Begeleider

Over Wouter Faveyts

Vogels zijn voor reisleider Wouter een echte passie. Hoewel hij beseft dat er heel wat meer in het leven is dan vogels kijken, zou een leven zonder vogels onmogelijk zijn voor hem. Hij maakte er dan ook zijn beroep van. 

Wouter is lid van het BAHC, de Belgische zeldzaamhedencommissie en maakte jarenlang deel uit van de kernredactie van Natuur.Oriolus, het grootste Belgische vogeltijdschrift. Hij is (mede)auteur van enkele tientallen publicaties in tijdschriften en rapporten over vogels. Daarnaast geeft hij presentaties en gidst hij vogeltochten. Hij werkt als wetenschappelijk ondersteuner in het Zwin Natuur Park.

Roofvogelexpert

Wouter heeft vooral een boontje voor roofvogels: van het bestuderen van populaties wespendief en havik tot determinatie en genieten van eindeloze stromen roofvogels op doortrek. Daarnaast monitort Wouter ook vogelpopulaties. Je zal hem eerder aantreffen bij het tellen van geelgorzen, dan bij het twitchen van een witkopgors. Als voorzitter van de vogelwerkgroep van de Dendervallei stimuleert Wouter iedereen om actief mee vogels te tellen.

 

40 jaar
Wouter Faveyts
Gepassioneerd natuurreisgids gespecialiseerd in (roof)vogels
  • Slaagt er altijd in om zaken op een bevattelijke manier uit te leggen.
  • Is eigenlijk jurist van opleiding, met als specialisatie milieurecht.
  • Kan niet leven zonder vogels kijken.