Op zoek naar Jaguars, Ara’s en Roze Lepelaars!

De Pantanal is één van de meest spectaculaire natuurbelevingen op aarde. Een overvloed aan kleurrijke vogels zoals reigers, ibissen en Roze Lepelaars in combinatie met talrijke wilde dieren zoals Capibara's, kaaimannen en wie weet zelfs een Anaconda! Dit zijn de grootste moerassen van Brazilië en omgeving, omringd door het pure Amazonewoud.

 

BEKIJK HIER DE BEELDEN VAN 2015!

 

Starten in Chapada Dos Guimaraes

Als eerste halte van de Pantanal-reis, bezoeken we het Nationaal Park Chapada Dos Guimarães vlakbij het gelijknamige gezellige dorpje. Het ligt op de westelijke rand van een van de oudste plateaus ter wereld. Onderweg zal je al onder de indruk zijn van het verbluffende landschap gevormd door de typische rode zandsteen. Prachtige watervallen, steile randen, tot de verbeelding sprekende rotsformatieskristalheldere beekjes en veel natuur zijn hier ons decor voor een drietal dagen!

 

Uniek privaat reservaat in het hart van Brazilië

De volgende dagen van deze trip in de Pantanal blijven we in het Pouso Alegre-hotel waar we genieten van ara's in vrijheid, tapirs, Jabiroes en andere dieren die we kunnen ontmoeten in dit private reservaat van 12.000 hectare. We trekken er een hele dag op uit in een open safari-truck om zo veel mogelijk van dit domein te kunnen bewonderen. Met een beetje geluk krijgen we hier zelfs de Reuzenmiereneter te zien!

 

Genieten van een overvloed aan fauna en flora

De kans om in de Pantanal een Jaguar te vinden, is groot. Wij zullen anderhalve dag met een boot op zoek gaan naar deze indrukwekkende kat. Tijdens de 2 nachten hieraan gekoppeld, slapen we op de luxueuze en gezellige Jacaré-woonboot.

Onze volgende stop is aan de oevers van de Rio Claro in de gelijknamige lodge. Hier zullen we een hele dag per boot genieten van het riviertje en zijn prachtige omgeving tussen ijsvogels, Zwaluwstaartwouwen, Capibaras en nog veel meer. Verder herbergt het gebied hier meer dan 650 vogelsoorten, Reuzenmiereneters, Kaaimannen, Anaconda’s, Reuzenotters en zoveel meer. Niet voor niets dat deze wetlands vogelaars, fotografen, natuurliefhebbers en avonturiers ogen te kort doen komen.

 

Extensie Cristalino!

Laat je meedrijven op het zwarte water van de Cristalinorivier terwijl de pracht en ongereptheid van het woud op je afkomt. Koning auto blijft aan de oever wanneer de boot ons meeneemt over de witte Teles Piresrivier naar de lodge. Het Amazonegebied heeft enorm veel biodiversiteit te bieden, maar hier in Cristalino lijkt het woud nog iets maagdelijker omdat hier nooit gejaagd geweest is. Brulapen kijken je hier nieuwsgierig aan vanop korte afstand in plaats van al snel het hazenpad te kiezen.

Na een heerlijke maaltijd ga je slapen bij het geroep van boomkikkers om wakker te worden bij het geluid van toekans. Van een zonsopgang boven het bladerdek in de vogelkijktoren (55m) tot een zonsondergang op de rivier tussen de nachtzwaluwen en kaaimannen. Van trektochten door het dichte woud tot expedities over de meer open rotsachtige stukken. En dit allemaal in een van de beste lodges die je kan vinden in Zuid-Amerika.

Deze extensie is niet inbegrepen in de basisprijs. Eénpersoonstoeslag extensie is 350 euro.

 

Ervaren reisbegeleiders

Diep in het hart van Brazilië ontstond bij Frank Resseler de passie voor gidsen. Als pas afgestudeerde bioloog trok hij hier naartoe om er professioneel te gidsen. En mèt succes! Maar liefst 4 maanden werkte Frank in de toplodge van het Amazonewoud, Cristalino. Een betere Nederlandstalige gids kunnen we ons dus niet wensen voor deze complete natuurervaring.

Frank begeleidt deze trip niet alleen. Fabiano is onze lokale Braziliaanse gids die hij leerde kennen tijdens zijn avontuur in Brazilië. Sindsdien houden ze regelmatig contact. Onder andere voor het televisieprogramma Wild van Dieren, gingen ze samen op stap. Dit team is met andere woorden volledig op elkaar ingespeeld en bezorgt jou het meest ultieme Zuid-Amerikagevoel!

Boek deze reis

4430 euro
€480.00
€2550.00
Inschrijven voor
30 apr 2017
Begeleider
Frank Resseler
Inclusief
binnenlandse vluchten zoals vermeld in het reisschema, alle transport, alle hotels en gasthuizen, alle maaltijden, niet alcoholische dranken, alle excursies, alle inkom voor parken, garantiefonds.
Exclusief
internationale vliegtuigtickets, alcoholische dranken, annuleringsverzekering, reisbijstandsverzekering, alle ‘tips’ voor lokale medewerkers (hotel/restaurant/etc.), aankopen van persoonlijke aard

Accommodatie en transport

Alle accommodatie is van goede tot heel goede kwaliteit. We overnachten in Pouso Alegre hotel, Jacaré Houseboat, Pousada Rio Claro, Pousada Vento Sul en Cristalino lodge (http://cristalinolodge.com.br/en ****). In de Pantanal hebben we een privébus tot onze beschikking. In het Nationaal park de Chapada doen we een beroep op locale bussen met een basisluxe. In de Cristalino lodge zullen we ons verplaatsen met bootjes en te voet omdat hier nu eenmaal geen wegen zijn… zalig!

 

Klimaat en kledij

Eind oktober begin ook het regenseizoen met zijn dagelijks korte regenbuien en mooie wolkenhemels en zonsondergangen. Het stijgende waterpeil zorgt voor een enorm open landschapsgevoel. Ook het broedseizoen start nu weer voor de meeste dieren. Ze gaan allemaal op zoek naar een partner en dus is deze periode ideaal om ze te spotten. Voor deze reis is kledij voor uiteenlopende omstandigheden noodzakelijk. Laarzen en een paraplu kunnen wonderen doen!

 

Natuur- en wereldgeschiedenis

Deze reis naar de Neotropen brengt ons niet alleen naar een van de meest biodiverse plaatsen ter wereld maar ook terug in tijd… Hierover zal de gids je meer over vertellen tijdens de reis.

cleardot.gif

Fotografie

Zowel de landschappen als dieren die we op deze Braziliaanse rondreis zullen tegenkomen, zijn enorm geschikt om met je fototoestel vast te leggen. Dit is geen pure fotografiereis, maar de opportuniteiten zijn zo groot dat een algemene natuurfotograaf hier ongetwijfeld zijn hart kan ophalen. De gids heeft een uitgebreide kennis van digitale fotografie.

Vragen? Hulp nodig?
Contacteer ons