Begeleider

Over Johan van de Watering

Johan verzorgt al sinds 2007 workshops natuurfotografie. Eerst beperkte hij zich tot dagworkshops, maar al snel organiseerde hij ook weekendjes aan de Zeeuwse kust, op de Nederlandse waddeneilanden (Ameland) en in de Belgische Ardennen.

De passie voor natuur en fotografie heeft hij vooral van zijn ouders meegekregen. Als 14-jarige ging hij al met een camera op pad in de natuur rondom zijn woonplaats Roosendaal. Naar gebieden waar hij nu, 40 jaar later, nog steeds met grote regelmaat komt.

Educatief fotograaf

Johan is semi-professioneel natuurfotograaf. Hij begeleidt graag fotoworkshops, want op die manier combineert hij zijn passie voor lesgeven met die van fotografie. Voor hem gaat het werk van een natuurfotograaf dan ook niet alleen om het verkopen van prachtige beelden, maar vooral om het doorgeven van kennis via workshops, cursussen, lezingen/presentaties en het schrijven van artikels, tutorials en boeken. Hij houdt ervan anderen te inspireren en won diverse (inter)nationale prijzen met zijn beelden. Kortom, een droombegeleider en grote aanwinst voor het STARLING-team.

59 jaar
Johan van de Watering
Bekroond fotograaf met een voorliefde voor (kust)landschappen, macro en vogels in het landschap
  • Combineert via fotografieworkshops zijn passie voor lesgeven met die voor natuurfotografie.
  • Is niet op zoek naar spectaculaire avonturen, maar geniet met volle teugen van de kleine dingen die zijn pad kruisen.
  • De berk is zijn favoriete boom: fragiel en toch sterk!

De begeleiding door Johan was uitstekend. Ik heb veel geleerd en d workshop heeft mijn verwachtingen zeker ingelost. Vermoeiend, maar zeer de moeite waard!

Alida Zoon
deelneemster fotografieworkshop Opaalkust 2017

Prima fotograaf, veel kennis, enthousiast, motiverend en stimulerend. En daarnaast heel gezellig!

Willemien Kappete
deelneemster fotografieworkshop Opaalkust 2017