Begeleider

Over Frank Resseler

De liefde voor de natuur werd Frank Resseler met de paplepel ingegeven. Zo werd hij op zijn zestiende de jongste natuurgids van Vlaanderen! De drang om andere mensen de pracht en praal van onze natuurlijke omgeving te laten zien achtervolgde Frank doorheen zijn studies. Dit was later ook de kiem voor het opstarten van De kijkhut, een productiehuis voor natuurfilm en -beelden van eigen bodem. Gespecialiseerd in drone- en timelapse-video’s, ben je bij Frank altijd aan het goede adres voor een creatieve kijk op natuur. 

Frank heeft twee uitgesproken specialiteiten: algemene inheemse natuur en Zuid-Amerika. Maar hij is ook een echte duizendpoot en weet over alles wel iets boeiend te vertellen. Bijleren over en genieten van de natuurpracht rondom ons? Met Frank doe je beide, op een toegankelijke en laagdrempelige manier.

Zuid-Amerikakenner

Na zijn studies biologie aan de universiteit van Antwerpen, wilde Frank allereerst pure ongerepte natuur opsnuiven. Geen betere plaats hiervoor dan het Amazonewoud in Zuid-Amerika. Deze voorliefde voor de neotropen werd meer dan een passie toen hij drie maanden Amazonegids werd voor ecotoeristen en gedreven vogelaars in de Cristalino lodge in Brazilië. Aan het haardvuur, met een glas wijn in de hand, vertelt hij je graag over zijn eindeloze belevenissen en verhalen. Later trok hij ook naar Bolivië, Argentinië, Chili, Uruguay, Peru en Brazilië: jouw gedroomde gids dus voor een trip naar het meest biodiverse continent ter wereld!

Professioneel cineast

Freelance bioloog, uitstekend fotograaf én professioneel cineast: Frank is het allemaal. Enkele jaren geleden richtte hij De kijkhut op: een productiehuis voor films over natuur in eigen land. Niet voor niets was hij één van de vaste gezichten in het natuurprogramma Wild van Dieren op VTM. Zijn aanstekelijke enthousiasme en heldere tips zorgen ervoor dat je met een andere kijk de deur uitgaat. Benieuwd hoe je de magie van de natuur om je heen zo authentiek mogelijk vastlegt? Reis mee met Frank.

38 jaar
Frank Resseler
Fantastisch natuurfotograaf, cineast en bioloog met grote kennis over Zuid-Amerika
  • Oprichter van De Kijkhut, een productiehuis voor natuurfilms en -beelden van de lage landen.
  • Bioloog met een passie voor Zuid-Amerika en een rugzak vol straffe verhalen.
  • Werd op zijn 16de de jongste natuurgids van het land en verbaast nu iedereen met zijn indrukwekkende drone- en timelapse-video's.

Frank verstaat de kunst om aan leken (zoals ik) technische informatie verstaanbaar over te brengen. En op een duidelijke manier te antwoorden op vragen die waarschijnlijk heel dom zijn in de ogen van een professional. Tijdens het praktische gedeelte geeft Frank ook zeer goede tips. Aangename gids!

Dirk
deelnemer workshop digiscoping 2015