Begeleider

Geert Beckers

Een enthousiaste en goedlachse natuurspecialist met een ruime kennis van vogels tot libellen, amfibieën en dagvlinders? Meet Geert! In binnen- en buitenland scoort hij de ene waarneming na de andere: zo ontdekte hij een nieuwe vogelsoort voor België en herontdekte hij verschillende bedreigde soorten op nieuwe plaatsen. 

Begeleider Geert Beckers werkt als senior ecoloog bij het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Door de jaren heen verwierf hij zo een enorme ecologische kennis. Voornamelijk van Limburgse natuur, maar ook van meer exotische plekken (waarmee we niet willen zeggen dat Limburg niet exotisch is).

Wild van dieren

Geert kreeg de vogelmicrobe te pakken op twaalfjarige leeftijd tijdens ornithologische jongerenkampen in Bokrijk. De natuur kriebelde meer en meer en drie jaar later vond je Geert meermaals per week in de wilde natuur. Een gewoonte die hij tot op de dag van vandaag volhoudt. Als natuurspecialist werkte hij mee aan het programma Wild van Dieren op VTM.

Van Mexico tot Madagaskar

Als fervent reiziger heeft Geert een indrukwekkend lijstje bestemmingen. Naast vele reizen in Europa heeft hij met reizen naar Namibië, Kameroen, Ethiopië, Marokko en Madagaskar een mooi beeld van Afrika. Maar daar stopt het niet. In de nieuwe wereld reisde hij al naar Canada, de VS, Mexico, Guatemala, Venezuela, de Caraïben, Colombia en Ecuador. Het best kent hij zijn weg in Azië met reizen naar Mongolië, China, Thailand, India, Oman, Maleisië, Borneo, Java, Sulawesi, Halmahera, Rusland, Zuid-Afrika en verschillende reizen naar West-Papoea. Zijn absolute hoogtepunt? De paradijsvogels van West-Papoea! Niemand herkent vogelgeluiden als Geert: het is een plezier om dit met hem als gids te beleven!

42 jaar
Geert Beckers
Vlotte gids en natuurspecialist met het nodige gevoel voor humor
  • Geert stond ooit onverwacht oog in oog met een groep chimpansees toen hij in Kameroen ging birdwatchen.
  • Hij bulkt van de leuke weetjes over dieren, planten en hoe ze op soms magische wijze met elkaar in verhouding staan.
  • Zag al meer dan 5000 vogelsoorten en heeft een onwaarschijnlijk goed oor voor vogelgeluiden.

Geert Beckers is een ongelooflijke gids voor deze reis: vol ervaring en hij gaat er altijd voor. Met zo iemand op pad zijn tijdens deze reisbelevenis is de max. Volle bak genieten!

Alexander
deelnemer vogelreis naar West-Papoea 2017

Geert Beckers was de juiste man op de juiste plaats! Veel kennis, plezierig, fanatiek, attent, gevoel voor sfeer in de groep en dus ook veel gelachen!

Ruud
deelnemer vogelreis naar West-Papoea 2017