Begeleider

Over Silas Morreeuw

Toen hij op zijn zesde ontdekte dat een waarneming van een levende dinosaurus er niet in zat, switchte zijn interesse van dino’s naar beestjes die hij wél constant in het vizier kreeg: vogels! Overal waar hij komt, wordt Silas’ aandacht getrokken door de gevleugelde wezentjes. 

Je kan Silas zielsgelukkig maken door hem met een groep reizigers naar een verre (of nabije) bestemming te sturen. Hij geniet al bijna even zeer van de natuurpracht, als van het gevoel van samenhorigheid op een natuurreis: samen de omgeving ontdekken, adembenemende waarnemingen doen en met al je zintuigen in het moment zijn, zonder de dagdagelijkse beslommeringen.

Indrukwekkende vogelkennis

Silas’ passie voor vogels stopt niet aan de landsgrenzen. Hij spaarde een eerste verrekijker bij elkaar en ontdekte in Europa land na land de wereld van de vogels. Zijn kennis is dan ook indrukwekkend. Na Europa volgden Papoea, Thailand, Madagaskar en hij ging ook twee keer met succes op zoek naar het sneeuwluipaard in India, waarvan één keer als reisbegeleider.

Natuurgenieter

Hoewel hij zelf erg bescheiden is over zijn fotokennis, spreken zijn beelden voor zich. Hij kan goed overweg met zijn Nikon pro DSLR-uitrusting en geeft graag zijn eigen werkwijze en tips door. Silas is een bijzonder aangename reisgids die doordacht en rustig de praktische touwtjes in handen houdt. Hij vindt een goede sfeer op reis erg belangrijk én houdt van lekker eten en drinken. Met hem als gids beleef je je bestemming ten volle, terwijl hij alle praktische organisatie in handen houdt.

36 jaar
Silas Morreeuw
Natuurreisgids met sterke vogelkennis en een hart voor natuurbeleving
  • Toen hij op z'n zesde doorhad dat hij nooit een dino in het wild kon spotten, stapte hij over op vogels kijken.
  • Vertoeft graag in de natuur omdat het een prima plek is om even helemaal te ontsnappen aan de dagelijkse routine. Op natuurreis geldt dit dubbel en dik.
  • Houdt ervan om in de prachtige natuur de samenhorigheid te voelen: je staat samen op een magische plek en dat schept een band.