Begeleider

David Van den Schoor

Begeleider David Van den Schoor was als tienjarige al enorm gefascineerd door vogels. Hij deelde die passie met zijn vader Wilfried, met wie hij wekelijks eropuit trok. Zijn enthousiasme en gedrevenheid kende geen grenzen: zo ging hij al vroeg zeldzame vogels kijken en spotte hij op zijn veertiende een harlekijneend in IJmuiden (NL).

Na België en Nederland bracht zijn passie voor vogels hem vanaf zijn zeventiende naar Spanje en Hongarije. David was één van de laatste vogelspotters die in Marokko de toen al uiterst bedreigde dunbekwulp heeft gezien, een avontuur dat hem nu nog altijd helder bij blijft.

Reizen? De vogels achterna!

De rest van de wereld volgde snel. Canada en Noord-Amerika waren de eerste verre bestemmingen, gevolgd door India, Indonesië, Maleisië en Nepal begin jaren ’90. Later volgde nog diverse Aziatische en Afrikaanse landen en sinds 1998 ligt de focus vooral op Centraal en Zuid-Amerika. Hier voelt hij zich, na niet minder dan 30 vogelreizen, intussen meer dan thuis. Ook West Papoea, Australië en het zesde continent, Antarctica, vinkte hij van zijn lijstje. Het is duidelijk: David is een allrounder.

En al dat reizen blijft niet zonder resultaat. David hoort intussen tot de selecte club vogelkijkers die 7000+ vogelsoorten heeft waargenomen. De favoriet van begeleider David Van den Schoor? Antpittas en verwanten: ooit hoopt hij alle soorten van deze familie te zien. Met 57 van de 65 soorten is hij alvast aardig op weg.

Katachtigen in het vizier

Maar het stopt niet bij vogels: David heeft ook een zwak voor katachtigen. Tijger, zwarte Aziatische panter, pallaskat, nevelpanter, Afrikaanse goudkat, ocelot, margay, pampaskat, tijgerkat en jaguar zijn maar een greep uit zijn rijk gevulde soortenlijst.

Zijn enorme ervaring, soortenkennis en sociale karakter maken van hem een geknipte gids voor onze trips. Wie na een lange intensieve dag vogels kijken nog niet voldaan is, is bij David aan het goede adres. Met zijn enorme passie voor uilen is ook geen enkele nachttocht hem te veel! Kortom: een gedreven gids die ver gaat voor de beste waarnemingen.

55 jaar
David Van den Schoor
Bereisde gids met fenomenale vogelkennis en grote interesse in katachtigen
  • Ging als kleine jongen mee vogels kijken met zijn papa. Intussen zag hij al 7000+ vogelsoorten.
  • Reist de hele wereld rond om vogels te spotten. Zijn vogelkennis is dan ook navenant.
  • Begeleidde voor STARLING al verschillende unieke reizen op zoek naar de white-masked antbird en scarlet-banded barbet in Peru, de Baudo Guan in Colombia, en brilberen en bergtapirs op de Ecuadoraanse hoogvlaktes. Next up: de Algerijnse boomklever!