Begeleider

Over Kristof Goemaere

Kristof Goemaere is gek op grote zoogdieren. Hij verbluft je met zijn uitgebreide kennis over bruine beren, wolven en boreale lynxen, en beantwoordt met veel overgave al je vragen over de Europese BIG 5.

Die fascinatie voor de natuur, in het bijzonder voor grote zoogdieren, begon al op jonge leeftijd. Vanaf zijn 14de trekt Kristof jaarlijks met vrienden op tocht doorheen de mooiste gebieden van Europa. Een eerste echte ontmoeting met een wolf volgde op zijn 17de. Die waarneming betekende het begin van talloze uitstappen, bijna altijd in het teken van grote en indrukwekkende zoogdieren doorheen Europa.

Professioneel natuurkenner

Na een opleiding als ingenieur in de Milieukunde, ging Kristof aan de slag als adviseur ecologie bij een studiebureau. Hier stelt hij beheersplannen op, doet hij aan soortbescherming, voert hij inventarisaties uit en geeft hij als expert ecologisch advies. Tel daar zijn jarenlange veldervaring met betrekking tot grote carnivoren bij en je begrijpt meteen waarom wij hem maar al te graag aan het STARLING-gidsenteam toevoegden.

Zoogdieren gezocht

Intussen heeft Kristof ruime ervaring opgedaan met de meest spectaculaire grote zoogdieren in Spanje, Frankrijk, Italië, Polen, Estland, Wit-Rusland, Finland, Zweden en Noorwegen. Grotendeels tijdens persoonlijke vakanties, maar ook tijdens veldwerk met lokale experten en gedurende vrijwilligerswerk zoals professioneel wolvenonderzoek in Wit-Rusland. Sinds 2013 begeleidt Kristof ook gespecialiseerde zoogdierenreizen.

36 jaar
Kristof Goemaere
Gepassioneerd zoogdierenkenner met een voorliefde voor grote carnivoren
  • Heeft zowel wolf, ijsbeer, sneeuwluipaard als Bengaalse tijger op zijn palmares staan.
  • Is als ingenier Milieukunde een echte natuurexpert, maar blinkt vooral uit in het helder overbrengen van complexe materie: een waardevolle eigenschap als gids!
  • Trekt er al gepassioneerd op uit sinds zijn 14de en plant dat ook te doen tot zijn 94ste.