Het Arabisch Schiereiland bezit ondanks z’n extreme klimaat een enorme biodiversiteit. Door de invloed van zowel Afrika in het westen als Azië in het oosten ontwikkelde zich hier een uniek ecosysteem. Oman leent zich uitstekend om deze fauna te ontdekken door de toegankelijkheid van het land, de diverse habitats en de nabijheid van de zee. Ga mee met ons en ontdek tot de verbeelding sprekende soorten als Zwarte Arend, Waaliaduif en Zijdestaart.  Dit allemaal onder een stralende zon langs de Arabische zee!

Wat maakt deze reis zo bijzonder?

  • een duidelijke ALL IN formule. Vliegtuigtickets, accommodatie, maaltijden, pelagic, exclusieve toegang voor de mooiste natuurlijke roofvogelshow ter wereld, etc.
  • minimum 3 deelnemers, maximum 6 deelnemers! Een unieke comfortabele formule waardoor elke deelnemer kan genieten van de beste observaties.
  • 1 (3 deelnemers) of 2 (3+ deelnemers) ervaren reisgidsen die jou een zorgenloze reis bezorgen.
  • uitzonderlijk verzorgd transport met ruime 4x4 wagens. Voor elke deelnemer een comfortabele plaats aan een deur met raam.
  • evenwichtig reisschema die het onderste uit de kan haalt van vogelobservaties.

 

Muscat en het verrassend binnenland

We starten in de hoofdstad Muscat, waar heel wat vogelrijke gebieden te vinden zijn. Op onze eerste dag kunnen we vlak naast ons comfortabel hotel kennismaken met de eerste soorten in het Al Qurum reservaat. Rondom Muscat bezoeken we ook het befaamde Al Ansab wetland en Al Gubra. Op dag drie verlaten we de hoofdstad en trekken we naar rotskust van Ras-el-Hadd. Een volgende stop wordt ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze trip, Barr Al Hikman: een zanderig schiereiland van 30 op 30 km en omgeven door een getijdegebied. Hier maken we goede kans op soorten als Terekruiter, Breedbekstrandloper, Krabplevier en met wat geluk Grote Kanoet tussen de tienduizenden andere kleine steltlopers. We doorkruisen het Dhofar-plateau en komen zo in een andere wereld terecht. Onmiddellijk valt de droogte op, maar ook hier zal er veel te zien zijn. Een zekere stop is Qitbit, waar een onderhouden tuin heel wat vogels aantrekt en waar de nabijgelegen oase (Muntasar) wordt bezocht om er onder andere de prachtige Zijdestaart te zoeken. Via Thumrait vervolgen we onze tocht naar het zuiden.

 

Salalah, parel van het zuiden

Het klinkt misschien vreemd, maar het zuiden van Oman kent de meeste neerslag van het droge Oman. Deze streek, ook de Dhofarregio genoemd, profiteert tussen juni en september van de moesson vanuit de Indische Oceaan. Deze regen zorgt er voor dat niet alleen de plantengroei er rijkelijk is, maar ook dat er heel wat fauna aanwezig is. Vanuit onze prachtig gelegen uitvalsbasis, met zwembad en zicht op de Arabische Zee, verkennen we de ruime omgeving van Salalah, en doen we een aantal parken en prachtige khawrs aan, de typische kustlagunes. Hier zullen fotografen zich amuseren, en de natuurliefhebbers ogen te kort komen.

We gaan er op zoek naar specialiteiten van het Arabisch schiereiland zoals Jemenitische Kanarie, Arabische steenpatrijs, tapuit en goudvleugelvink. Soorten als WalaaiduifAfrikaanse Paradijsvliegenvanger en Zwarte Arend staan ook hoog op de verlanglijst. We gaan ook een vuilnisbelt (jawel!) in de buurt binnen (mits vergunning). Het is er het walhalla voor overwinterende roofvogels met honderden Steppearenden, Bastaardarenden en enkele Keizerarenden! We krijgen misschien ook wel de schuwe Aziatische Wespendief te zien. Ook staat er een pelagic (boottocht op open zee) op het programma, waar we mikken op Jouanins Stormvogel, Perzische Kleine Pijlstormvogel en Maskergent. Naast vogels wordt er uiteraard ook gefocust op onder andere libellen en dagvlinders zoals Sinaï Haaklibel, African Caper White…

Ervaren reisgids

Johan Debuck neemt je als ervaren reisgids, graag mee onder zijn vleugels. Johan is een enthousiaste natuurmens en gebeten door de fauna van Europa en omgeving. Oman is hem niet onbekend, en zijn favoriete bestemming in het Midden Oosten. Johan zijn kennis is enorm divers en strekt zich van vogels tot allerhande klein gespuis zoals vlinders en libellen. Humor en lekker eten zijn voor reisgids Johan ook nooit veraf.

Benny Cottele is gepassioneerd door vogels en vogels fotograferen. Samen met Johan vormt hij een uniek team die je zeker weet te bekoren! In 2016 gingen ze samen op trip en kwamen ze terug met niet minder dan 222 vogelsoorten waaronder heel wat uitzonderlijke waarnemingen. Benny vond zelfs de eerste Ashy Drongo voor Oman. Benny heeft een allround kennis om versteld van te staan, terwijl hij je ook wegwijs zal maken in de vogelwereld en het fotograferen ervan. 

Boek deze reis

3625 euro
nog 3 plaatsen
€495.00
Inschrijven voor
01 sep 2017
Begeleider
Benny Cottele
Begeleider
Johan Debuck
Inclusief
alle vliegtuigtickets, alle transport, visum (€40), alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, verzekering garantiefonds.
Exclusief
alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard

Salalah

Barr al Hikman

Thumrait

Qitbit Motel

Al Hadd

Mirbat

Accommodatie en transport

Alle overnachtingen, met uitzondering van Hiji, zijn van goede kwaliteit. Hiji wordt aangedaan om het prachtige Barr Al Hikman te kunnen bezoeken, en is basic maar netjes. De hotels in Muscat en Salalah zijn zeer comfortabel,  hebben eigen sanitair op de kamer en een zwembad. De verplaatsingen worden gemaakt in ruime 4x4 wagens. De wegen zijn over het algemeen van uitstekende staat. Voor de vluchten kiezen we een zo comfortabel mogelijk vluchtschema, met minimaal aantal overstappen en transittijd.

 

Toegankelijkheid en natuurstudie

Het wandelen is gemakkelijk, maar kan soms door de warmte toch net iets meer inspanning vragen. Over het algemeen zijn deze wandelingen kort, en valt de warmte hierdoor heel goed mee. Voor deze reis is een gewone basisconditie vereist. Ervaring met buitenlandse reizen is niet noodzakelijk.

 

Klimaat

In deze periode van het jaar is het over het algemeen mooi weer en warm, ’s avonds koelt het af naar heel aangename temperaturen. 

 

Fotografie

Oman leent zich uitstekend voor de fotograaf. Er mag niet gejaagd worden in Oman, wat het benaderen van dieren positief beïnvloedt. Ook is er een enorme variëteit aan landschappen. De reisleiding heeft een goede kennis van digitale fotografie.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons