12 februari 2022

Addendum open brief V: extra tips om te reizen in tijden van corona

Beste STARLING‘ers,

dit bericht is een aanvulling op onze OPEN BRIEF V. Deze extra tips kunnen voor jou het verschil maken.

GEZONDHEID

To booster or not to booster?

Sommige landen passen het al toe, andere nog niet. Soms is een boosterprik noodzakelijk om te mogen reizen naar een land. De coronapas vervalt overigens 270 dagen na je laatste prik (Europese regelgeving). Wie zijn coronapas wilt behouden, dient dus te boosteren.

Johnson en Johnson

Wie het vaccin Johnson en Johnson heeft gehad, dient soms rekening te houden met twee boosters! (Bron: bericht VRT).

Herstelcertificaat halen

Een belangrijke tip! Heb je het virus te pakken gehad, zorg er dan voor dat je een herstelcertificaat op zak hebt. Je herstelcertificaat kan een belangrijk document zijn in geval je op reis moet vertrekken én een PCR-test moet afnemen. Als je positief tekent, heb je bewijs waarom je positief tekent. Een herstelcertificaat bekom je met een PCR-test.

Wees voorzichtig voor vertrek!

Het mag dan wel vanzelfsprekend zijn, toch is het niet altijd even makkelijk om geen mensen te zien in de periode voor je vertrekt. Wanneer je op reis vertrekt, zorg dan dat je jouw contacten limiteert (vanaf 14 dagen voor vertrek). Is dit niet mogelijk, wees dan veilig en draag steeds een mondmasker in gesloten ruimtes en/of wanneer je geen afstand kan houden!

BELANGRIJKE ADMINISTRATIEVE ZAKEN

Paspoort aanvragen

Ongetwijfeld is de kans groot dat jouw internationaal paspoort is vervallen. Vraag tijdig een nieuw paspoort aan want we verwachten dat de vraag naar nieuwe paspoorten enorm hoog zal zijn. Wacht overigens nooit tot het paspoort is vervallen. Vaak is namelijk een geldig paspoort nodig om jouw vlucht te boeken, iets wat we vaak ruim voor vertrek doen/adviseren.

Vluchten boeken!

Ook het boeken van vluchten staat netjes uitgelegd in onze open brief V. Proefondervindelijk hebben we een belangrijke extra tip. Heb je de Belgische nationaliteit, probeer dan met het vliegtuig te vertrekken vanuit België. Heb je de Nederlandse nationaliteit, vertrek dan vanuit Nederland. Dit is niet altijd mogelijk en voor elk probleem bestaat een oplossing, maar op deze manier vermijd je soms een extra PCR-test (voor vertrek en/of ter plaatse).

Overweeg sterk een annuleringsverzekering!

Heb je een reis gepland in de toekomst, overweeg dan sterk een annuleringsverzekering zoals we eerder hebben geadviseerd! We benadrukken met klem om dit te bekijken. Je vindt alle info in open brief V. Sommige verzekeringen dekken de gemaakte kosten in geval je positief test voor vertrek of wanneer je tijdens de reis positief zou testen (en dus een deel van de reis verliest door quarantaine). De kans is klein dat dit gebeurt maar zeker niet uitgesloten!

 

Het is onze taak om jullie te informeren over de regels. Deze regels kunnen verwarrend zijn en wijzigen bovendien continu. We informeren je voor vertrek over de regels die betrekking hebben op jouw reis. Gelieve alles met ons samen op te volgen. Tips, fouten of aanvullingen zijn zeker welkom! Je kunt ons bereiken via het contactformulier.

 

Vriendelijke groeten,

Billly

PS: HOTMAIL, SKYNET OF TELENET mailadres? Hou dan zeker je ongewenste mail in het oog want onze mails komen helaas regelmatig daar terecht.