Ben je benieuwd waar de Belgische wolvin Naya vandaan komt? We volgen haar voetspoor en gaan op stap in de streek waar ze werd geboren. Een lokale wolvenkenner neemt ons mee in het territorium van de wolven, en natuurlijk hopen we ze te zien te krijgen! Deze reis organiseren we in samenwerking met natuurvereniging Landschap vzw, de organisatie achter Welkom wolf.

 

 

In de voetsporen van Naya

Wat maakt de komst van wolvin Naya zo bijzonder? Uiteraard het feit dat het meer dan 100 jaar geleden is dat de laatste wolf in België werd gezien, maar zeker ook de halsband die Naya draagt. Dankzij de GPS-tracker kunnen specialisten elke beweging volgen en weten we exact waar ze zich ophoudt, via welke route en aan welk tempo ze vanuit Duitsland, dwars door Nederland naar Leopoldsburg liep.

Vijf dagen lang verblijven we in de streek in Duitsland waar Naya vandaan komt, we gaan mee op gegidste wandelingen met één van de onderzoekers die meewerkt aan de monitoring van de Duitse wolvenroedels. We leren o.a. hoe we wolvensporen en -uitwerpselen herkennen in het veld en hopen misschien wel een glimp op te vangen van één van Naya's familieleden. Onze lokale gids geeft ons heel wat interessante informatie over hoe ze er hier in slagen om na 150 jaar zonder wolven toch in harmonie met deze toppredator samen te leven. We gaan op bezoek bij een schapenhoeder om in de praktijk te zien hoe het allemaal werkt. Wanneer de nacht valt hebben we ook nog een presentatie in petto met een lezing over de comeback van de wolf in Europa. Kortom, een razend boeiende informatieve natuurvijfdaagse voor iedereen die meer over wolven wil weten.

Boek deze reis

1075 euro
€150.00
Inclusief
Transport vanuit België/Nederland, alle transport ter plaatse, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, water, alle excursies, begeleiding en lezingen door gespecialiseerde wolvenexperts, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
Frisdranken en alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Bio-Hotel Kenners LandLust

Accommodatie en vervoer

We rijden per minibus naar Duitsland. De opstapplaatsen worden zo handig mogelijk bepaald aan de hand van van de woonplaats van de deelnemers. 

We logeren voor onze wolventrip in een klimaatneutrale ecoherberg midden in het wolvengebied in Duitsland. We smullen er dagelijks van een heerlijk biologisch buffet.

 

Is deze wolvenweek iets voor jou?

Wil je graag op verkenning in het gebied in Duitsland waar Naya vandaan komt? Ben je benieuwd hoe mens en wolf harmonisch met elkaar kunnen samenleven? Wil je graag wolvensporen leren kennen? En wil je misschien, héél misschien, kans maken om een glimp van een Wolf op te vangen? Dan is deze wolvenvijfdaagse iets voor jou.

 

Klimaat in Duitsland in maart

Voorzie voldoende warme en waterdichte kleding (werk met laagjes). Stevige stapschoenen die waterdicht zijn, zijn ook een must. Regen en sneeuw zijn geen uitzondering, dus een warme muts, sjaal en handschoenen zijn geen overbodige luxe. 

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons