Kleurrijke fazanten, Indiase neushoorns en bijzondere vogelsoorten in alle kleuren van de regenboog! Dit en veel meer heeft het noordoostelijke deel van India ons te bieden. We reizen langs de grenzen van Bhutan, Tibet en Myanmar en laten ons leiden door de unieke cultuur, heerlijke eten en het ritme van de natuur. Een bijzondere en beklijvende vogelreis. Tot in de puntjes voorbereid onder begeleiding van de meest ervaren gidsen. Welke ingrediënten wil jij nog meer voor een topreis?

 

Schatten in de Himalaya

Het wordt een trip vol adembenemende landschappen en avontuur door de Himalaya en in de Brahmaputra-vallei. Zet je alvast schrap, want we rekenen erop dat we tijdens deze trip meer dan 400 vogelsoorten zullen spotten. We doorkruisen dan ook één van Azië’s meest biodiverse plekken. Kaziranga Nationaal Park, Eaglesnest, Dirang en Manas Nationaal Park staan allemaal op het programma.

In de wouden van Arunachal Pradesh houden zich tientallen prachtige vogelsoorten schuil. Van de spectaculaire Temminck’s tragopan tot de pas in 2006 beschreven Bugun liocichla, van de haast mythische Ward’s trogon tot de unieke Spotted elachura. Op al deze soorten maken we een behoorlijke kans!

 

ONTDEK HIER HET VOLLEDIGE REISPROGRAMMA.

 

Alle sterktes van deze reis op een rij

  • uitgekiende voorbereiding door David Van den Schoor. Focus op de meest bijzondere en unieke vogelsoorten 
  • efficiënte verplaatsingen, geen tijdverlies of overbodige parken.
  • perfecte timing tijdens het jaar. Deze reis vroeger of veel later plannen is gedoemd om te mislukken. 
  • minimum 4 deelnemers, maximum 7! Op deze manier garanderen we maximale observaties voor elke deelnemer en hoef je niks te missen.
  • unieke combinatie van gidsen. De lokale gids en onze gids vormen een gesmeerde tandem die het onderste uit de kast zullen halen voor jou.
  • van zaterdag tot zondag, gepland binnen de Paasvakantie.

 

ONTDEK HIER HET VOLLEDIGE REISPROGRAMMA.

 

Maak kennis met de gids en zijn India-ervaring

David Van den Schoor heeft met 7000+ soorten de meest indrukwekkende vogellijst van het STARLING-team. Hij verzamelde deze lijst sinds zijn jeugdjaren en reist daarvoor de hele wereld rond. Zijn reiservaring en doorzetting zijn dus fenomenaal. Deze specifieke trip naar India heeft hij dit voorjaar nog verkend.

Zijn ervaring met de lokale avifauna en zijn vermogen om vogelsoorten te vinden zullen goed van pas komen tijdens onze zoektocht naar de moeilijkere soorten zoals de vele Wren-babblers.

Op alle plekken die we bezoeken, hebben we ook een lokale gids mee. Een echte meerwaarde voor de deelnemers, omdat lokale gidsen altijd de meest up-to-date informatie hebben over de vogelsoorten. 

Boek deze reis

4450 euro
€470.00
Inschrijven voor
31 dec 2018
Inclusief
vliegtuigtickets, alle transport, alle safari's, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, camera fees in de parken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, aankopen van persoonlijke aard.

Natuurreis India: accommodatie en vervoer

We overnachten de hele reis in sobere tot degelijke accommodaties. Het aanbod aan logies is vaak klein, maar kiezen steevast voor de best mogelijke hotels en lodges.

In Kaziranga Nationaal Park en Nameri Nationaal Park slapen we in een lodge met eigen toilet en badkamer. In Eaglenest overnachten we uniek in twee vrij basic maar nette tentenkampen, waar we wel kunnen douchen met warm water.

We verplaatsen ons in minibusjes of jeeps die tegelijk handig dienen om ons materiaal veilig op te bergen tijdens de wandelingen. 

Zowel de internationale als binnenlandse vluchten zijn inbegrepen in de prijs. Voor de internationale vluchten is vliegen vanaf Brussel of Schiphol mogelijk.

 

Is deze vogelreis naar India iets voor jou?

Deze trip is geschikt voor iedereen die gepassioneerd (en misschien zelfs een tikkeltje geobsedeerd) is door vogels. Het is logisch dat je weinig of geen kennis hebt van de lokale soorten. Daarvoor hebben we reisbegeleider David mee. Je zal sowieso heel wat opsteken, of je nu een beginnend of een ervaren vogelkijker bent.

 

Vogelreis naar India: klimaat, kleding en materiaal

Natuurlijk voorzie je je klassieke vogelkijkmateriaal, maar breng zeker ook een goede zaklamp mee. Voorzie voldoende regenbestendige kleding, waterdichte schoenen en/of laarzen.

Aan de Se La Pass zal het ‘s morgens koud zijn: een warme jas, handschoenen en een muts zijn geen overbodige luxe.

In Kaziranga Nationaal Park en Manas Nationaal Park verwachten we eerder warm weer. Alle overige gebieden liggen in de bergen met aangename dagtemperaturen, maar ‘s avonds koelt het af.

Je ontvangt uitgebreide praktische informatie tijdig voor vertrek.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons