Begeleider

Martin van Lokven

Met een camera en een verrekijker in de natuur is Martin van Lokven helemaal in zijn element. Zijn passie beleven met anderen op de mooiste plekken op aarde en daarbij zijn kennis en ervaring delen is waarvoor Martin al dertig jaar natuur- en fotoreizen begeleidt. Naar Antarctica, Falklands en South Georgia, Zuid-Afrika, Botswana, Verenigde Staten (Colorado Plateau en Alaska), India, Tanzania, Costa Rica en de Galápagos. Maar ook dichter bij huis Schotland, Spanje, Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Vroege jaren

Als kleine jongen was Martin al gek op natuur. Later als tiener had hij bij de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie een toptijd. Het grootste deel van zijn vrije tijd bracht hij buiten door, gepassioneerd vogels kijkend. Vogels zijn nog steeds een rode draad in zijn leven.

Uit liefde voor natuur en fotografie

Na een studie biologie, afstudeerrichting aquatische toxicologie, werkte hij bijna twee jaar als bioloog aan de Universiteit Utrecht. Daar begon toen ook het idee van een toekomst als natuur- en reisfotograaf. Na een reis naar India, op zoek naar tijgers, en een lezing van Frans Lanting wist hij het zeker. Hij liet een carrière als bioloog achter zich om zijn droom van een leven als fotograaf na te jagen.

Professioneel fotograaf

Sinds 1996 werkt hij met veel plezier als professioneel fotograaf voor reis- en natuurbladen, uitgeverijen, communicatiebureau ’s, toeristische diensten, overheidsorganisaties en ngo’s. Genieten! Vrijheid en veel buiten zijn. Opdrachten die hem tot in Australië, Nieuw-Zeeland, IJsland en de Seychellen brachten. Hij gidste tevens voor Oceanwide Expeditions op de Falkland Eilanden, South Georgia en Antarctica.

Recente opdrachten maakte hij onder andere voor National Geographic Traveler. Hij verzorgde wildlife reportages over Tanzania, Sri Lanka en de Azoren (walvis spotten) en bracht talrijke boeken uit.

Met zijn foto’s heeft Martin diverse prijzen gewonnen. Zo was hij in 2011 overall winnaar bij de OasisPhoto Contest, met een op de Galápagos gemaakte foto van rode rotskrabben. Sinds 2008 geeft Martin workshops natuur- en landschapsfotografie.

Martin is een geboren Brabander en woont met zijn gezin op de Utrechtse Heuvelrug in Nederland.

60 jaar
Martin van Lokven
Professionele fotograaf met enorm brede interesse. Gespecialiseerd in wildlife - reisfotografie.
  • heel ervaren fotografie reisbegeleider. Begeleidde al fotografie reizen nog voor STARLING bestond.
  • gespecialiseerd in workshops. Landschap, wildlife, macro, etc.
  • hulpvaardig en persoonlijke begeleiding. Enorm bereisd

Op reis met begeleider Martin