreis en gezondheid blijven voor ons centraal staan. We doen er bij STARLING alles aan om die droom waar te maken, maar willen ook geen onnodige risico’s nemen. Momenteel zoeken we naar een gepaste oplossing voor elke reis en elke situatie. Het is duidelijk dat we de komende periode op een keerpunt komen, waarbij de ene reizen zullen kunnen doorgaan, en andere reizen nog niet. Een definitieve oplossing kan pas genomen worden enkele weken voor vertrek. Gelieve de situatie te respecteren en het nodige geduld aan de dag te brengen. We streven ernaar de reis 1 jaar uit te stellen. Elke situatie is anders en wordt met de reizigers persoonlijk teruggekoppeld. We streven er steeds naar zo klantvriendelijk mogelijk te handelen, zoals jullie dat van ons gewoon zijn.

Kan ik als reiziger zelf annuleren? Wat zegt de overheid?

We verwijzen bij annulering naar onze algemene voorwaarden. Het is echter raadzaam om geduldig te wachten met annuleren tot wij een definitieve beslissing hebben genomen. We verwijzen hiervoor naar bovenstaande communicatie.

 • STARLING beslist: een reis kan doorgaan.
  • Je wenst als deelnemer mee te reizen: de reis wordt georganiseerd zoals gepland. We sturen jou een bericht om het saldo te betalen. We doen ons uiterste best de reis vlot te laten verlopen. Hou er wel rekening mee dat we tot het laatste moment afhankelijk zijn van zaken waar we (helaas) zelf geen zeggenschap over hebben.
  • Je wenst als deelnemer liever niet mee te reizen: in principe gelden de algemene voorwaarden (zie artikel 5 van de bijzondere voorwaarden). Toch is het mogelijk dat we hier, in jouw voordeel, afwijken van onze voorwaarden. We beseffen dat het ook voor jou uitzonderlijke tijden zijn. Als we je boeking kunnen omzetten in een nieuwe boeking voor volgend jaar, dan doen we ons uiterste best dit zonder extra kosten te doen. Jouw voorschot wordt overgedragen naar volgend jaar, de betalingstermijn van het saldo wordt aangepast. Wanneer dit niet haalbaar is, moeten we teruggrijpen naar onze algemene voorwaarden en annuleringskosten aanrekenen. We bekijken elk dossier individueel en zoeken in overleg met jou naar de meest gepaste oplossing.NOOT: de wet en onze verzekeraar ondersteunen niet langer dat we je reissom omzetten in een voucher. Dat moeten we dus vermijden. Je geplande reis omzetten in een nieuwe boeking wordt wel ondersteund en is volstrekt wettelijk. Dit is wat ons betreft dan ook de meest gepaste oplossing voor beide partijen. 

 

 • STARLING beslist: een reis kan niet doorgaan.

Sinds het begin van de corona-crisis hebben wij reizigers geadviseerd om niet zelf te annuleren. Want dan verlies je als reiziger je rechten. Annuleer je als reiziger niet, dan ligt de verantwoordelijkheid bij ons, STARLING. Hiermee stellen wij ons kwetsbaar op want we riskeren dat wij onze rechten ten opzichte van jou verliezen. Maar we vinden het onze taak om die verantwoordelijkheid op ons te nemen.

Helaas hebben we heel veel zaken niet in de hand. We moeten ons laten leiden door wat de regeringen beslissen en door de steeds veranderende evoluties.

  • Tot en met 19 juni gold: als STARLING genoodzaakt was de reis te annuleren, kon je kiezen voor een tegoedbon. Voor reizen die we na 19 juni moesten en moeten annuleren, is een tegoedbon in theorie geen optie meer (zie ‘Kan ik als reiziger zelf annuleren’ in dit artikel).
  • Sinds 20 juni geldt: als STARLING gedwongen wordt de reis te annuleren, heb je wettelijk ook het recht om het voorschot terug te vragen.

Ondanks deze wetgeving hoop ik sterk dat jullie geen terugbetalingen zullen vragen, maar ingaan op ons voorstel om jouw reis uit te stellen. We streven ernaar jouw reis met precies 364 dagen uit te stellen (zodat bijvoorbeeld een vertrek op een zaterdag, op zaterdag blijft). Ook de prijs van de reis blijft voor jou onveranderd. Enkel wanneer de vlucht apart is geboekt, kan de prijs van de nieuwe vlucht variëren. Hier hebben we pas uitsluitsel over bij het boeken van nieuwe vluchten.

Indien je niet kan deelnemen aan de uitgestelde reis, zijn er zeker andere opties mogelijk. Die mogelijkheden bekijken en bespreken we samen, zodat we tot een mooi compromis kunnen komen.

Wat met mijn vluchten?

Omtrent de annulaties van vluchten, zijn we afhankelijk van de annuleringsvoorwaarden die de betrokken luchtvaartmaatschappij(en) hanteren. In toepassing van de Europese verordening (EG) 261/2004 heeft de reiziger in principe recht op terugbetaling of een ticket voor een andere vlucht, wat de reden van de annulering ook is. We merken dat dit niet steeds het geval is, en we zijn afhankelijk van de beslissingen van de betrokken luchtvaartmaatschappijen.

Vluchten inclusief aan de reis

Zijn jouw vluchten inbegrepen in de pakketreis? Dit valt onder de verantwoordelijkheid van STARLING. Jij hoeft verder niets te doen.

