Begeleider

Over Joris Elst

Joris is thuis in de Antwerpse Noorderkempen. Al van jonge leeftijd is hij geboeid door de natuur en sinds midden jaren ’90 toert hij het hele land door op zoek naar zeldzame vogels. Al snel trok hij ook rond in Europa en de rest van de wereld om vogels te spotten. De laatste tien jaar grijpen ook andere soortgroepen (libellen, vlinders, …) zijn aandacht tijdens de vele uurtjes in het veld.

Zijn favoriete bestemmingen? Die vind je in Zuid-Amerika. Dichter bij huis houdt hij ervan uilen te spotten in Scandinavië.

Vogelexpert

Naast alle veldactiviteiten is Joris vooral actief als lid van de BRBC (Belgian Rare Birds Committee), als medeoprichter van de Belgische Vogeldag en bij Rare Bird Alert België. Hij werkt al jaren als gespecialiseerd medewerker aan de Universiteit Antwerpen voor de onderzoeksgroep Evolutionaire Ecologie. Daar draagt hij vooral zijn steentje bij aan populatieonderzoek op kool- en pimpelmezen. Zijn brede kennis over vogels, biologie én zijn organisatorische skills maken van Joris een ideale reisleider. Mét 1 duidelijk doel: topwaarnemingen!

38 jaar
Joris Elst
Natuurreisgids met uitzonderlijke kennis over vogels
  • Is al van kleins af geboeid door vogels en natuur en maakte van zijn passie zijn beroep.
  • Geniet van comfortabel reizen, maar heeft voor het waarnemen van nieuwe soorten heel wat over.
  • Heeft ervaring op 6 continenten met ruim 4000 waargenomen vogelsoorten.