Begeleider

De gedroomde safaribegeleider

De ideale biotoop voor Luc De Brabant? Da’s zuidelijk Afrika, waar hij zich thuis voelt. Al van kindsaf was hij geboeid door fauna en flora. Geen wonder dat hij zich liet bekoren door de exotische aantrekkingskracht van Afrika. Naast vele reizen in Europa verliet Luc ons continent enkel en alleen om zuidelijk Afrika te bezoeken.

Vogels zijn zijn grootste passie. Maar ook andere fauna en flora staan bij Luc op het menu. Vooral figuurlijk dan ;-). Voeg daarbij een stevige portie geschiedenis en cultuur, geologie en geografie en een snuifje astronomie en fotografie. Dat alles maakt van Luc een echte allrounder.

Zijn kennis van het Nederlands, Duits, Engels en Afrikaans? Da’s een grote plus voor de interactie met de lokale bevolking, medebegeleiders en deelnemers. Zijn passie delen met anderen is uiteindelijk waar het bij Luc om draait. Breng jij je enthousiasme en nieuwsgierigheid mee op reis? Dan zorgt Luc voor de rest …

Ervaring troef

De laatste 25 jaar was Luc bijna jaarlijks in Zuid-Afrika en Namibië, ook als begeleider bij kampeerreizen voor Vlaamse en Duitse agentschappen. Tijdens die rondtochten bezocht hij ook Mozambique, Botswana en Zambia.

Als zelfstandig landschapsarchitect met een eigen planbureau in Keulen was het soms moeilijk om de nodige reistijd te vinden … Maar waar een passie is, is ook een weg.

Luc volgde in Zuid-Afrika een opleiding tot ranger of guide in een big five-gebied in het Krugerpark. Dat opende ook zijn ogen voor de small five.

Naast vogels spotten en het Krugerpark doorkruisen, dompelt Luc zijn medereizigers graag onder in de Afrikaanse cultuur. Het liefst bij een kampvuur, onder een indrukwekkende sterrenhemel, met sterke verhalen en straffe anekdotes. Of duimen en vingers aflikkend van de sublieme braais: de lokale barbecuegerechten uit de Zuid-Afrikaanse keuken.

Erin vliegen met deze vogelkenner?

59 jaar
Luc De Brabant
Gespecialiseerde safari-gids voor zuidelijk Afrika
  • Als ranger opgeleid in Sabi-Sands, een gedeelte van het Krugerpark.
  • Geniet met passie van de natuur.
  • Focust vooral op vogels (easy birding) maar met aandacht voor alles wat leeft en beweegt (big five en small five).
  • Houdt van comfort met een tikkeltje avontuur zoals een kampvuur of nachtsafari.
  • Fan van zuidelijk Afrika, ook op culinair gebied.