Vluchten exclusief aan de reis – geboekt via STARLING

Wij worden gecontacteerd eens de vluchten geannuleerd worden. Hou er rekening mee dat het even kan duren voor wij bericht krijgen van de annuleringen door de luchtvaartmaatschappij (soms pas twee weken voor vertrek). Wij volgen verder op en onderhandelen voor jou voor de meest voordelige optie (terugbetaling, omboeking, voucher). Welke optie dit is, is afhankelijk van de betrokken luchtvaartmaatschappij.

Annuleren van ons uit proberen we te vermijden. Wanneer je als reiziger zelf annuleert, verlies je alle rechten. Daarom annuleren wij zelf enkel kort voor vertrek als de luchtvaartmaatschappij nog niet zelf geannuleerd heeft.

Vluchten exclusief aan de reis – zelf geboekt

Neem contact op met de luchtvaartmaatschappij bij wie je de vluchten hebt geboekt. We raden aan om zo lang als mogelijk te wachten met het zelf annuleren van je vluchten. Wanneer de luchtvaartmaatschappij zelf de vluchten annuleert, heb je vaak meer rechten. Aarzel echter niet om onze bijstand of advies te vragen.

Nuttige links

Overzicht per reis

Hieronder geven we de huidige status van elk gepland vertrek van je STARLING reis, chronologisch in volgorde van vertrekdatum. Onderaan deze pagina kan je de reizen vinden die vertrokken of gepasseerd zijn. Scroll daarvoor tot onder de balk met getuigenissen.

Voor reizen vanaf september zullen we geen statusupdates meer doen. Op dit moment kunnen we binnen een redelijke termijn voor vertrek werken, waardoor we de betrokken reizigers op tijd via e-mail kunnen informeren.

Ik wil toch nu al eens een woord van dank uitspreken voor de vlotte en professionele afhandeling van de ganse reisperikelen.

- Watler, deelnemer van de uitgestelde Atlantic Odyssey

Heel erg bedankt voor de moeite om alles zo spoedig te regelen. We zijn het gewoon bij Starling dat alles tip top in orde is, dit wordt nu nog maar eens bewezen.

- Françoise, deelneemster van uitgestelde fotografiereis Spanje Cabarceno

De manier waarop jullie onze vervroegde terugkeer uit Kaapverdië aanpakten weet ik ten zeerste te appreciëren. Zowel de tijdige vroege melding van de mogelijkheden, zodat we wat konden overleggen, als de uiteindelijke bevestigingen en e-tickets, alles dik in orde! Een pluim voor jullie communicatie en uitwerking. Dikke merci!

- Marc, deelnemer aan natuurreis op maat naar Kaapverdië die we vervroegd hebben kunnen laten terugkeren

Erg bedankt, de terugweg is zonder hindernissen verlopen 😉

- Katrien, deelneemster aan natuurreis op maat naar Kaapverdië die we vervroegd hebben kunnen laten terugkeren

** Hieronder kan je de reizen vinden waar een definitief besluit is genomen. We formuleren daarbij extra informatie hoe de reizen gewijzigd zijn. **

Natuurreis op maat Kaapverdië

Officieel reisadvies

Tijdens de reis werd aangeraden dat alle reizigers in het buitenland zo snel mogelijk zouden terugkeren naar België. De kans was te groot dat reizigers in het buitenland geblokkeerd zouden geraken omdat verschillende landen de grenzen sloten. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Daarom bekeken we de mogelijke oplossingen, en hebben we de groep aangeboden om twee dagen eerder terug te reizen. Iedereen ging akkoord, en we mochten de groep maandagnacht 16 maart terug thuis verwelkomen.

Fotografieworkshop in Spanje: creatief wild in Parque Cabárceno – I

Officieel reisadvies

Er werd gevraagd om niet-essentiële reizen naar Spanje tot nader order uit te stellen. De landsgrenzen met de buurlanden werden gesloten. Het luchtruim was op het moment van vertrek nog open, al waren verstoringen van het luchtverkeer mogelijk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Dat wil zeggen dat we de reis als dusdanig niet konden laten doorgaan. Daarom kozen we ervoor om jouw reis uit te stellen.

 

Reisfotografie in België: bruisend Brussel – I

Overheidsadvies

Sinds 18 maart om 12u tot en met 5 april is heeft onze federale overheid verboden om sociale interactie te hebben met meer dan 1 lid buiten je eigen gezin. Gezien deze beperkingen van onze sociale interacties met anderen, kiezen we er noodgedwongen voor om deze workshop uit te stellen naar een later te bepalen datum. We hebben de betrokken reizigers een nieuwe datum voorgesteld en wachten hun akkoord hiervoor af.

Vogelreis naar Israël: vogeltrek in Eilat en de Negev-woestijn

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, waardoor de uitvoering van deze reis onmogelijk is.

Alle reizigers uit getroffen landen worden bij aankomst in Israël voor 14 dagen in quarantaine gaan. Hotels worden niet gezien als mogelijke quarantaineplaatsen.  Deze regel is voorlopig geldig tot 31 maart 2020. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

De beperkingen van onze eigen overheid en de inreisvoorwaarden die Israël oplegt (quarantaine van 14 dagen) maken het praktisch onmogelijk om deze reis te kunnen laten doorgaan. We stellen deze reis uit tot een nog niet nader bepaalde datum.

Fotografieworkshop in Spanje: creatief wild in Parque Cabárceno – II

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, waardoor de uitvoering van deze reis onmogelijk is.

Het luchtruim in Spanje blijft momenteel nog open, al zijn verstoringen van het luchtverkeer mogelijk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Dat wil zeggen dat we de reis op dit moment als dusdanig niet kunnen laten doorgaan. Daarom kiezen we ervoor om jouw reis uit te stellen.

