© Bart Heirweg
11 december 2017

8 ultieme geschenktips voor natuurliefhebbers

Wat geef je in vredesnaam cadeau aan een gepassioneerde natuurfanaat of landschapsfotograaf? Want die hebben toch alles al? Het is niet altijd makkelijk om een geschenk te vinden dat echt nuttig is. STARLING to the rescue met 8 ultieme geschenktips voor natuurliefhebbers.

© Bart Heirweg

Cadeautip 1: dé geschenkbon van STARLING

Een cadeaubon van STARLING is een belevenisbon waar je elke natuurliefhebber blij mee maakt. Geen ‘wellness voor twee’ of ‘ontbijt met bubbels’, wel pure natuurbeleving of fotografie in binnen- of buitenland. Je bepaalt zelf het bedrag en de bon kan maar liefst vijf jaar ingezet worden bij alle STARLING-belevenissen: reizen, workshops en lezingen.

Kopen die handel!

© STARLING reizen

Geschenktip 2: een stevige drinkfles voor koude én warme natuurdagen

Niets zo zalig als een beker warme soep of chocolademelk tijdens een winterse tocht door de natuur, een kop koffie bij een ochtendlijke fotosessie of enkele slokken fris water als dorstlesser in de zomer. Met een stevige Hydro Flask, een roestvrijstalen thermo drinkfles, blijven warme dranken twaalf uur warm en koude dranken 24 uur koud. Verkrijgbaar in verschillende maten en vele kleuren. De doppen zijn apart te verkrijgen, dus je kiest zelf welke manier van drinken je handigst vindt. Te koop bij Berghut.

De Hydro Flask van de Berghut houdt je drankjes heerlijk koel of lekker warm. © Hydro Flask

Geschenkidee 3: fotografieworkshops met fantastische resultaten

Moet je dit jaar een geschenk voorzien voor een fotografiefan? Dan hebben we een fantastisch idee waar je gegarandeerd mee scoort. Boek voor de natuurfotograaf in kwestie een plaatsje op een van de workshops van onze professionele fotografen. Zowel Bart Heirweg als Jeffrey Van Daele bieden een fijn aanbod aan basisworkshops en themaworkshops voor natuur- en landschapsfotografen. Laagdrempelig, in eigen streek en in kleine groep leer je op een of twee dagen gigantisch veel bij. Iedereen die zo’n workshop heeft gevolgd, is achteraf laaiend enthousiast.

© Bart Heirweg

Cadeau-idee 4: leuke must-haves voor de natuurfotograaf

Elk gepassioneerd natuurfotograaf droomt van fijne extra’s die nog meer mogelijkheden bieden om prachtige foto’s te maken. Wat denk je bijvoorbeeld van speciale filters voor landschapsfotografie? Of een statief waarmee het een pak handiger is om foto’s te maken? Wie kiezen moeilijk vindt, kan voor raad en daad terecht bij de hulpvaardige medewerkers of je opteert voor een cadeaubon.

Een geschenk voor een natuurfotograaf? Foto Coudenys is de place to be.

Een speciaal statief voor macrofoto’s. © Benro

Geschenktip 5: voor ultrascherp zicht en licht gewicht ga je voor de Swarovski CL Companion

Of wat dacht je van een lichte, compacte, maar o zo goede verrekijker als de nieuwste Swarovski? Maak kennis met de CL Companion, de ideale kijker voor alle uitstappen en reizen. Deze verrekijker is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren en je kan kiezen uit een aantal bijhorende tassen, zodat je dit mooie product veilig kan opbergen.

Je vindt de Swarovski CL Companion samen met excellente service én de gratis glimlach bij Natuurkijkers.be. Is het handiger om in het Brugse te shoppen? Dan ben je bij Sights of Nature aan het juiste adres.

Twijfels over welke verrekijker je best aanschaft? Lees onze tips over het kiezen van een verrekijker.

© Swarovski Optics

Cadeau-idee 6: kies een geschenk dat er echt toe doet en bescherm een stuk natuur

Mogelijk heeft jouw favoriete natuurliefhebbende partner, tante, vader of vriendin zelf al een uitrusting voorzien om door weer en wind op pad te gaan, gewapend met een fototoestel en verrekijker van eigen keuze. Waar hun hart sneller van gaat slaan is topnatuur. En hoe kan je hen blijer maken dan met het beschermen van die mooie stukken ongerepte aarde?

Via de aankoop van stukken natuur kunnen organisaties ze beter beschermen en volledig focussen op het behoud van alles wat leeft en groeit.

De World Land Trust is zo’n organisatie

Wist je dat sir David Attenborough ambassadeur is van World Land Trust? Bescherm mee natuur via een gift. © World Land Trust

Geschenktip 7: natuurbeleving in eigen streek met Landschap vzw

En waarom geef je niet een lidmaatschap van Landschap vzw cadeau, voor een heel jaar natuurplezier? De gelukkige ontvangt dan vier keer per jaar het tijdschrift LANDSCHAP, vol prachtige foto’s en ideeën om erop uit te trekken in België, Nederland en de buurlanden. Als lid kan je met het hele gezin deelnemen aan tal van fijne natuurbelevenissen.

Bestel hier een lidmaatschap van Landschap vzw

Wist je dat Landschap vzw ook een eigen dassenhut heeft waar je deze prachtige dieren kan gaan bewonderen? © Landschap vzw

Geschenktip 8: praktisch en stevig materiaal legt je camera in de watten

Als je er met de camera en je lenzen op uit trekt, dan wil je bovenal twee dingen: praktische tassen waar je makkelijk alles terugvindt en een stevige bescherming voor je kostbare fotomateriaal. Mr. Jan Gear slaagt erin om beide te combineren. We hebben de tassen zeer grondig getest en vol overtuiging goedgekeurd. Je kan er fotorugzakken, maar ook fototassen op wielen en nog veel ander, handig opbergmateriaal vinden voor een vlot verloop van je fototrip.

Ontdek de producten van Mr. Jan Gear

Wil je de tassen van Mr. Jan Gear eerst eens vastpakken of koop je ze liever bij een Belgische shop? Je kan ze vinden bij Foto Coudenys (en daar alleen).

Praktische en stevige tassen voor je fotomateriaal, getest en vol enthousiasme goedgekeurd door STARLING. © Mr. Jan Gear

Prettige feesten iedereen!