Afrikaanse visarend in vlucht. © Billy Herman
Een sfeerbeeld van de oevervegetatie tijdens een ondergaande zon. © Billy Herman
De koning van de savanne... © Billy Herman
Lichtenstein's sandgrouse kom je met geluk tegen in de schaduw van de acacia's. © Billy Herman
Te Amram kunnen we naast Sinai rosefinches ook enkele grotten verkennen waar we met wat geluk vleermuizen als deze greater mouse-tailed bat aantreffen. © Joachim Bertrands
Een muggennet is soms weliswaar geen overbodige luxe... © Billy Herman
Sperweruilen staan hoog op het verlanglijstje, en met wat geluk vinden we er enkele. © Billy Herman
Begeleider

Over Ignaas Robbe

Ignaas is een reiziger in hart en nieren. Beroepshalve trekt hij de hele wereld rond en ook tijdens zijn vakanties maakt hij jaarlijks twee tot drie trips. Gepassioneerd door trekvogels staan zijn reizen bijna altijd in het teken van vogels. Reis mee met Ignaas en je waarnemingenlijstje zal schitteren van de kleppers!

Als je al Ignaas’ korte en lange reizen naar alle uithoeken van de wereld bij elkaar telt, bekom je een indrukwekkend aantal bestemmingen. Zijn favorieten? Polen, Hongarije, Israël, Chili, China, Kenia en de andere Afrikaanse landen. In eigen land is hij actief lid van de Natuurpunt Vogelwerkgroep Zuid-West-Vlaanderen. Daarnaast is hij mateloos geboeid door fotografie.

Feel good reizen

In de natuur zijn bezorgt Ignaas pakken energie. Een positieve vibe die hij graag deelt met zijn medereizigers. Sinds 2005 begeleidt Ignaas groepsreizen, iets wat hem enorm ligt. Voor hem is een reis pas geslaagd als iedereen tevreden naar huis gaat. Als begeleider van groepsreizen zorgt hij er dan ook nauwgezet voor dat iedereen zich goed voelt in de groep en dat elke deelnemer alle waarnemingen zo goed mogelijk te zien krijgt. Hij staat op een goede communicatie, spreekt 5 talen en is een waar organisatietalent. Hij leerde bovendien veel van de Britse en Amerikaanse reisgidsen waar hij zelf mee reisde. Met Ignaas als gids ben je dus gegarandeerd in goede handen!

51 jaar
Ignaas Robbe
Ervaren natuurreisbegeleider en vogelkenner met aandacht voor elke deelnemer
  • Is een bekend vogelkenner en reisbegeleider.
  • Spreekt vijf talen.
  • Zag ooit in Moorsele een indrukwekkend fenomeen: een groep Grutto's 'gevangen' in een sneeuwstorm.

Ignaas is een uitstekende gids. Een vogel weet hij zeer snel te determineren en aan te duiden. Bezit ook een ruime bagage achtergrondinformatie, is zeer toegankelijk en organisatorisch staat hij op een hoge trap. Dat is zeer belangrijk voor deelnemers die voor de eerste keer een vogelreis maken.

Werner
deelnemer vogelreis Israël 2018

100% fantastische gids.

Etienne
deelnemer vogelreis Israël 2018