 

Natuurreis naar India: op zoek naar de grote wilde katten – I

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden.

Daarnaast hebben de Indiase autoriteiten alle visa die verleend werden aan buitenlanders die naar India willen reizen tussen 13/03/2020 en 15/04/2020 opgeschort. Dit betekent dat we genoodzaakt zijn om de reis uit te stellen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Vogelreis naar Marokko: ultiem vogels kijken

Officieel reisadvies

Sinds zondag 15 maart, om 8 uur worden vluchten van Marokko naar België opgeschort bij besluit van de Marokkaanse autoriteiten. Tot waneer deze maatregel geldig is, is onduidelijk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken. Voor meer informatie met betrekking tot de voorzorgen die de Marokkaanse overheid neemt, klik hier.

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, waardoor de reis niet kan uitgevoerd worden. Dit betekent dat we genoodzaakt zijn om de reis uit te stellen.

Natuurcruise van Argentinië naar Kaapverdië: Atlantic Odyssey op STARLINGs wijze

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, wat de uitvoering van deze reis onmogelijk maakt.

We hebben bevestiging gekregen van de rederij Oceanwide dat de Atlantic Odyssey 2020 niet doorgaat, en uitgesteld is.

Reis op maat naar Argentinië

Officieel reisadvies

Vanaf 18 maart 2020 (12 uur) tot en met 5 april zijn alle niet-essentiële reizen voor Belgen verboden, wat de uitvoering van deze reis onmogelijk maakt.

In overleg met de deelnemers stellen we reis uit naar een later tijdstip.

Reis op maat Finland: beren in de sneeuw

Officieel reisadvies

Op 17 maart kondigde de Finse regering aan dat de Finse grenzen vanaf 19 maart gesloten worden tot minstens 13 april. Deze maatregelen komen bovenop de maatregelen die op 12 en 16 maart afgekondigd werden en waardoor het publieke leven grotendeels stilgevallen is. Je kan alle restricties hier terugvinden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

 

Fotografie- en natuurreis Spitsbergen: met sneeuwscooters door het winterlandschap

Officieel reisadvies

Noorwegen raadt ten stelligste niet-essentiële reizen af. Deze maatregel loopt sinds 17/03/2020 en is minimum geldig tot 1 april, maar kan indien nodig verlengd worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken. Voor meer informatie met betrekking tot de maatregelen die de Noorse overheid heeft genomen, klik hier.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Vogelreis naar Frankrijk: met de trein naar de Camargue

Officieel reisadvies

Sinds dinsdag 17 maart om 12u00, en voor minstens vijftien dagen, is een inperkingssysteem in werking gesteld voor het gehele grondgebied, zowel op het vasteland als in de overzeese gebieden. Verplaatsingen zijn verboden, behalve in de volgende gevallen en op voorwaarde dat men in het bezit is van een attest. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Fotoreis op maat naar Spanje: trappen en roofvogels

Officieel reisadvies

Op 16 maart besloot Spanje de controles aan zijn landgrenzen opnieuw in te voeren: het is niet langer mogelijk om Spanje binnen te komen, behalve voor Spaanse staatsburgers en mensen die over een wettelijke verblijfstitel in dit land beschikken. Het is nog altijd mogelijk om per vliegtuig terug te keren naar België, maar de kans bestaat dat het Spaans luchtruim binnen afzienbare tijd gesloten. Tegen ten laatste 26 maart moeten alle hotels en toeristische accommodaties voor nieuwe gasten gesloten worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Wolvenreis naar Duitsland in april 2020: exclusieve stage

Officieel reisadvies

Er zijn sinds 16 maart en voorlopig voor een periode van tien dagen beperkende maatregelen van kracht:

 • Toeristische overnachtingen worden opgeschort.
 • Restaurants zijn enkel open tussen 6u en 18u.
 • Alle niet hoogstnoodzakelijke winkels worden gesloten.
 • Er is een absoluut verbod op samenkomsten.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Fotografiereis naar New York: the city that never sleeps

Officieel reisadvies

Op 11/03/2020 werd door de Amerikaanse overheid aangekondigd dat buitenlanders die de laatste 14 dagen in één van de 26 Schengenlanden, waaronder België, zijn verbleven, de toegang tot het Amerikaanse grondgebied worden ontzegd. De maatregel is tot eind april van kracht sinds 13/03/2020. Op 13 maart werd de nationale noodtoestand afgekondigd in de Verenigde Staten. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Daardoor is het onmogelijk om deze reis uit te voeren.

Natuur- en vogelreis Spanje: oogverblindend Extremadura

Officieel reisadvies

Op 16 maart besloot Spanje de controles aan zijn landgrenzen opnieuw in te voeren: het is niet langer mogelijk om Spanje binnen te komen, behalve voor Spaanse staatsburgers en mensen die over een wettelijke verblijfstitel in dit land beschikken. Het is nog altijd mogelijk om per vliegtuig terug te keren naar België, maar de kans bestaat dat het Spaans luchtruim binnen afzienbare tijd gesloten. Tegen ten laatste 26 maart moeten alle hotels en toeristische accommodaties voor nieuwe gasten gesloten worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk verlengd worden tot begin mei. Het is onduidelijk hoe de situatie tegen eind april verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

Vogelreis naar Georgië: prachtige Kaukasus en indrukwekkende steppes

Officieel reisadvies

De meerderheid van de luchtverbindingen met Georgië zijn opgeschort. Georgië heeft zeer ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus ‘Covid-19’ tegen te gaan. Alle landgrenzen zijn momenteel gesloten. Vrijwel alle luchtverbindingen met de buitenwereld zijn opgeschort. Deze maatregel werd genomen op 18 maart, voor een periode van twee weken en is vatbaar voor verlenging. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk verlengd worden tot begin mei. Het is onduidelijk hoe de situatie tegen eind april verder zal evolueren. We vragen je om af te wachten tot we verder contact met je opnemen.

