Begeleider

Over Bart De Keersmaecker

Bart is een enthousiaste vogelkijker en wereldreiziger, die dankzij zijn vader al op heel jonge leeftijd gepassioneerd was door dieren en natuur. Amper 10 jaar was hij toen hij een ivoormeeuw spotte in Stellendam (NL). Zijn jeugdige interesse werd verder aangewakkerd tijdens ontelbaar veel wandelingen en uitstapjes met natuurvereniging Natuurpunt. Toen hing hij aan de lippen van de gidsen, nu gidst hij zelf reizen over de hele wereld. 

Vanaf 1997 begon Bart fervent met vogels kijken en trektellen. Bijna dagelijks trok hij eropuit in zijn geliefde natuurgebied Het Noordelijk Eiland in Wintam, Bornem. Stilaan volgden de andere Belgische natuurgebieden en de rest van de wereld.

Ervaren reiziger

Tijdens de jaarlijkse gezinsreizen kreeg Bart de reismicrobe te pakken. Er volgden vele natuurreizen naar Hongarije, Slovakije, Roemenië, Polen, Griekenland, Israël, Scandinavië, Bulgarije, Turkije, Portugal en Marokko. Ook de verschillende streken van Spanje werden uitgebreid doorkruisd. Vanaf 2005 ging hij het ook buiten Europa zoeken. Samen met zijn broer en vrienden maakte hij zelf georganiseerde natuurreizen met focus op vogels en grote zoogdieren. Zo trokken ze naar Venezuela, Peru, Ecuador, Namibië, Botswana, Oeganda, Ethiopië, Ghana, Borneo, Thailand, China en Texas.

Brede kennis

Die rijke reiservaring resulteerde in een brede natuurkennis, die hij graag deelt met anderen. Dankzij zijn arendsblik en scherp gehoor ben je zeker van geweldige waarnemingen. Samengevat: meer dan een geknipte STARLING-reisbegeleider!

39 jaar
Bart De Keersmaecker
Wereldreiziger met uitgebreide kennis van vogels & zoogdieren
  • Zijn vader bracht hem de liefde voor natuur bij, nu reist hij de 5 continenten af.
  • Toen hij tien jaar was, zag hij in Stellendam (NL) een ivoormeeuw. Dat is nog steeds één van zijn hoogtepunten als vogelkijker.
  • Heeft een arendsoog én uitstekend gehoor op vlak van vogels, maar is ook gek op zoogdieren.