IJsbeer met jongen. © Yves Adams
Oceanen vol leven. © Yves Adams
© Yves Adams
Een middernachtzon schijnt op het kristalheldere, donkere water. © Yves Adams
Waved albatrossen zijn ronduit spectaculair! © Yves Adams
Een oogje dichtknijpen! © Yves Adams
Begeleider

Over Yves Adams

Na enkele jaren intensief kennis opdoen bij jeugdbeging JNM en bij Wielewaal (nu Natuurpunt), begon Yves met natuurfotografie. Zijn passie voor natuur? Die kwam er nadat hij als kind zelf een zanglijster in de tuin kon determineren aan de hand van een eenvoudig prentenboekje. Zodra hij wist waar hij welke vogels kon vinden, trok hij er met de fiets op uit om zijn Leievallei te doorkruisen en de mooiste plekjes te fotograferen.

Al snel gidste hij groepen doorheen die prachtige natuur en organiseerde hij er jeugdkampen om de gebieden te onderhouden en beheren. Yves maakte van zijn passie zijn beroep en is voltijds aan de slag als professioneel natuurfotograaf. Zijn prachtige foto’s verschijnen in tal van tijdschriften en boeken.

Ongerepte natuur

Als reisleider helpt natuurfotograaf Yves je om die ene droomfoto te schieten en deelt hij met veel passie zijn kennis: de ideale camera-instellingen, de beste standpunten, de exacte timing. Door zijn jarenlange ervaring en vele omzwervingen, kent hij op elke bestemming de beste plekjes. Want dat is net wat een goede foto maakt of kraakt.

Yves heeft een voorliefde voor plekken waar ‘normale’ mensen amper komen en past dus perfect in het STARLING-team. In die barre omstandigheden is de hulp van een ervaren gids essentieel.  Hij weet welke kick het geeft om die plaat te schieten waarvan je al jaren droomt, en wil je dat gevoel maar wat graag bezorgen!

40 jaar
Yves Adams
Professioneel natuurfotograaf met passie voor het begeleiden van reizen
  • Werd gebeten door de natuurmicrobe toen hij als kleine jongen een zanglijster determineerde in de tuin.
  • Is professioneel natuurfotograaf, maar houdt enorm van het begeleiden en adviseren van andere fotografen.
  • Krijgt het warm van het koude Noorden.

Yves is een fantastische reisleider. Competent, professioneel, vriendelijk, geduldig, uitermate beleefd, zeer diplomatisch en altijd behulpzaam.

Antoine
deelnemer expeditie Spitsbergen 2018

Yves overtrof mijn verwachtingen bij het zoeken naar en het scheppen van goede situaties en settings, en dat de hele dag door, de hele reis lang. Ook zijn tips en het sturen richting goed opgebouwde en eventueel technisch uitdagendere beelden waren goud waard.

Marc
deelnemer fotografiereis Zwarte Zee 2018