 

Natuurreis op maat naar Polen: bizons en bruine beren

Officieel reisadvies

De Poolse regering kondigde vrijdagavond 13 maart aan dat, in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart vanaf middernacht, volledige controles aan alle Poolse grenzen  zullen worden ingesteld en dat vreemdelingen tijdelijk de toegang tot het grondgebied zal worden verboden, dit gedurende een eerste periode van 10 dagen, met mogelijke verlenging met 20 dagen, en daarna met nog 30 dagen.

Eveneens in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 maart vanaf middernacht zullen internationale lucht- en treinverbindingen worden opgeschort. Vervoer langs de weg blijft mogelijk en bussen, reisbussen en personenwagens zullen Polen kunnen binnenkomen en verlaten. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk nog verlengd worden tot begin mei. Het is onduidelijk hoe de situatie tegen eind april verder zal evolueren. Afhankelijk van de situatie in België, Duitsland en Polen zal deze selfdrive al dan niet kunnen doorgaan. We bekijken de mogelijkheden om de reis met een jaar uit te stellen.

Natuurreis naar Bulgarije: kleurrijke vogelrijkdom

Officieel reisadvies

Op 13 maart werd in Bulgarije de noodtoestand afgekondigd, met restrictieve maatregelen. Enkel voedingswinkels en apotheken blijven open. Alle restaurants, bars, shopping centra, scholen, sport- en culturele centra, e.d. zijn dicht. Alle publieke evenementen werden afgelast. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Op 27/03/2020 besliste onze federale overheid dat reizen verboden is tot en met 19/04/2020. Deze periode kan mogelijk nog verlengd worden tot begin mei.

Natuurtrip op maat in Nederland: Lauwersmeer

Officieel reisadvies

Er worden aan de grens tussen België en Nederland strenge controles uitgevoerd. Tot minstens 28 april, verlengbaar tot 1 juni 2020 worden er in Nederland heel wat maatregelen ingevoerd. Volgende beperkingen zijn voor onze reis van belang:

 • Eet– en drinkgelegenheden (bijvoorbeeld cafés, restaurants, bars en coffeeshops – niet voor hotels), blijven gesloten
 • Iedereen in Nederland wordt ook gevraagd om waar mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar te bewaren en sociale activiteiten en groepen mensen te vermijden. Er kunnen ook boetes worden opgelegd.
 • Locaties zoals vakantieparken, campings, parken, natuurgebieden en stranden worden gesloten als op deze locaties geen of te weinig navolging wordt gegeven aan de geldende hygiënemaatregelen en aan de 1,5 m afstand of dit dreigt te gebeuren.

Meer informatie vind je op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Fotografiereis naar Canada: landschappen en wildlife

Officieel reisadvies

Canada heeft haar grenzen gesloten voor alle personen die geen Canadese staatsburgers of houders van een permanente verblijfsvergunning in Canada zijn. Er werd aangekondigd dat deze maatregel tot 30 juni 2020 van kracht zal zijn. Meer informatie vind je op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

De reis wordt verplaatst naar volgend jaar. Alle deelnemers gaven hun akkoord voor de nieuwe data van de reis.

Vogelreis naar Griekenland: voorjaarstrek op Lesbos

Officieel reisadvies

Wegens de COVID-19 pandemie wordt tot nader bericht sterk afgeraden om te reizen. Iedereen die het Griekse grondgebied betreedt, is verplicht zich te onderwerpen aan een strikte quarantaine van veertien dagen, met uitzondering van de reizigers op doorreis, voor zover het nog steeds mogelijk is om het Grieks grondgebied binnen te treden.

Sinds 23 maart heeft de regering een ‘lockdown’ ingevoerd om alle niet-essentiële verplaatsingen te verbieden, De uitvoeringsbepalingen van dit regeringsbesluit kunnen op de website van de ambassade teruggevonden worden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen. We kregen van iedereen antwoord.

Natuurreis naar Kazachstan: vogelparadijs van Centraal-Azië

Officieel reisadvies

De vluchten van en naar Kazachstan zijn nagenoeg volledig opgeschort. De overheid heeft gelijkaardige maatregelen getroffen als in België. Deze maatregelen werden nog versterkt op 19/03/2020 (verbod  van verplaatsingen van personen en voertuigen buiten vooraf afgebakende zones). Bovendien wordt u in quarantaine geplaatst als u een besmet persoon bent tegengekomen, onder meer in een vliegtuig. Aangezien per presidentieel decreet de maatregelen met ingang van 16 maart 2020 aanzienlijk verstrengd werden is het voor buitenlanders voortaan verboden naar Kazachstan te reizen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen.

Natuurreis naar Wit-Rusland: vogels kijken in Europese oernatuur

Officieel reisadvies

Het coronavirus treft ook Wit-Rusland. De grenzen blijven open voor buitenlanders, maar door de maatregelen van de buurlanden is het niet langer mogelijk het Wit-Russische grondgebied per wagen of per trein te bereiken. Ook onze overheid raadt momenteel alle reizen naar het buitenland af. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen. We kregen van iedereen antwoord.

