Tal van orchideeën komen we tegen op deze reis. © Billy Herman
Ralreigers mogen dan wel bruin lijken in zit, wanneer ze de vleugels openen zijn ze plots oogverblindend wit! © Billy Herman
Boottocht met de groep. © Robin Vermylen
Voor de herpetologen natuurlijk een van de coolste soorten: de scheltopusik, een pootloze hagedis! © Billy Herman
Een bont dikkopje laat zich gewillig fotograferen. © Robin Vermylen
Begeleider

Over Robin Vermylen

Robin is een enthousiaste natuurfanaat met goede kennis van verschillende soortgroepen. Dankzij zijn talloze reiservaringen weet hij vele soorten te vinden en durft hij de lat altijd een tikkeltje hoger te leggen. Zon of regen, Robin blijft goedgemutst.

Deze spring-in-‘t-veld is de jongste specialist bij het gidsenteam van STARLING. Eén ding staat vast: met Robin valt er altijd wel iets te ontdekken. Bovendien kan hij als officiële natuurgids zijn kennis op een leuke manier overbrengen.

Jong geleerd

Robin dankt zijn kennis van en liefde voor de diversiteit aan planten en dieren aan zijn ouders. Met hen ging hij elke vakantie op reis naar Europese bestemmingen met als doel zoveel mogelijk soorten te zien. Later deed hij ook tijdens zijn opleiding en veldonderzoek tijdens stages kennis op van inheemse flora, ecosystemen en natuurbeheer. Robin werkte als ecoloog en veldmedewerker bij een studiebureau. Vandaag is hij met veel enthousiasme aan de slag in een huis- en tuincenter en speelt hij een belangrijke rol in de regionale Vlinderwerkgroep van Natuurpunt.

 

26 jaar
Robin Vermylen
Gemotiveerde natuurreisgids met interesse voor natuurbeheer en ecologie
  • Is de jongste gids bij STARLING, maar zijn kennis is er daarom niet minder op.
  • Houdt rekening met alle reizigers en zorgt ervoor dat iedere deelnemer een optimale reiservaring beleeft.
  • Droomt ervan om ooit eens pinguïns te zien in Nieuw-Zeeland of Antarctica.

Robin heeft een heel uitgebreide kennis en is een aangename gids om mee op vakantie te gaan.

Kim
deelneemster natuurreis Bulgarije 2018

Robin is een heel goede gids: hij heeft een enorme natuurkennis, geeft relevante uitleg en zorgt ervoor dat iedereen kan delen in de beleving, door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat iedereen door de telescoop kan kijken.

Jacky en Marie
deelnemers natuurreis Estland 2016