6 redenen om STARLING te kiezen voor je natuurreizen of fotografiereizen

Redenen genoeg om met Starling fotografie- of natuurreizen te maken. We zetten ze voor je op een rijtje.

 

Reden 1: Puur enthousiasme

Starling is geen gewone reisorganisatie, maar de droom van verschillende natuur- en fotografiegidsen die met passie hun ding willen doen. En dat merk je aan de kwaliteit van ons ecotoerisme. Zo begeleiden onze gidsen enkel die reis waarvoor zij een zwak hebben en gaan zij altijd net iets verder om hun enthousiasme te delen.

 

Reden 2: Voor elk wat wils

We willen iedere natuurliefhebber de kans geven om waarnemingen te maken én te fotograferen. Daarom bieden we workshops, natuurreizen en fotografiereizen voor verschillende leeftijden en niveaus. Je hebt de keuze uit reizen die geschikt zijn voor jonge gezinnen, diepgaande workshops rond een bepaald thema, avontuurlijke expedities en comfortabele tot zelfs gastronomische natuur- of fotografietrips.

 

Reden 3: Alleen de beste gidsen en reisleiders

Al onze reisleiders zijn absolute experts in hun domein. Ze beschikken over specifieke kennis of hebben een uitgesproken affiniteit met een bepaalde bestemming of soortgroep. Anderen bouwden een knap palmares uit met prestigieuze prijzen, tal van publicaties, de ontdekking van nieuwe soorten of een indrukwekkend aantal waarnemingen. Maar minstens even belangrijk is hun passie en gedrevenheid om hun kennis met jou te delen. Al onze reisleiders zijn niet-rokers en hebben een goeie conditie!

 

Reden 4: Kleine groepen voor meer kwaliteit

Een groep telt 6 à 10 personen zodat we een persoonlijke begeleiding kunnen garanderen. Bovendien blijft de sfeer dan vriendschappelijk en gezellig zonder dat we de natuur belasten. Als er meerdere begeleiders zijn, zoals bij een workshop, telt een groep maximaal 16 personen.

 

Reden 5: Duurzaam ondernemen

Reizen is niet altijd de meest ecologische manier van leven. Toch hebben we allemaal eens nood aan vakantie. Daarom proberen wij zo duurzaam mogelijk te ondernemen en kiezen we voor kleinschalig ecotoerisme. Concreet eten we op reis regelmatig vegetarisch, drukken we geen brochures en kunnen contracten digitaal getekend worden. Uniek in de natuurreissector! Ook belangrijk: we steunen bij alle fotografie- en natuurreizen de lokale natuurbescherming en bieden green-seats aan om de CO2 uitstoot van vluchten te compenseren.

 

Reden 6: Samenwerking met lokale bevolking

Dankzij samenwerking met lokale gidsen kennen we de nieuwste ontwikkelingen ter plaatse en weten we welke hotspots we absoluut niet mogen missen. Omgekeerd wordt de lokale bevolking door de samenwerking actief bewust gemaakt van de natuurpracht rondom hen. Zo levert elke natuurreis een duidelijke win-winsituatie op.