Natuur- en vogelreis Spanje: oogverblindend Extremadura

Officieel reisadvies

Op 16 maart besloot Spanje de controles aan zijn landgrenzen opnieuw in te voeren: het is niet langer mogelijk om Spanje binnen te komen, behalve voor Spaanse staatsburgers en mensen die over een wettelijke verblijfstitel in dit land beschikken. Het is nog altijd mogelijk om per vliegtuig terug te keren naar België, maar de kans bestaat dat het Spaans luchtruim binnen afzienbare tijd gesloten. Tegen ten laatste 26 maart moeten alle hotels en toeristische accommodaties voor nieuwe gasten gesloten worden. Toeristische reizen naar Spanje zijn niet meer mogelijk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen.

Prospectietrip naar Frankrijk: de Camargue

Officieel reisadvies

Sinds dinsdag 17 maart tot en met 10 mei 2020, is een inperkingssysteem in werking gesteld voor het gehele grondgebied, zowel op het vasteland als in de overzeese gebieden. Verplaatsingen zijn verboden, behalve in essentiële gevallen en op voorwaarde dat men in het bezit is van een attest. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben aan de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis uit te stellen.

Scouting fotografiereis Kazachstan: pionieren vanuit drijvende schuilhutten

Officieel reisadvies

De vluchten van en naar Kazachstan zijn nagenoeg volledig opgeschort. De overheid heeft gelijkaardige maatregelen getroffen als in België. Deze maatregelen werden nog versterkt op 19/03/2020 (verbod  van verplaatsingen van personen en voertuigen buiten vooraf afgebakende zones). Bovendien wordt je in quarantaine geplaatst als u een besmet persoon bent tegengekomen, o.m. in een vliegtuig. Aangezien per presidentieel decreet de maatregelen met ingang van 16 maart 2020 aanzienlijk verstrengd worden is het voor buitenlanders voortaan verboden naar Kazachstan te reizen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen. Alle deelnemers gaan hiermee akkoord.

Stadsfotografie in België: urbex in Charleroi

Officieel reisadvies

Momenteel zijn er door de federale overheid heel wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat het sociale leven in België voor een bepaalde tijd wordt stilgelegd.

Onze federale overheid heeft haar exitstrategie voorgesteld. Er zal geen mogelijkheid zijn om de workshop te laten doorgaan op 16 mei. We kiezen ervoor om de workshop uit te stellen. Alle deelnemers kregen een voorstel voor een nieuwe datum, later op het jaar.

Natuurweekend naar Frankrijk: Argonne en Belval

Officieel reisadvies

Sinds dinsdag 17 maart tot en met 10 mei 2020, is een inperkingssysteem in werking gesteld voor het gehele grondgebied, zowel op het vasteland als in de overzeese gebieden. Verplaatsingen zijn verboden, behalve in essentiële gevallen en op voorwaarde dat men in het bezit is van een attest. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Met ingang van 20/03/2020 heeft België de controles aan de EU-binnengrens met alle buurlanden Nederland, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk tijdelijk weer ingevoerd. Alle niet-essentiële verplaatsingen van en naar België zijn tot nader order verboden.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben aan de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen. We kregen van alle deelnemers een antwoord.

Vogelreis naar Algerije: de Algerijnse boomklever

Officieel reisadvies

Sinds 19 maart 2020 hebben de Algerijnse autoriteiten besloten om tijdelijk alle lucht- en zeepassagiersdiensten van en naar Europa op te schorten. Er is een avondklok in heel het land, opschorting van openbaar vervoer, sluiting van cafés, restaurants en winkels. Meer informatie vind je op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen.

Vogelreis naar Algerije: de Algerijnse boomklever

Officieel reisadvies

Sinds 19 maart 2020 hebben de Algerijnse autoriteiten besloten om tijdelijk alle lucht- en zeepassagiersdiensten van en naar Europa op te schorten. Er is een avondklok in heel het land, opschorting van openbaar vervoer, sluiting van cafés, restaurants en winkels. Meer informatie vind je op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen.

Natuurtrip in België: genieten in de Gaume

Officieel reisadvies

Momenteel zijn er door de federale overheid heel wat maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat betekent dat het sociale leven in België voor een bepaalde tijd wordt stilgelegd.

Onze federale overheid heeft beslist dat alle niet essentiële reizen verboden zijn, en dat ten minste tot 08/06/2020.

Natuurreis naar Roemenië: het beste van de Donaudelta

Officieel reisadvies

Reizen tussen België en Roemenië is tijdelijk onmogelijk geworden. Alle vliegverkeer werd sinds 5 april, voor minstens twee weken, opgeschort. Roemenië verbiedt niet-essentiële verplaatsingen over het ganse land. Meer informatie vind je op deze pagina van Buitenlandse Zaken

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen.

Fotografiereis naar Spanje: zandhoenders, gieren en zangvogels

Officieel reisadvies

Op 16 maart besloot Spanje de controles aan zijn landgrenzen opnieuw in te voeren: het is niet langer mogelijk om Spanje binnen te komen, behalve voor Spaanse staatsburgers en mensen die over een wettelijke verblijfstitel in dit land beschikken. Het is nog altijd mogelijk om per vliegtuig terug te keren naar België, maar de kans bestaat dat het Spaans luchtruim binnen afzienbare tijd gesloten. Tegen ten laatste 26 maart moeten alle hotels en toeristische accommodaties voor nieuwe gasten gesloten worden. Toeristische reizen naar Spanje zijn niet meer mogelijk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Onze federale overheid heeft beslist dat reizen naar het buitenland verboden is, ten minste tot 08/06/2020. We hebben de deelnemers om hun akkoord gevraagd om de reis met een jaar uit te stellen.

