Een jonge leeuwenwelp kijkt recht in de camera... © Carole Deschuymere
Twee vechtende Afrikaanse olifanten. © Carole Deschuymere
Giraffen vanuit een lage hoek. © Carole Deschuymere
Vol verwondering geniet onze groep in alle veiligheid van de schoonheid van Mana Pools. 'Mana Magic' zegt onze gids wel eens... © Carole Deschuymere
Een Afrikaanse wilde hond wandelt voorbij de ondergaande zon. © Carole Deschuymere
Een gnoe in volle draf. © Carole Deschuymere
Begeleider

Over Carole Deschuymere

Carole  is een natuurfotografe met een voorliefde voor het Afrikaanse continent. Tijdens het vele reizen perfectioneerde ze haar fotografie en ontwikkelde ze een eigen, herkenbare stijl. Op reis helpt ze je graag met compositie, belichting en techniek, maar ook met het ontwikkelen van je foto’s in Lightroom en Photoshop. 

Van Botswana, Zimbabwe en Zuid-Afrika tot Namibië, Kenya en Tanzania: Carole is STARLINGs eigen Afrika-kenner. Met haar ongelooflijke kennis van het gedrag van het Afrikaanse wildlife, helpt ze je om unieke beelden te maken. De reis van je leven? Die beleef je met Carole!

Gevallen voor Afrika

In tegenstelling tot vele anderen ontdekte Carole haar passie pas op latere leeftijd, tijdens een reis door de Okavango delta in Botswana. Ze maakte een hoop foto’s, om thuis tot de conclusie te komen dat de meeste daarvan niet echt gelukt waren. Ze schreef zich in voor avondlessen fotografie en nam enkele privélessen bij gekende natuurfotografen. Zo bereidde ze zich voor op de volgende reis. En de foto’s waren een stuk beter.  Gedreven om telkens de lat hoger te leggen, leerde ze ondertussen de Afrikaanse bush kennen. Het liefst slaapt ze in haar tentje tussen de leeuwen en de olifanten, in de vrije natuur. Twee jaar later won ze de Africa Geographic wedstrijd: het ultieme bewijs dat het nooit te laat is om je dromen waar te maken.

43 jaar
Carole Deschuymere
Bekroond wildlifefotografe met een passie voor de Afrikaanse big five
  • Beet zich pas op latere leeftijd vast in fotografie, volgde cursussen en wint nu grote prijzen.
  • Is hypergespecialiseerd in fotografie van wilde dieren.
  • Trekt vaak in haar eentje naar Afrika en logeert dan in een tentje in de Kalahariwoestijn.

Een grote dankjewel aan onze gepassioneerde,  professionele en aangename reisgids/fotografe Carole om mijn droomreis waar te maken.

Birgen
deelnemer fotografiereis Mana Pools 2017