Begeleider

Over Bert Willaert

Bert heeft één grote passie: amfibieën en reptielen! Hij wordt dan ook helemaal vrolijk van regenweer en gaat met plezier in beken en poelen op zoek naar deze prachtige dieren. Als natuurfotograaf legt hij zijn waarnemingen graag op de gevoelige plaat vast.

Met een Master in de Biologie op zak, werkte Bert  eerst 3 jaar als onderzoeker aan het Amphibian Evolution Lab van de Vrije Universiteit Brussel. Een voedzame kweekvijver voor zijn grote passie, die hij ook op zijn reizen in Europa, Azië, Afrika en Zuid-Amerika verder ontwikkelde. Ondertussen werkt hij al enkele jaren als milieudeskundige en teamcoach vergunningen aan de milieudienst van de Stad Gent, waar hij een brede kennis over de actuele milieuproblematieken ontwikkelde.

Koelbloedig bioloog

Als kind al was Bert geïnteresseerd in niet-warmbloedige dieren. Biologie studeren was het logische gevolg en zijn kennis over herpetologie nam dan ook gestaag toe. ‘s Nachts gaat hij graag op zoek naar amfibieën om ze te bestuderen en te fotograferen. Want wat je in de duisternis waarneemt is niet te vergelijken met wat de natuur ons overdag toont. De magie van het localiseren van een tsjirpende kikker na uren ploeteren in een donker regenwoud, is voor hem met niets te evenaren. Via fotografie en gidstochten introduceert Bert het grote publiek graag in de wondere wereld van de ‘nachtelijke natuur’.

 

31 jaar
Bert Willaert
Ervaren reisleider en macrofotograaf met passie voor amfibieën en reptielen
  • Is gek op regenachtig weer, want daar houden reptielen en amfibieën van.
  • Legt de nachtelijke natuur vast op foto.
  • Als hij geen kikkers en padden achtervolgt, bewondert hij al duikend het onderwaterleven of vind je hem in de tuin.

Bert is een heel aangename begeleider met een grote kennis over het onderwerp.

An
deelneemster amfibieworkshop 2018