Reisfotografie in België: Bruisend Brussel

Officieel reisadvies

Vanaf 08/06/2020 zijn meerdaagse trips binnen België mogelijk, met een maximum van 10 aanwezigen.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Fotografiereis naar Hongarije: de fotohutten van Bence Máté

Officieel reisadvies

De Hongaarse regering heeft sinds 28 maart een aantal strenge inperkingsmaatregelen afgekondingd, gelijkaardig aan deze die we in België kennen. Er werden ook grenscontroles ingesteld. Dit betekent dat buitenlanders momenteel geen toegang hebben tot Hongarije. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

 

Stadsfotografie in België: urbex in Charleroi – II

Officieel reisadvies

Vanaf 08/06/2020 zijn meerdaagse trips binnen België mogelijk, met een maximum van 10 aanwezigen.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Natuurreis naar Schotland: van de Outer Hebrides naar Schotlands highlands

Officieel reisadvies

De Belgische regering besliste in het kader van de coronacrisis om alle niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden tot en met 07/06/2020. Het reisverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en België verloopt moeizaam, en ook het varen van de ferries is momenteel nog erg beperkt. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Omwille van de vele logistieke regelingen voor deze reis (nl. talrijke hotels, verschillende ferries, twee huurbusjes en de annulatie van de vluchten door de luchtvaartmaatschappij), hebben we beslist om de reis uit te stellen naar volgend jaar.

Reis op maat: Kenia

Officieel reisadvies

De Belgische regering besliste in het kader van de coronacrisis om alle niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden tot en met 07/06/2020.

Op 22 maart kondigde de Keniaanse overheid aan dat de internationale vluchten vanaf woensdag 25/03 geschorst werden. Deze maatregel werd op 6 mei met 30 dagen verlengd. De personen die toch in Kenia zouden aankomen in deze periode, zullen door de regering in quarantaine worden geplaatst in een gebouw aangeduid door de Keniaanse autoriteiten. De reizigers zullen de kosten van deze verplichte quarantaine (14 dagen) zelf op zich moeten nemen. Reizen naar Kenia worden dus absoluut afgeraden. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Natuurreis naar Frankrijk: de meren van de Brenne

Officieel reisadvies

Sinds 11 mei 2020 is Frankrijk een periode van geleidelijke herneming van het openbare leven ingegaan. Sinds 25 mei 2020, dient elke persoon aan wie de toegang tot het Franse grondgebied is toegestaan, een verklaring op eer in te vullen en bij zich te hebben, die bevestigt dat de betrokken persoon geen infectiesymptomen van COVID-19 vertoont.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

 

 

Natuurreis naar Portugal: dolfijnen en walvissen in de Azoren

Officieel reisadvies

De Belgische regering besliste in het kader van de coronacrisis om alle niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden tot en met 07/06/2020. Op 16 maart kondigde Portugal aan dat het zijn grensovergangen met Spanje zou sluiten voor toeristen. De Europese burgers kunnen terugkeren naar hun thuisadres, zoals de Belgen die naar huis terugkeren, via bepaalde grensovergangen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Reizigers die aankomen moeten voor vertrek een Covid-19 test ondergaan. Dit ten vroegste 72 uren voor vertrek. De test moet je ter plaatse kunnen voorleggen en moet negatief zijn.

Fotografiereis naar Finland: veelvraat, bruine beer en wolf

Officieel reisadvies

De Belgische regering besliste in het kader van de coronacrisis om alle niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden tot en met 07/06/2020. De basisregel voor de toegang tot het Finse grondgebied blijft dat enkel Finnen en buitenlanders met een permanente verblijfsvergunning het land binnen mogen. Er zijn rechtstreekse vluchten tussen Helsinki en Brussel en ook het ferryverkeer op de Baltische Zee herneemt stilaan. Na aankomst in Finland dient men voorlopig nog steeds 14 dagen in zelfquarantaine te blijven. Finland versoepelt de regels ter bestrijding van Covid-19 gradueel, waardoor ook het openbare leven stilaan herneemt. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken en deze website van de Finse regering.

Hoe de situatie tegen midden juli verder zal evolueren, is momenteel nog onduidelijk.

Expeditiecruise naar Spitsbergen

Officieel reisadvies

De Belgische regering besliste in het kader van de coronacrisis om alle niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden tot en met 07/06/2020.

Vanaf 1 juni kunnen toeristen vanuit Noorwegen opnieuw reizen naar Spitsbergen. Voorlopig blijft het eiland verder gesloten voor internationale bezoekers. Het is momenteel nog onduidelijk wanneer de grenzen voor buitenlandse toeristen terug open gaan. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken en deze website over Spitsbergen.

Reis op maat: Oekraïne – Tsjernobyl

Officieel reisadvies

De Oekraïense grenzen zijn opnieuw open gesteld voor buitenlanders. Hier zijn voor Belgische inwoners enkele voorwaarden aan verbonden:

 • Belgen die naar Oekraïne reizen, moeten een specifieke verzekeringspolis kunnen voorleggen die ook de behandeling voor COVID-19 dekt evenals observatie gelinkt aan COVID-19.
 • Belgen moeten een specifieke verzekeringspolis kunnen voorleggen die ook de behandeling voor COVID-19 dekt evenals observatie gelinkt aan COVID-19.
 • Bovendien legt Oekraïne een verplichte observatie op aan alle buitenlanders die afkomstig zijn uit landen met een belangrijke verspreiding van COVID-19. BELGIE behoort tot die categorie landen en bijgevolg zullen alle Belgen die in UA binnenkomen onderworpen worden aan auto-isolatie of observatie gedurende 14 dagen.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

 

Fotografiereis naar Groenland: ongerepte fjorden langs de westkust

Officieel reisadvies

Denemarken heeft strenge maatregelen genomen om de verspreiding van het Covid-19 te bestrijden. Openbare diensten zijn gesloten, behalve de strikt noodzakelijke. Men moet een geldige reden hebben om het land te mogen betreden. Enkel toeristen vanuit Duitsland, Ijsland en Noorwegen mogen onder voorwaarden reizen naar Groenland / Denemarken. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Hoe de situatie tegen eind juli verder zal evolueren, is momenteel nog onduidelijk.

Natuurreis Brazilië: vogels en wildlife van de Pantanal

Officieel reisadvies

Alle grenzen van Brazilië via de lucht, over land of over zee zijn gesloten voor de inreis van buitenlanders die niet in Brazilië wonen. De gezondheidszorg in Brazilië staat onder sterke druk: op sommige plaatsen is het mogelijk dat de ziekenhuizen niet meer in staat zouden zijn adequate zorg te verlenen, ook niet voor andere ziektes of verwondingen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Reis op maat: USA, Alaska – Katmai National Park

Officieel reisadvies

Alle reizen naar de VS worden afgeraden.

Wegens de coronavirus-pandemie (COVID-19) verbieden de VS de toegang tot hun grondgebied voor alle buitenlanders die in de 14 dagen vóór hun bezoek aan de VS verbleven (ook in transit) in een van de volgende landen:

 • China (uitgezonderd Hong Kong, Macau en Taiwan) maatregel van kracht op 31 januari 2020  en Iran (maatregel van kracht op 29 februari  2020)
 •  de 26 Schengen-landen, waaronder België (maatregel van kracht op 14 mart 2020)
 •  Verenigd Koninkrijk en Ierland – maatregel van kracht op dinsdag 17 maart 2020
 • Brazilië – maatregel van kracht op 26 mei 2020

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Reis op maat naar Spanje

Officieel reisadvies

Reizen naar Spanje is mogelijk. De Spaanse binnengrenzen zijn zonder restricties geopend voor bezoekers afkomstig van de Schengenzone sinds 1 juli.

Op 4 juli besloot de Catalaanse regering het district El Segria (provincie Lerida) in quarantaine te plaatsen. Tot nader order is het niet mogelijk dit gebied binnen te komen of te verlaten. De regering van Galicië hetzelfde gedaan voor 7 gemeenten van het district A Mariña (provincie Lugo): Viveiro, Foz, Ribadeo, Burela, Barreiros, Xove, Cervo. Tot nader order is het niet mogelijk dit gebied binnen te komen of te verlaten.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

 

Reis op maat: selfdrive IJsland

Officieel reisadvies

Reizen naar IJsland is mogelijk mits rekening houdend met volgende voorwaarden:

Sinds 15 juni kunnen EU/EEA reizigers kiezen tussen een COVID-19 test of twee weken quarantaine bij aankomst. Tot nader order worden resultaten van testen ondergaan buiten IJsland niet aanvaard om vrijgesteld te worden van de quarantaineverplichting.

 • Passagiers dienen een pre-registratie formulier in te vullen (binnenkort beschikbaar op www.covid.is vóór hun vertrek naar IJsland.
 • Tests zullen beschikbaar zijn op de Keflavik luchthaven en in Seydisfjordur (voor passagiers die reizen via de Smyril lijn). Sinds 1 juli wordt ISK 9000 (58 euro) aangerekend per test. Na afloop van de test mag u verder reizen naar het opgegeven adres (opgegeven in het formulier). Men mag de resultaten binnen de 24 uur verwachten. Kinderen geboren vanaf 2005 zijn vrijgesteld van de test en/of quarantaineverplichting.
 • Reizigers worden aangemoedigd de lokale COVID-19 tracing app Rakning C-19 te downloaden en te gebruiken.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Exclusieve fotografie-expeditie naar Groeland, land van de Inuït

Officieel reisadvies

Denemarken heeft sinds 27 juni 2020 beslist zijn grenzen gedeeltelijk te openen voor buitenlandse toeristen. Toeristen mogen vanaf dan ook het land binnen indien ze van een land komen dat aan bepaalde criteria beantwoordt. België hoort hierbij. Let erop dat deze lijst wekelijks kan aangepast worden in functie van de besmettingsgraad van ieder land.

Volgende regels moeten gerespecteerd worden:

 • Zijn residentie in België (of in een ander land van de lijst van “open” landen) kunnen bewijzen.
 • Een verblijf van minimaal zes nachten in het land doorbrengen.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Reis op maat: Kenia, Masai Mara

Officieel reisadvies

Het luchtruim van het land is gesloten voor alle commerciële internationale vluchten tot 6 juli. De Keniaanse autoriteiten hebben een reeks maatregelen ingevoerd om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Zo is er in heel het land een avondklok van kracht (tussen 21.00 en 04.00 uur), is het dragen van een mondmasker in publiek verplicht en zijn bijeenkomsten verboden. Sinds 6 april mag niemand het grootstedelijk gebied van Nairobi binnenkomen of verlaten. Dezelfde maatregel is eveneens van toepassing in Mombasa en Mandera. Het is onduidelijk hoe de situatie verder zal evolueren tegen midden augustus. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Fotografie roadtrip door Centraal-Europa: hamsters, bruine beren en marmotten

Officieel reisadvies Slovenië

Reizen naar Slovenië is mogelijk. Sinds de uitbraak van de Covid-19 gezondheidscrisis nam de Sloveense overheid strikte maatregelen. Hoewel men het einde van de epidemie in het land heeft uitgeroepen, blijft een groot aantal maatregelen van kracht, en dit zowel op het vlak van gezondheid en social distancing, als van toegang tot het grondgebied. Deze maatregelen hangen af van hoe de situatie evolueert en kunnen dus ieder ogenblik opnieuw veranderen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Officieel reisadvies Oostenrijk

Reizen naar Oostenrijk is mogelijkBurgers uit de Europese Unie (waaronder Belgen), Europese Economische Ruimte en Europese Vrijhandelsassociatie zijn welkom in Oostenrijk zonder enige quarantaine- of testverplichting .Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Fotografiereis Slovenië: drijvende schuilhutten én verrassingen

Officieel reisadvies

Reizen naar Slovenië is mogelijk. Sinds de uitbraak van de Covid-19 gezondheidscrisis nam de Sloveense overheid strikte maatregelen. Hoewel men het einde van de epidemie in het land heeft uitgeroepen, blijft een groot aantal maatregelen van kracht, en dit zowel op het vlak van gezondheid en social distancing, als van toegang tot het grondgebied. Deze maatregelen hangen af van hoe de situatie evolueert en kunnen dus ieder ogenblik opnieuw veranderen. Meer informatie op deze pagina van Buitenlanse Zaken.

Natuurtrip naar Nederland: steltopers aan het Lauwersmeer

Officieel reisadvies

Sinds 15 juni 2020 zijn buitenlandse toeristen uit en met vergelijkbare of lagere gezondheidsrisico’s (waaronder België) weer welkom in Nederland. Buitenlanders dienen zich te houden aan de Nederlandse maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Bij overnachting is het reserveren van een vakantieverblijf verplicht. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

 

Natuurtrip naar Engeland: sprookjesachtig Exmoor

Officieel reisadvies

Sinds 10 juli is de quarantaineverplichting afgeschaft voor reizigers uit België. Er dient wel nog een formulier met contactgegevens ingevuld te worden: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Vogelreis Bulgarije: najaarstrek aan de Zwarte Zee

Officieel reisadvies

U kunt op vakantie naar Bulgarije maar blijf alert. Het is altijd mogelijk dat bij een nieuwe uitbraak de regelgeving plots verandert. Het aantal vastgestelde COVID-19 besmettingen in Bulgarije gaat in stijgende lijn.  De meeste toenames worden momenteel gemeld in de regio’s van Sofia, Smolyan en Pazardzhik, maar ook in andere delen van het land dient men alert te blijven. EU-onderdanen mogen binnen in Bulgarije zonder quarantaine.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Fotografiereis naar Zuid-Afrika: de fotohutten van Zimanga

Officieel reisadvies

Sinds 26 maart om middernacht zijn alle grenzen gesloten en zijn alle internationale vluchten van en naar Zuid-Afrika tot nader order opgeschort, als gevolg van een lockdown in het hele land. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Natuurreis naar Georgië: Batumi, de kaukasus en indrukwekkende steppes

Officieel reisadvies

Wegens de coronacrisis kunnen niet-Georgische reizigers het Georgische grondgebied tot nader order niet meer betreden (noch via lucht, land of zee). Georgië heeft zeer ingrijpende maatregelen genomen om de verspreiding van het coronavirus ‘Covid-19’ tegen te gaan. Alle landgrenzen zijn momenteel gesloten en alle reguliere vluchten zijn tot nader order opgeschort.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Natuurreis naar Canada: grizzlyberen en walvissen op Vancouver Island

Officieel reisadvies

De Canadese grenzen blijven gesloten voor reizigers die aankomen vanuit het buitenland, behalve voor Canadese staatsburgers, houders van een permanente verblijfsvergunning in Canada en hun rechtstreekse familieleden. Deze maatregel werd verlengd tot en met 31 juli 2020. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Vogelreis naar de VS: kleurrijke zangers op Cape May

Officieel reisadvies

Alle reizen naar de VS worden afgeraden.

Wegens de coronavirus-pandemie (COVID-19) verbieden de VS de toegang tot hun grondgebied voor alle buitenlanders die in de 14 dagen vóór hun bezoek aan de VS verbleven (ook in transit) in een van de volgende landen:

 1. China (uitgezonderd Hong Kong, Macau en Taiwan – maatregel van kracht op 31 januari 2020) en Iran (maatregel van kracht op 29 februari 2020)
 2. de 26 Schengenlanden, waaronder België (maatregel van kracht op 14 maart 2020)
 3. Verenigd Koninkrijk en Ierland – maatregel van kracht op dinsdag 17 maart 2020
 4. Brazilië – maatregel van kracht op 26 mei 2020

Dit verbod geldt ook voor wie via een Amerikaanse luchthaven naar een andere bestemming reist (transit). Wie in de periode van 14 dagen in een van bovenstaande landen is geweest, zal dus geen enkele vlucht kunnen nemen met  tussenlanding in de VS.

Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.

Natuurtrip naar Frankrijk: de baai van de Somme

Officieel reisadvies

Sinds 15 juni 2020 mogen personen komende van binnen de Europese Ruimte het Frans grondgebied betreden zonder beperkingen verbonden aan de bestrijding van COVID-19. Meer informatie op deze pagina van Buitenlandse Zaken.